KOLEKSI TESTIMONI KULIT CERAH BERSERI DENGAN ESP

KOLEKSI TESTIMONI KULIT CERAH BERSERI DENGAN ESP

Assalamualaikum

Untuk entri kali ini, Papaglamz nak sharing pada pembaca semua tentang testimoni pengguna ESP yang telah menemui kulit yang cantik dan gebu. Memang best la.














Haaa menarik kan? Apakata pakat cuba ESp ni. Jangan lupa contact Papaglamz tau. Kalau malu boleh sahaja contact Ibu Dhia di talian tertera.

Saya adalah PENASIHAT NUTRISI bagi kaum LELAKI.
Jika anda mempunyai sebarang keraguan yang ingin anda kongsikan bersama saya wassap or email saya

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

1. Sperma
2. Kanser

KEBAIKAN ALFALFA BUKAN HANYA SEBAGAI MILK BOOSTER

KEBAIKAN ALFALFA BUKAN HANYA SEBAGAI MILK BOOSTER

Assalamualaikum

Di sabtu pagi Alhamdulillah dapat bersama isteri dan anak bercuti di rumah sahaja. Borak punya borak anak kami dah nak masuk 11 bulan. Dah nak besar kan? Borak-borak pasal penyusuan bayi. Sebagai seorang suami anda harus memberi semangat dan dorongan kepada isteri anda untuk meneruskan penyusuan anak anda. Lelebih lagi Papaglamz dengan isteri tidak duduk sebumbung dek kekangan kerja. 
Jadi hari ni Papaglamz nak share tentang kelebihan dan keistimewaan alfalfa keluaran Shaklee yang mana ia bukan sahaja ia sebagai milk booster. Tetapi berbagai lagi khasiatnya. Jom lihat apa lagi kebaikan dan keistimewaan alfalfa ni.
  • Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian.
  • Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  • Merawat arthitis.
  • Bagus untuk elergi dan ekzema.
  • Merawat athma.
  • Mencuci usus bagi membuang toksik.
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor.
  • Meneutralkan asid dalam badan.
  • Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
  • Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
  • Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan.
  • Meningkatkan stamina seorang suami.
  • Melegakan sembelit.
  • Membuang angin dalam badan.
  • Milk booster.
Haaa.. Banyak kan? Memang tak rugi sekiranya anda mencuba Alfalfa ni. Kalau berminat boleh la wassap Papaglamz untuk maklumat lanjut.


Saya adalah PENASIHAT NUTRISI bagi kaum LELAKI.
Jika anda mempunyai sebarang keraguan yang ingin anda kongsikan bersama saya wassap or email saya

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

1. Sperma
2. Kanser
#BloggerTalk | 5 Perkara Menarik Tentang Negeri Papaglamz (Johor)

#BloggerTalk | 5 Perkara Menarik Tentang Negeri Papaglamz (Johor)

Assalamualaikum

Kembali semula dalam segmen #BloggerTalk minggu ni. Ni dah masuk minggu yang ke 5. Harapnya ia akan berterusan sampai ke bulan-bulan dan tahun-tahun seterusnya. Insyallah. Selain sabagai satu segmen luahan pendapat, #BloggerTalk ni mampu menyemarakkan lagi kehangatan dunia blogging ini dengan adanya percambahan pendapat serta perkongsian-perkongsian menarik dari setiap blogger yang join. Haaaa jangan lupa saling ziarah menziarahi kejiranan blog kita agar ukhwah alam maya ini terus subur mewangi gituuu.. Ok enough intro..
Alhamdulillah Papaglamz masih mampu lagi mecoret dalam topik yang diberikan minggu ni. Jadinya topik minggu ni 5 Perkara Menarik Tentang Negeri Anda. Memandangkan Papaglamz berasal dari neeri Johor, jadi Papaglamz nak cerita la pasal Johor yer. Nak tau apa yang menarik di Johor?
 
