Senarai Barang Keperluan Untuk Dibawa Ketika Balik Kampung

/
2 Comments
Julai 29, 2018
Assalamualaikum semua. Baru-baru ni aku balik kampung sekejap. Macam unplanned sebenarnya. Hati berbelah-bahagi nak balik kampung ataupun tidak. Last minit baru buat keputusan nak balik kampung. Bila baik kampun last minit ni tentu sekali banyak barang keperluan utuk dibawa balik kampung perlu dikemas masuk dalam beg. Jadinya aku dan isteri aku kemas barang-barang untuk balik kampung bersama-sama.

Walaupun cuti hanya sabtu dan ahad sahaja, check list barang keperluan untuk balik kampung juga perlu ada. Bab-bab macam ni memang aku serah pada isteri aku la. Dia lebih faham dan prihatin tentang barang-barang yang hendak dibawa balik kampung.

Check list barang balik kampung, barang keperluan balik kampung, jom balik kampung
Ini adalah check list barang keperluan balik kampung yang isteri aku pesan untuk aku kemas. Sebenarnya isteri aku sudah kemas sikit-sikit barang balik kampung. Aku just nak sambung sikit je. 

Sebenarnya aku sudah mula bercuti hari jumaat lagi. Tetapi memandangkan isteri aku masih lagi bekerja jumaat tu dan balik kerja dalam pukul 6.30 petang, jadinya ada beberapa barang yang hendak dibawa baik kampung tidak siap dikemas lagi. Jadi, isteri au buat la checklist barang-barang yang hendak aku sambung kemas-kemas beg. 

So, nanti bila isteri aku balik je kerja, kitorang terus bergerak balik kampung. Tak payag la nak kemas apa-apa lagi kan. Disini sudah menjimatkan masa mengemas barang nak balik kampung kan.

Alhamdulilla perjalanan pergi dan balik kampung kami selamat. Dan barang-barang yang kami bawa balik kampung semuanya cukup. 

Jom ikuti check list balik kampung yang telah dikongsi oleh Cik Gebu ni:









Ha! buat yang nak balik kampung tu, jangan lupa buat check list siap-siap untuk korang balik kampung supaya tidak ada barang-barang keperluan yang tertinggal nanti. 

With Love
Papaglamz

-sekian-


You may also like

2 ulasan:

  1. bila ada anak2 elok buat list macam ni so that yang penting2 tak terlepas pandang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haar. Btul tu siti. Klu x buat nnt ad sahaja yg trtinggal

      Padam

Papaglamz dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.