ALBUM PILIHAN | KELAS-KELAS JUTAWAN SHAKLEE

ALBUM PILIHAN | KELAS-KELAS JUTAWAN SHAKLEE

Assalamualikum

Dalam entri ni Papaglamz kongsikan beberapa gambar kelas-kelas yang di adakan di antara kami. Kelas ini bertujuan bagi membantu pengedar-pengedar yang baru dan lama menimba ilmu tentang perniagaan dan juga produk. Yang besnya tu beleh jumpe uplain-upline yang dah berjaya dan mendengar perkongsian dengan mereka. Menambah cas-cas positif gitu. Orang kata...

Kalau nak berjaya ni kena kawan dengan orang yang berjaya.
Kalau kawan dengan penjual minyak wangi, walaupun kita tak beli minyak wangi die, sidkit sebanyak bau wangi tu melekat kat badan kita kan.
Kalau berkawan dengan tukang besi, sikit akan rasa gatal sebab terkena serbuk besi walaupun sedikit.
Kalau nak jadi jutawan, kena la berkawan dengan jutawan. 
Enjoy...!!!








p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

1. Sperma
2. Kanser
IMAM MUDA ASYRAF JIWANG | KISAH SAYU DI AWAL USIA PERKAHWINAN

IMAM MUDA ASYRAF JIWANG | KISAH SAYU DI AWAL USIA PERKAHWINAN




Assalamualikum

Semua pastinya mengenali Imam Muda Asyraf ni kan? Yela popular kan. Bukan hanya popular malah ilmu agamanya yang tinggi tentunya menjadi ikutan anak-anak muda. Papaglamz nak share kisah yang Asyraf kongsikan sendiri di lama sosialnya facebooknya. Ala-ala hindustan gitu. 
Teringat sewaktu sy mula berkahwin dulu. Masih belajar di UM. Tiada pekerjaan tetap. Apapun Terima kasih kpd mertua yg sudi menerima insan yg serba dhaif ini menjadi menantu. Walaupun ketika itu mrk tahu sy tak mempunyai sumber kewangan yg utuh. Sy buat partime sbg imam rawatib di masjid sebab nak sara anak orang sbg isteri. Dgn gaji RM350 sebulan di Kuala Lumpur apalah sangat yg mampu dinikmati. Sedangkan sewa rumah ketika itu RM450 sebulan. Terpaksa berniaga cari duit tambahan jual kitab. Buat home tuition. Basah kuyup bersama isteri menaiki motorsikal EX5. Menunggu bas di Pudu bersama utk pulang ke kampung. 

Apa yg sy kagum dan sy akan ingat selamanya ialah pesanan dari seorang isteri : "Abang.. Ayang tak minta abang bawa balik kemewahan. Tapi cukuplah dgn bawa pulang kpd keluarga rezeki yg barakah"...
Beliau langsung tak pernah minta wang utk beli pakaian melainkan apa yg sy belikan. Beg tangan dan Kasut seadanya. Kadang terusik di dalam hati seorang suami utk membeli sesuatu utk menggembirakan isteri. Tp si suami tak mampu. 

Rumah flat yg tiada katilnya beralas toto. Lantai simen tanpa tikar getah. Tiada meja makan, Kotak sebagai alas pinggan. Almari zip yg terkoyak di sisinya. Tapi saat itulah saat yg paling bahagia. Detik itulah yg paling sakinah. Payah namun indah. Rumah sempit namun hati lapang. 

Perit dahulu menekan keangkuhan. Sakit dahulu mengingatkan kesombongan. Semua yg kita dapat sekarang adalah pemberian Tuhan. Dia beri pinjam hari ini, maka tak sukar utk Dia ambil semula esok hari. Beringat wahai si tuan badan. 

Sy kongsi kisah ini bukan utk khabarkan sejarah diri semata. Krn sy tahu rasa sy ini pernah juga dirasai kebanyakan pasangan. Sy tidak berseorangan dalam merasai pengalaman ini. Ramai yg turut melalui. Bersyukurlah apa yg ada. Sebelum menangis bila dah tiada. 