1. Laksa Johor

Setiap negeri tentu sahaja mempunyai makanan rasmi mereka sendiri kan? Jadi, kat johor ni makanan yang famous orang akan tanya mestilah laksa johor. Laksa johor adalah lain daripada laksa-laksa yang lain. Nak tau ape yang berbeza? Yang bezanya ialah kuah die dan mee yang di gunakan. Kuah dia santan based dan mee dia guna spagethi. Laksa Johor ni favourite Papaglamz tau. Biasa time-time kenduri ade laksa johor, memang yang ni la akan Papaglamz jamah dulu. Yang lain kemudian.
2. Nasi Ambeng


Selain laksa johor. Bagi masyarakat jawa di Johor, mereka popular dengan nasi ambeng. Papaglamz sure ramai yang tau pasal nasi ambeng ni. Biasenya nasi ambeng ni di hidang time-time majlis kenduri tahlil atau potong jambul dan majlis kenduri kesyukuran di rumah-rumah atau surau. Susah tau sekarang ni nak cari nasi ambeng yang di makan masa kenduri. Kebanyakanya sekarang guna style buffete. Korang mesti nak tau kan ape yang terdapat dalam nasi ambeng ni? Secara asasnya, di dalam sebuah hidangan nasi ambeng yang wajib ade ialah nasi, ayam masak kicap (resepi asal) ataupun kari ataupun masak merah, mee goreng, serunding, sambal goreng, masak lodeh, dan ikan kering. Ni yang asas la. Ade orang tambah lagi macam-macam. Bagi Papaglamz nasi ambeng paling best. Lelagi makan time kenduri tahlil kat rumah orang. Makan dalam dulang ramai-ramai. Tetibe rindu nak balik kampung. Sob sob sob.
3. Zapin

Selain makanan, di Johor juga terdapat budaya yang unik dari negeri-negeri lain. Sebagai contoh, negeri Johor sangat terkenal dengan seni tarian zapinnya. Bermacam-macam jenis tarian zapin yang ada kat johor ni. Zapin Tenglu, Zapin Parit Makasar, Zapin Teluk Belanga, Zapin Melayu Asli, Zapin Pekajang dan banyak lagi. Pendedahan seni tarian zapin ni bermula sejak dari kanak-kanak lagi. Diorang ni siap ade pertandingan zapin antara sekolah-sekolah tadika. Comel kan? Selain bebudak kecik, belia-belia jugak ade yang menyertai zapin ni di kolej-kolej ataupun universiti-universiti masing. Tak kalah jugak bagi golongan emas, mereka juga lincah berzapin. By the way, Papaglamz juga dulu penzapin tegar. Tapi sesejak dah kawen ni slow down dah. Nampak tak sedap pulak mata memandang tua-tua masih lagi terkinja-kinja di atad pentas tu kan. Huhuhu


4. Kuda Kepang


Selain zapin, masyarakat johor juga terkenal dengan seni tari kuda kepang. Sejarahnya, budaya tarian kuda kepang ni berasal dari tanah jawa. Oleh sebab ramai penduduk tanah jawa yang berpindah di negeri johor semasa pemrintahan belanda, seni tari kuda kepang juga dibawa masuk ke sini. Tapi, kuda kepang ni ada unsur-unsur khurafatnya. Papaglamz memang tak berani nak tengok rapat-rapat. Secara asasnya bila cakap tentang kuda kepang je mesti orang akan cakap pasal isim. Isim ni macam rasukan gitu la. Kira bila kita berkuda kepang, ada satu entitiain yang telah memasuki badan si pemain kuda kepang tu. Tu yang boleh makan kaca, panjat pokok kelapa yang tinggi, kupas kelapa guna gigi dan macam-macam lagi la yang di luar kemampuan manusia biasa mereka buat. Haish seram la. Mintak di jauhkan la dari Papaglamz.

5. Shopping di Johor Premium Outlet (JPO)

JPO memang tampat wajib singgah kalau kat johor ni. Semua barang-barang branded dan mahal-mahal ok. Sape yang kaya tu sila la jalan kat JPO ni. Terletak berdekatan dengan Lapangan Terbang Senai memudahkan para pelancong untuk singgah di JPO membeli cenderamata. Tapi... Papaglamz tak pernah pun pergi JPO ni. Hahaha. #Kbai.
Jadi, sampai sini je lah perakara menarik tentang johor. Sebenarnya banyak lagi. Meh Papaglamz list kan:
  • Danga Bay.
  • Tanjung Piai - Tempat paling hujung di benua Asia.
  • Pantai-Pantai menarik.
  • Anak-anak muda yang ayu dan tampan.
  • Stadium Larkin yang mantap.. LUASKAN KUASA MU. Hahaha.

