Nak melihat aku masak secara live dalam video? Jom tonton di Youtube Channel Papaglamz TV. Jangan lupa subscribe, like dan komen ya.!!

14.8.19

Resepi Boba Pearls HOMEMADE Mudah Je Kalau Nak Cuba

Assalamualaikum semua. Baru-baru ni agak viral dengan Bubble Milk Tea kan? Sejak-sejak viral ni, banyak pula gerai bubble milk tea tumbuh bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan.

Baru-baru ni saya adalah mencuba resepi nak buat boba pearl homemade. Tapi yang lainnya pearl yang saya buat ni berwarna merah. Sebab dirumah saya tiada pewarna hitam. Guna sahaja pewarna merah.

Tengok juga : Resepi Sosej Homemade Dijamin Sihat Tanpa Pengawet

Ok la. Jom kita tengok video saya membuat buat pearl homemade ni.


Bahan-bahan boba pearl homemade

2 cawan tepung ubi
2 sudu besar tepung pulut
Garam secukupnya
Air panas untuk menguli

Air untuk merebus pearl

Air secukupnya
Gula pasir

Selamat mencuba.

With Love
Papaglamz

-sekian-


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Papaglamz.com © . Designed by MaisarahSidi.com