Mereka menerima kita saat kita bukan siapa-siapa. Mereka terima kita saat kita tiada apa-apa. Mereka disisi saat tiada siapa mengenali. Mereka bangga dgn kita walau kita tiada nama. Mereka sudi disisi kita walau kita tidak berharta. 

Semoga Allah mengAbadikan bahagia ini hingga ke syurga.
----------------------------------------------------
By the way, Papaglamz merasai apa yang Asyraf ni rasa. Yela kawen dengan student kan? Cumanya tak la sehebat beliau. Sebab Papaglamz dah bekerja tetap. Memang Papaglamz akui, permulaan usia perkahwinan itu merupakan sesuatu yang sangat mencabar jiwa dan raga. Nasib baik dan alhamdulillah isteri kurniaan Allah untuk Papaglamz begitu memahami. Jarang sekali mengeluh dengan apa kekurangan yang ada pada diri Papaglamz. Di tambah dengan duduk berjauhan. Masing-masing redha jer la. Doakan semoga perkahwinan kami sentiasa irahmati dan mengecapi kebahgiaan dunia dan akhirat.

MENCARI PENGEDAR SAH SHAKLEE DI KAWASAN ANDA?
PAPAGLAMZ JAWAPANYA

 
Penasihat Nutrisi
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

1. Sperma
2. Kanser
ALBUM PILIHAN | EXCLUSIVE DINNER JUTAWAN SHAKLEE (7 MAC 2015)

ALBUM PILIHAN | EXCLUSIVE DINNER JUTAWAN SHAKLEE (7 MAC 2015)

Assalamualaikum

Papaglamz kongsikan gambar-gambar kenangan

EXCLUSIVE DINNER JUTAWAN SHAKLEE
7 MAC 2015
HOTEL BANGI PUTRAJAYA

To bad, Papaglamz tak dapat join atas sebab-sebab tertentu. Sedih.

Memang happenig la. Enjoyz...!!


Yang berbaju merah tu la Ummi business Papaglamz. Kira upline gitu la


Cube teka yang bersari tu umur berapa? 50-an yer. SILA PERCAYA. Pengguna Shaklee tegar.



Doorgift yang sangat banyak
Basically, dinner ni adalah bertujuan untuk menghargai pengedar-pengedar yang mencapai target dalam perniagaan. Jadi kejayaan ini akan di kongsi bersama dan di raikan juga. 
Tahniah buat semua. Lain kali kita jumpa pula. Insyallah


p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

1. Sperma
2. Kanser
KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE DAN CARA MENDAFTAR YANG MUDAH DI SEKITAR KUANTAN, PAHANG DAN SELURUH MALAYSIA

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE DAN CARA MENDAFTAR YANG MUDAH DI SEKITAR KUANTAN, PAHANG DAN SELURUH MALAYSIA

Assalamualaikum

Anda orang Kuantan, Pahang atau kawasan sekitarnya macam Beserah, Gambang, Balok, Gebeng dan sewaktu dengannya? Meh pakat rapat pakat dengar belaka. Kawe nok ngoyak ni cik abe weee. Kelebihan mendaftar ahli shaklee dengan Papaglamz ni. Pendaftaran yang bukan setakat mudah, malah pantas dan terbaek lah. Semua urusan pendaftaran Papaglamz yang uruskan. Uholls cuma duduk goyang kaki sampai masa dapat ID dan password untuk log in ke laman web rasmi Shaklee, dah siap. Anda sudah layak untuk shopping dengan harga ahli yang lebih murah. Serious tak TIPU....!!!

Antara kelebihan mendaftar menjadi ahli Shaklee:
  • Masa jadi ahli tak payah pon nak beli stok sampai beribu-ribu macam produk-produk yang lain tu.
  • Kalau berdaftar dengan Papaglamz, korang akan jadi team member STAR MASTER yang awesome.
  • Kalau pun tak buat business, kalau korang beli produk dan jadi ahli, nanti tiap-tiap bulan korang akan dapat bonus daripada Shaklee. Berbaloi tu.
  • Untuk maintain keahlian, korang tak perlu pun nak beli produk tiap-tiap bulan.
  • Bagi yang nak berbusiness, korang akan dapat mentor yang terbaik untuk membimbing korang sampai la korang berjaya. Macam Papaglamz. Hehehe.
  • Korang akan seronok sebab dapat belajar ilmu tentang nutrition then kehidupan korang akan lebih sihat.