Ok la tu jer. 

-sekian-
#BloggerTalk | 10 Fakta menarik tentang Papaglamz

#BloggerTalk | 10 Fakta menarik tentang Papaglamz

Assalamualaikum

Alhamdulillah still on track lagi up entri tentang #BloggerTalk dari group #SahabatBlogger. Tajuk kali ni memaksa Papaglamz untuk memuji-muji kurniaan tuhan yang dikurniakan pada Papaglamz. Jangan termuntah dah la ok.

10 fakta menarik tentang Papaglamz

1. Lelaki

2. Nama
3. Suami Orang
4. Sensetip
5. Suka nasi goreng
6. Shaklee
7. WAHP wannabe
8. Kuat berangan
9. Men's Health Advisor
10. Nill


Detail

Papaglamz seorang lelaki for sure. Tapi tak tau la Amal. Eh....!!!! Namapun Papa yang budget glamz ni. Harus la lelaki. Ye dok...?  Definisi lelaki bagi Papaglamz ialah seseorang yang melindungi, mendidik, sebagai leader, mempunyai tanggungjawab yang besar dalam hidup. Lelebih lagi bagi yang sudah berumah tangga. Semua tu Papaglamz yer. #SilaPercaya

Seterusnya nama. Ermmmm. Ok nama yang tercatit dalam i/c iz Muhammad Faizal Bin Mohd Musa @ Musa. Mesti tertanya-tanya kenapa Mohd Musa @ Musa kan? Papaglamz pun tak tau la. Papaglamz tanya my father pun cakap tak tau jugak. Nurse yang daftar nama Papaglamz yang tulis katanya. Hadap je la nama camtu. Asal cukup ruang nak isi borang-borang segala bagai iz ok...!!! Tu nama sebenar yang dalam i/c. Nama berangan iz Papaglamz. Ok dah tak nak describe. Nanti terperah santan sampai keluar minyak pulak. Huhuhu.

Next iz, Papaglamz ni suami orang tau. So, jangan nak ngurat-ngurat ittteewww. Menangis bini ittteeww kalau die tauwww. Tap itteww ok jewww. Hehehe. Yup I'm a husband since ogos 2013. Jadi suami best. Acely banyak best dari tak bestnye. Lelebih lagi berkahwin ni kan menyempurnakan iman. Nak masuk syurga kena sempurna iman. Insyallah dengan kesempurnaan iman ini, kita akan masuk syurga bersama ye S#%N@$.
Adakah Papaglamz seorang yang sensetip? Ni fakta yang wife Papaglamz bagi tau. Ermmmm, boleh la. Sesejak jadi laki orang ni tahap kesensitipan tu macam mencanak-canak naik. Not sure la kenapa. Mungkin sebab tau kalau kita majuk foresure mesti ade yang pujuk. Hahaha. Syian bini aku.

Tang makan pulak. Seriously Papaglamz memang hantu nasi goreng. Sebab tu ade entri >>>Nasi Goreng Campak-campak khas dari Papaglamz.<<< Tiap hari mesti nasi goreng jerk. Siap wife pun bosan asyik-asyik kena masak nasi goreng. Sekarang ni kalau buat sarapan mesti masak 2 benda nasi goreng dan something yang lain untuk wife sendiri. The best part is Papaglamz tak cerewet bab makan. Asal halal dan menyihatkat I iz on jer.
Masuk bab Shaklee pulak. Hahahaha. Mohon jangan banned Papaglamz yer. Terutama sekali Atan @ Padil @ Penyu @ Lakalaka. Yup, Papaglamz iz Shaklee Indipendant Distributor (SID) yang berdaftar. No pendaftaran 1177517. Haa complete kau aku bagi tau. Ok enough. #ProtmoteAtanJadiAhli

Korang tau tak WAHP tu ape? Work At Home Papa. Tu la matlamat Papaglamz. Mungkin 2-3 years in future. Sebab Papaglamz dah jumpe jalan. Cuma kita je nak atau tak nak buat dengan komitment yang sepenuhnya ataupun sambil lewa. Insyallah. Doakan yer. #ShakleeLagi

Papaglamz kuat berangan. Seriously. Ala korang tengok la sendiri nama nick name pun Papaglamz. Entah dari mana gelemernyer tu tetibe nak guna nick name Papaglamz. Nampak tak nampak tak? Eh... Tapi kan, kejayaan seseorang itu bermula dengan angan-angan. Bila ade angan-angan maka terciptaalah jalan untuk mengejar impian @ angan-angan yang kita inginkan itu. Bukan berangan saje. Tambah dengan usaha sekali. Insyallah.

Ok dalam banyak-banyak fakta tentang Papaglamz, ni la yang paling menarik dan penting. Hehehe. Papaglamz iz Men's Health Advisor. Haaaa kau... Claim diri ni penasihat gitu. So, jejaka di luar sana sekiranya ade keraguan atau ingin berkongsi tentang kejantanan. Moh PM or wassap Papaglamz di nombor tertera. #ShakleeLagiiii
Rase tu je la kot. Yang ke sepuluh ni Papaglamz share picture kat bawah ni korang baca la. From my wife. Hehe.
Tu je la. Siap gak entri segmen #BloggerTalk ni di hari-hari last. Alhamdulillah.

-sekian-
Ingin mudah hamil?? Tingkatkan Kesuburan Lelaki dengan Meningkatkan Bilangan dan Kualiti Sperma

Ingin mudah hamil?? Tingkatkan Kesuburan Lelaki dengan Meningkatkan Bilangan dan Kualiti Sperma

Assalamualaikum

Ingin hamil cepat dan mudah? Telah melakukan pemeriksaan doktor dan mendapati kedua pasangan isteri dan suami tidak mempunyai masalah untuk mendapatkan anak. Jadi bagaimana cara untuk tingkatkan kesuburan pasangan suami dan isteri? Entri kali ini adalah untuk membantu suami meningkatkan kesuburan melalui cara meningkatkan bilangan dan kualiti sperma. Mungkin penantian bertahun-tahun untuk memiliki zuriat akan berakhir setelah mencuba tips yang diberikan dalam entri ini. Ada cara yang mudah boleh membantu suami meningkatkan bilangan dan kualiti sperma. 

Teruskan membaca..
Sebenarnya tiada vitamin khas untuk sperma namun pengambilan vitamin tertentu seperti Vitamin E, Omega, Zink, Coq10 sangat membantu suami meningkatkan kesuburan dan kesihatan sperma. Banyak cara untuk meningkatkan kesuburan lelaki bukan dari segi pengmabilan supplement sahaja tetapi juga melalui kaedah lain seperti 
  • Bersedekah
  • Melakukan hubungan dengan cara yang betul pada waktu yang betul 
  • Jangan merokok
  • Minum air banyak dan ambil makanan yang berkhasiat
  • Istiqamah berdoa dan solat berjemaah

Bagi membantu meningkatkan lagi kesuburan suami, ada 4 vitamin shaklee yang boleh disyorkan untuk diambil iaitu Omega guard, Vitamin E, Coqhealth dan Zink Complex. Bagaimana keempat-empat vitamin berfungsi dan sejauh manakah keberkesanannya untuk meningkatkan kesuburan sperma.