Nak tau cara daftar? Mudah sangat la. Korang bagi je detail macam kat bawah ni kat Papaglamz. Then bank in RM 75.00 kt Papaglamz (Maybank acc: 151445142084, MUHAMMAD FAIZAL BIN MOHD MUSA @ MUSA). Kalau bank in sekarang esok jugak korang akan jadi ahli Shaklee ni. Cepat kan?
  • Nama Penuh Anda
  • No IC
  • Nama Pasangan
  • No IC Pasangan
  • Alamat Surat Menyurat
  • Alamat Emel
  • No Telefon
Apa yang korang kena ada untuk run business Shaklee ni?
  • Facebook?
    • Papaglamz gerenti, Semua yang baca entri ni pasti ad Facebook kan? 
  • Blog?
    • Sesiapa yang ad blog satu bonus. Korang boleh sharing-maring jangan MERENG dah la kat blog korang nanti pasal Shaklee.
  • Wassap?
    • Ni la coomunication utama masa kini. Tipu la kalau takde kan?
Haaa yang atas ni main die la. Kalau ade communication system yang lain lagi terbaeek. Kalau dah ade semua tu, memang takde masalah la nak jadikan Shaklee ni sebagai satu perniagaan. Apalagi MULAKAN LANGKAH UNTUK BERUBAH SEKARANG cepat..!!! Contact Papaglamz untuk maklumat lanjut.

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

1. Sperma
2. Kanser
LELAKI TIDAK SUBUR PUNCA MASALAH ISTERI SUKAR HAMIL

LELAKI TIDAK SUBUR PUNCA MASALAH ISTERI SUKAR HAMIL

Assalamualaikum

Anak merupakan permata keluarga. Sangat beruntung bagi pasangan yang dikurniakan cahaya mata seawal usia perkahwinan mereka. Namun, ada juga pasangan yang sukar mendapat cahaya mata setelah betahun-tahun usia perkahwinan mereka. Setelah sekian lama tidak mendapat sebarang tanda kehamilan si isteri, ade segelintir pasangan mulalah mencari siapakan punca masalah ini berlaku. Adakah si isteri ataupun si suami. Jadi, dalam entri kali ni, Papaglamz ingin berkongsi punca masalah kesuburan yang dihidapi oleh lelaki dan cara yang terbaik untuk mengatasinya. 

Pada asasnya, statistik menunjukkan 30% masalah ketidak suburan adalah di sebabkan oleh lelaki (Sumber Harian Metro). Nah jelas di sini yang lelaki juga penyumbang dalam masalah kesukaran mendapat anak di dalam sesebuah rumah tangga. 

APAKAH PUNCA MASALAH KESUBURAN SESEORANG LELAKI?

Bagi golongan lelaki, masalah yang biasa dihadapi adalah tahap kualiti sperma yang kurang atau abnormal. Ketidaknormalan ini meliputi bilangan sperma , pergerakan sperma dan atau rupabentuk sperma. Keadaan ini berpunca samada daripada keabnormalan kongenital, masalah hormone, jangkitan pada testis (contoh; demam campak), testis yang termasuk, pendedahan kepada radiasi / bahan kimia, merokok, lebihan berat badan dan varicocele.
Sperma lelaki ini berpotensi untuk dipengaruhi oleh unsur alam seperti tubuh terdedah kepada cuaca panas yang berlebihan mahu pun bahan kimia yang mempunyai kadar toksik yang tinggi. Justeru, bagi memastikan tahap kesuburan adalah normal, lelaki di luar sana dinasihatkan untuk tidak beraktiviti seperti menunggang basikal atau duduk di atas kerusi dalam tempoh masa yang lama. Memakai seluar dalam yang sendat dan ketat atau pun meletakkan laptop di atas peha anda iaitu kawasan yang berdekatan dengan organ pembiakan lelaki. Penting juga untuk memberhentikan tabiat merokok dan menghindarkan diri dari duduk dalam sauna, mandi air panas dan sebagainya.