Vitamin kesuburan lelaki #1 : COQHEALTH
Fungsi Coqhealth: Membantu untuk memberikan sumber tenaga kepada sel sperma. Coqhealth boleh mengurangkan tekanan oksidatif yang mana telah terbukti untuk menghasilkan persekitaran yang lebih sihat untuk meningkatkan bilangan sperma, pergerakan sperma dan kualiti sperma. CoQhealth menggalakkan penghasilan tenaga bagi sperma untuk bergerak lebih laju menuju ke telur ovum. 
Vitamin kesuburan lelaki #2 : Vitamin E Complex 
Fungsi Vitamin E: Memperbaiki kuantiti, kualiti dan memperkuat sperma lelaki supaya dapat bertemu dengan ovum. Vitamin E membantu pasangan yang mempunyai masalah dingin terhadap hubungan intim kerana vitamin E boleh meningkatkan 'sexual desire' dan menikmati hubungan cinta dengan lebih baik. Vitamin E akan menjaga kualiti sperma, hormon-hormon seks dengan lebih baik dan mencegah kerosakan DNA sperma kerana vitamin E kaya dengan antioksidan.
Vitamin kesuburan lelaki #3 : Zink Complex
Fungsi Zink Complex:  Zink diperlukan oleh lebih 200 enzim dan protin penting bagi lelaki untuk membantu menjaga fungsi organ sesksual dan penghasilan sperma. Antara kesan jka kekurangan zink adalah penurunan hormon testosteron, pengecutan testis dan sperma yang lemah.Zink adalah penting untuk pengeluaran sperma, dan kebanyakan sebab kenapa jumlah air mani menurun dan paras testosteron rendah adalah kerana bekalan zink rendah. Zink meningkatkan bacaan kekuatan sel sperma (sperm motility). 
Terstimoni Pengguna Vitamin-Vitamin Kesuburan
Supplement adalah salah satu usaha. Pengambilan supplement ini bukan sekadar untuk membantu meningkatkan kesuburan malah membantu dalam memberi kesihatan tubuh badan dan tenaga yang optimum.
Saya adalah PENASIHAT NUTRISI bagi kaum LELAKI.
Jika anda mempunyai sebarang keraguan yang ingin anda kongsikan bersama saya wassap or email saya

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

1. Sperma
2. Kanser
TAHAP KESIHATAN LELAKI DAPAT DI LIHAT DARI 8 TANDA-TANDA PADA ZAKAR

TAHAP KESIHATAN LELAKI DAPAT DI LIHAT DARI 8 TANDA-TANDA PADA ZAKAR

Assalamualikum

Haaaaa.. Terkesima tajuk entri kali ni.. Papaglamz sharing dari >>>sini<<< Kekadang ade betulnya jugak. Anda nak tahap kesihatan anda dengan hanya melihat 8 tanda yang ada pada zakar anda? Teruskan membaca.

Sensitiviti, saiz, serta kekuatan tegang zakar, semuanya berkaitan dengan kesihatan tubuh lelaki secara keseluruhan. Kerana itu, beberapa masalah pada zakar boleh menjadi tanda ada yang tidak beres di bahagian tubuh lain.

Zakar mengecut apabila suhu terlalu sejuk atau terlalu panas
  • Pengeluaran sperma akan berkembang subur pada suhu sedikit pada bawah suhu badan normal. Pada masa lelaki merasa kesejukan, zakarnya akan mengecut. Menurut Harvard Health Publications, perkara ini terjadi kerana saluran darah pada zakar tertutup kerana suhu sejuk, tetapi masih akan kembali ke saiz biasa ketika ada aliran darah.
  • Berada pada persekitaran dengan suhu terlalu sejuk atau terlalu panas berbanding suhu normal tubuh, boleh memberi kesan negatif pada sperma dan pengeluaran testosteron. Lelaki disyorkan untuk menjaga kawasan genitalnya sedikit lebih sejuk daripada suhu badan, mengelakkan seluar ketat dan berendam terlalu lama dalam kolam air panas, agar spermanya tetap sihat.

‘Testis biru’ masa terangsang
  • Sesetengah lelaki mengalami ‘blue ball’ atau dalam dunia perubatan dikenali dengan Prostatic Congestion (kesesakan prostat), terutama bila ghairah seksual tidak diikuti oleh orgasme. Keadaan ini menyebabkan rasa sakit dalam testis atau sensasi tidak selesa yang disebabkan oleh aliran darah yang tidak sekata, sehingga menyebabkan peningkatan volume darah yang terperangkap dalam alat kelamin. Hal ini membuat zakar tegang dan testis membesar sampai volume darah pada genital berkurang. Zakar dan testis boleh kembali ke saiz biasa selepas darah yang terperangkap boleh berkurang.


Penggunaan alkohol dan tegangan
  • Mengambil terlalu banyak alkohol tidak hanya buruk bagi hati, tetapi juga untuk kesihatan zakar. Keupayaan lelaki untuk mendapatkan tegang terhalang dengan minum alkohol dos tinggi atau kepekatan alkohol darah (blood alcohol concentration atau BAC) dalam atas 08, menurut McKinley Health Center dalam University of Illinois.
  • Penyahhidratan yang disebabkan kerana alkohol menyebabkan jumlah darah berkurang dan meningkatkan angiotensin, iaitu hormon yang berkaitan dengan disfungsi ereksi.

Merokok dan arteri zakar
  • Ini adalah fakta bahawa merokok memberikan sumbangan terhadap perkembangan aterosklerosis, atau pengumpulan plak dalam arteri. Merokok boleh menyumbat arteri jantung, termasuk arteri yang mengisi zakar dengan darah selama tegang.
  • Bahan kimia beracun dalam asap rokok boleh merosakkan saluran darah yang boleh menyebabkan mati pucuk, menurut National Male Medical Clinics. Merokok juga boleh menyebabkan kerosakan rangkaian zakar yang akan memberi kesan pada kemampuan zakar untuk berfungsi secara normal.

Penurunan sensitiviti zakar
  • Penurunan sensitiviti zakar munasabah berlaku kerana pertambahan usia, walaupun berapa banyak sensitiviti yang hilang tidak ditakrifkan. Menurut jabatan psikologi di University of Texas di Austin, penurunan libido berkaitan usia biasanya dikaitkan dengan penurunan tahap testosteron dan perubahan sensitiviti reseptor androgen. Sensitiviti mulai menurun pada usia 25 tahun dan penurunan paling tajam kelihatan pada lelaki antara usia 65 dan 75 tahun.

Ereksi pagi petanda zakar sihat
  • Jika lelaki masih mengalami nocturnal penile tumescence atau tegang pagi, ertinya zakarnya masih cergas. Otot zakar harus menerima oksigen melalui aliran darah yang menyebabkannya membesar dan menjadi tegang.
  • Jika lelaki tidak mengalami tegang seperti biasa, rangkaian zakar boleh menjadi kurang anjal dan mengecut, yang boleh membuat zakar memendek 1 hingga 2 cm.

Vasektomi tak menghentikan pengeluaran air mani
  • Lelaki boleh memilih vasektomi untuk mencegah pelepasan sperma ketika ia berejakulasi untuk menghilangkan risiko kehamilan, atau kerana alasan peribadi lain.
  • Selepas prosedur pembedahan, jumlah sperma secara berperingkat mulai menurun. 2 sehingga 3 bulan kemudian sperma tidak lagi hadir dalam air mani, menurut Medline Plus. Namun prosedur tersebut tidak menghentikan pengeluaran air mani. Ertinya, lelaki tetap boleh ejakulasi air mani tapi tanpa adanya sperma.

Zakar adalah rumah bagi bakteria
Kulit zakar adalah persekitaran yang ideal bagi bakteria untuk berkembang biak, tetapi jumlahnya bergantung pada sama ada lelaki tersebut bersunat atau tidak. Satu kajian dalam jurnal American Society for Microbiology, mencari lebih sedikit bakteria pada zakar lelaki yang disunat, berbanding dengan sampel yang diambil ketika mereka belum bersunat.

Saya adalah PENASIHAT NUTRISI bagi kaum LELAKI.
Jika anda mempunyai sebarang keraguan yang ingin anda kongsikan bersama saya wassap or email saya

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

1. Sperma
2. Kanser
MADAH CINTA BUAT ISTERIKU

MADAH CINTA BUAT ISTERIKU

Assalamualaikum

Haaa kau... Jiwang-jiwang karat kita malam ni.
Layanzzzzz.....
_______________________________________________

Seperti Cahaya Kau Muncul
Lembut sentuhan dan suara ketulusan
Ku pikir cinta tak akan pernah datang dengan Caraku
Tapi itu semua seimbang dengan menunggu saat yang istimewa
Sekarang aku tahu sapa saja yang memisahkan kita
Jiwaku terkunci dan kaulah pengunci hatiku
Aku bersumpah tidak akan pernah memikirkan gadis lain
Tidak ada pilihan lain , kaulah pemilik kontrol penuh hidupku