Bahan toksik seperti racun seranggan dan pengambilan minuman keras juga perlu dielakkan. Apatah lagi aktiviti yang tidak bermoral seperti penyalahgunaan dadah seperti marijuana, ganja mahu pun tembakau! Semua ini akan menjejaskan kualiti dan kuantiti sperma lelaki. Malah dadah seperti marijuana berpotensi menyebabkan pergerakan sperma perlahan dan sperma hilang bentuk! Terjejasnya kualiti dan kuantiti sperma yang dihasilkan tubuh merendahkan lagi kebarangkalian untuk memperoleh cahayamata.

Tahap estrogen dan testosteron dalam tubuh seorang lelaki itu juga perlu normal. Untuk itu adalah penting untuk mengekalkan berat badan yang unggul mengikut BMI yang ditetapkan. Pengurusan stress yang baik juga perlu dengan melakukan aktiviti senaman kerana stress boleh menyebabkan masalah tidak subur kerana hormon yang tidak stabil.
Jika anda inginkan Zuriat, pastikan SPERMA anda BAIK, KUALITI dan KUAT. Oleh itu, amalkan pemakanan yang seimbang dan ambillah vitamin untuk kesihatan diri anda. Untuk dapatkan Sperma yang berkualiti, anda memerlukan sekurang - kurangnya 3 bulan. Bukannya dalam masa beberapa hari. Oleh itu, Vitamin apa yang anda perlukan? Tentunya :

ZINC 
  • Membantu mengurangkan mati pucuk
  • Menghasilkan Sperma yang berkualiti dan meningkatkan jumlah Sperma
Vitamin E
  • Mengelakkan dari pembengkakkan prostat
  • Mengekalkan saluran darah yang sihat
  • Meningkatkan motility sperma
CoQHealth Plus
  • Memberi tenaga kepada sperma
  • mengurangkan peratusan sperma yang abnormal
Omega Guard
  • Meningkatkan peredaran darah
  • Mengurangkan keradangan
Sekiranya anda sukar untuk dapatkan zuriat, jangan salahkan isteri 100%. Sila pastikan "aset" anda benar - benar banyak, sihat dan berkualiti.

JADI APA TUNGGU LAGI?

PILIHAN DI TANGAN ANDA

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

1. Sperma
2. Kanser
PAPAGLAMZ PENGEDAR SAH SHAKLEE DI KUANTAN, BESERAH, GAMBANG, GEBENG, BALOK

PAPAGLAMZ PENGEDAR SAH SHAKLEE DI KUANTAN, BESERAH, GAMBANG, GEBENG, BALOK

Assalamualaikum

Ok kali ni Papaglamz nak re-branding semula title. Hahaha. Jadi sesiapa yang ingin mencari pengedar sah produk shaklee di kawasan sekitar Kuantan, Beserah, Gambang, Gebeng dan Balok boleh beramah mesra dan wassap 0196141393 dengan Papaglamz yer. Papaglamz boleh consult tentang tip-tip kesihatan percuma dan penerangan produk shaklee untuk anda. Tak kira wanita, anak dara, ibu, anda yang hamil, hendak berpantang, menyusukan anak dan lelaki-lelaki yang mempunyai masalah kesihatan dan sebagainya la. Insyallah Papaglamz akan membantu. 
Sedikit sebanyak tentang Papaglamz

Nama sebenar : Muhammad Faizal Bin Mohd Musa @ Musa
Alamat : Taman Dato' Rashid, Jalan Bypass Kuantan
No. Tel. : 0196141393
Emai : faizalmusa88@gmail.com
Blog adress : www.papaglamz.com
Facebook profil : Muhammad Faizal
Facebook Fanpage : Papaglamz

Jangan lupa yer contact-contact Papaglamz. Iolss tunggguuuuu. 

Sedikit sebanyak info tentang Shaklee

Produk Shaklee ni sudahpun berada di pasran lebih dari 50 tahun dan pernah dinobatkan sebagai MLM TERBAIK MALAYSIA 2015. Rangkian produknya meliputi penjagaan kesihatan dan juga kecantikan yang menyeluruh dari hujung rambut hingga hujung kaki. Antara produk-produk pilihan yang dikeluarkan Shaklee termasukalh Alfalfa ComplexB-ComplexEnergizing Soy ProteinGLA ComplexOstematrixSustained Released Vitamin CVita-Lea Iron FormulaVitamin EVivixWater Pitcher dan ade beberapa lagi yang Papaglamz tak listkan lagi. 
Untuk pengatahuan semua, produk Shaklee ni sememangnya sangat berkesan. Sesuai dengan motonya iaitu Always Works. Keberksananya terbukti depan mata Papaglamz sendiri. Jadi tak perlu la nak reka-rea cerita kan? Cuba baca entri Kerana Sayang Ku Turutka Jua nanti korang akan dapat jawapanya. Heheh

Selain kebreksanannya, produk Shaklee ni adalah produk yang selamat digunakan oleh pengamalya. Ia sangat bertepatan dengan motonya yang kedua iaitu Always Safe. Dengan produk yang bersumberkan alam semula jadi, tentunya produk Shaklee bebas daripada bahan-bahan kimia sintetik yang merbahaya. Hal ini terbukti dengan beribu ujian klinikan yang telah di jalankan oleh kumpulan Pembangunan dan Penyelidikan Shaklee sendiri.

Seterusnya produk Shaklee ni sangat mesra alam tau. Ia juga sesuai dengan motonya yang ketiga iaitu Always Green. For your info, Shaklee adalah syarikat pertama yang mengeluarkan produk produk pencuci yang mudah terbiodegradasi serta tidak bertiksid. Selain itu, kebanyakan segala ujian klinikan yang di lakukan di dalam makmal Shaklee tidak menggunakan haiwan sebagai objek kajian.
p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

1. Sperma
2. Kanser
KISAH CINTA ESP | KURUS DENGAN ESP DAN SET KURUS

KISAH CINTA ESP | KURUS DENGAN ESP DAN SET KURUS

Assalamualaikum

Jom layan kisah cinta ESP rakan-rakan Papaglamz.. Enjoy...!!!
Alhamdulillah wa syukurillah..berat badan saya turun setelah mengamalkan 4 tong ESP, hehehe..dari 70 kg kepada 60 kg..saya amalkan ESP bersama Lecithin, Alfalfa Complex dan juga Herb Lax..kesan yang paling ketara, bju kurung jadi besar, sluar jeans makin longgar..abah pon perasan saya makin kurus!.., memang tak rugi amalkan ESP, terbaiklah!..sebelum ni, saya takut nak ambik mne2 set kurus sebab dh macam2 kes ade..tp dengan Shaklee, saya yakin sgt....dengan ESP juga, saya berjaya naik rank sebagai Supervisor..saya berharap saya dapat cipta sejarah dengan melahirkan Supervisor pada bulan ni dengan ESP juga..inshaAllah, semoga Allah permudahkan usaha saya..aamiin2..

Say hello to march. Okay Papaglamz nak mengewar-warkan Pada semua. Bulan march ni Shaklee membuat promosi untuk tiga produk seperti berikut.
Ketiga-tiga produk ini mempunyai khasiat yang terbaik dan tersendiri.

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

KETAHUI 10 PENYAKIT POPULAR DI KALANGAN LELAKI

KETAHUI 10 PENYAKIT POPULAR DI KALANGAN LELAKI

Assalamualaikum

Jom ketahui 10 penyakit yang sangat popular di kalangan lelaki. Yang tentunya sering menghantui para lelaki di luar sana. Yup, lelaki harus tahu semoga dengan perkongsian ini dapat menjadikan kita berwaspada dengan apa yang bakal menimpa kelak. Ingatlah mencegah itu lebih baik dari merawat kan? 


Info : Digambarkan sebagai rasa sakit yang amat sangat di bahagian dada secara berterusan sehingga setengah jam, menjalar ke arah tangan kiri dan rahang. Pesakit akan mengalami kesukaran bernafas dan perasaan takut yang keterlaluan. Apabila saluran darah pada otot jantung tersumbat, risiko kematian boleh berlaku.
Penyebab : Asap rokok, tekanan perasaan, kandungan lemak yang tinggi, kurang bersenam,darah tinggi & kencing manis


Info: COPD adalah gangguan pernafasan kronik yang secara beransur-ansur menjejaskan fungsi paru-paru dan menghadkan aliran udara.
Penyebab: Merokok


Info : Juga dikenali sebagai diabetes mellitus. ia disebabkan ketiadaan atau kekurangan penghasilan insulin (suatu hormon yang dihasilkan oleh pankreas). Insulin berfungsi untuk meningkatkan penyimpanan karbohidrat, lemak dan protein. la bertanggungjawab untuk proses glikogenesis, iaitu penukaran glukosa kepada glikogen dalam hati dan otot.
Penyebab : Genetik, obesiti, kerap mengambil makanan atau minuman yang mempunyai kadar gula yang tinggi dan yang mempunyai radang pada pancreas


Info : merupakan sejenis penyakit otak yang sering berlaku secara tiba-tiba. biasanya disebabkan oleh saluran darah yang tersumbat atau pecah
Penyebab : faktor usia terutamanya melebihi 55 tahun, jantina (lelaki lebih cenderung mendapat strok),diabetes,genetik,darah tinggi,penyakit jantung,kiraan sel darah merah yang tinggi dan merokok


Info : Pankreas adalah kelenjar yang menghasilkan insulin, hormon dan jus-jus penghadam makanan. Kanser pankreas bermula dari lapisan duktus kemudian merebak ke limpa, hati, paru-paru dan peritoneum
Penyebab : Faktor pemakanan seperti pengambilan gula dan kopi yang sering dan banyak, diabetes dan merokok


Info : Merupakan ketumbuhan sel-sel tidak normal yang berlaku di dalam kelenjar prostat (kelenjar yang mengelilingi uretra dan terletak di bawah pundi kencing lelaki).
Penyebab : Kebanyakannya disebabkan oleh hormon lelaki iaitu testosteron


Info : Juga dikenali sebagai hipertensi yang merupakan tekanan yang dihasilkan oleh darah ke atas dinding arteri semasa jantung mengepam darah
Penyebab : Pengambilan makanan yang tinggi,lemak dan garam, merokok, minuman beralkohol kurang bersenam dan tekanan perasaan


Info : Air kencing mengandungi garam galian yang telah hancur jika garam ini terialu pekat,garam berlebihan bertulkar menjadi keras dan dinamakan batu karang atau gallstone.
Penyebab : Kurang minum air, suka menahan dari membuang air kecil, genetik, faktor umur,kesan sampingan ubat, kurang bersenam, dan tabiat pemakanan yang kurang sihat


Info : Dsebagai jumlah berat badan yang berlebihan akibat kandungan lemak.
Penyebab : Genetik, kurang bersenam, tidak mengamalkan pemakanan yang sihat,pengambilan makanan yang berlebihan, penyakit-penyakit metabolisme endokrin dan sindrom metabolic


Info : Gout disebabkan oleh peningkatan paras darah beku di dalam arteri, kimia yang dikenali sebagai asid urik di dalam darah yang boleh membentuk hablur atau kristal.
Penyebab : Pengambilan makanan yang mengandungi banyak nukleus (daging, ginjal,limpa, jantung), kekacang dan makanan laut (kerang, udang, sotong dan sebagainya), mengalami penyakit kulit yang sentiasa meriggelupas dan kering, menghidap penyakit darah yang berlebihan.

Nah itu tadi 10 penyakit yang sangat popular di kalangan lelaki. Jadi cegah sebelum mengena. Amalkan pemakanan yang sihat bagimenjamin kesejahteraan hidup anda di waktu tua nanti. Mulakan dari sekarang. Ok lah sampai di sini sahaja. Nanti Papaglamz kongsikan lagi info-info kesihatan lelaki-lelaki idaman buat semua yer.
p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

1. Sperma
2. Kanser
Papaglamz.com © . Designed by MaisarahSidi.com