Setiap inginmu itu juga perintahku
Kita bersama jalan ke Surga
Ambilah tanganku
Aku akan membawamu ke perjalanan yang lebih indah
Labih baik dari sekedar mimpi
Satu satunya lelaki yang kau dambakan
Dialah aku suamimu
Jika cinta itu perang, maka aku menyerah saja
Aku milikmu , tanpa basa basi
Aku hanya ingin membuat kau bahagia
Bahagia sepanjang masa
Aku suaminmu .

Saya adalah PENASIHAT NUTRISI bagi kaum LELAKI.
Jika anda mempunyai sebarang keraguan yang ingin anda kongsikan bersama saya wassap or email saya

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

1. Sperma
2. Kanser

DAPAT LEBIH WANG DENGAN GST

DAPAT LEBIH WANG DENGAN GST

Assalamualikum

GST= Get Shaklee Today :D Dengan kos hidup yang semakin tinggi, semakin ramai yang mula mencari peluang jana duit. Pelajar pun ramai tau yang cari peluang. Sebenarnya peluang ada depan mata cuma kita belum nampak. Sebab tu Adaa kata anggap ini satu rahmat untuk kita dapat lebih banyak wang untuk keluarga.

Apa yang bagusnya Get Shaklee Today ni? Banyak bagusnya..
  • Modal 0 hanya perlu bayar yuran keahlian sekali seumur hidup RM79.50
  • Tak perlu simpan stok RM20, 30K kat rumah..semua boleh order terus melalui Shaklee
  • Berpeluang jana wang hingga 4 5 angka malah 6 angka
  • Berpeluang mendapat 3C iaitu car bonus, convention dan cash- trip 5 bintang yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee, dalam dan diluar negara. Bagi yang muslim, anda boleh pilih untuk mengikuti  trip luar negara atau pakej Umrah.
  • Semua ini boleh dilakukan hanya dari rumah dah melalui smartphone/laptop anda!

Jadi, apa yang merugikan? Bagi Papaglamz tiada..dapat tambah ilmu, tambah duit dan senang.. Papaglamz sendiri buat sambill-sambil je ni, tak mustahil kan?

Jom ubah perspektif kita.. Lihat peluang bukan natijah.. Ada rahmat diatas segala yang terjadi.. Betul tak?

Jom dapat lebih wang dengan GST!!

Saya adalah PENASIHAT NUTRISI bagi kaum LELAKI.
Jika anda mempunyai sebarang keraguan yang ingin anda kongsikan bersama saya wassap or email saya

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

1. Sperma
2. Kanser
PERMATA YANG KU CARI - DeHearty

PERMATA YANG KU CARI - DeHearty

Assalamualaikum

Ok Entri kali ni Papaglamz nak share sedikit tentang lagu yang paling Papaglamz suka zaman muda-mudi dulu. Time-time masih bujang tran tang tang. Enjoyz.....!!!


Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu

p/s: Lagu ni Papaglamz tempek dalam album masa bagi duit hantaran kat bakal isteri. Hehhehe

Saya adalah PENASIHAT NUTRISI bagi kaum LELAKI.
Jika anda mempunyai sebarang keraguan yang ingin anda kongsikan bersama saya wassap or email saya

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

1. Sperma
2. Kanser

PULIHKAN FUNGSI PROSTAT DENGAN ESP

PULIHKAN FUNGSI PROSTAT DENGAN ESP

Assalamualaikum

Pernah Papaglamz ditanyakan soalan tentang adakah lelaki yang memakan ESP ni akan jadi macam perempuan? Yela sebabnye kan kebanyakan orang asyik bercerita tentang ESP ni untuk perempuan sahaja. Hehehe. Sebenarnya lelaki juga akan mendapat kebaikan sekiranya mengamalkan pengambilan ESP ni. 

Sebelum Papaglamz cerita beza ESP dengan soya biasa, ini kelebihan ESP untuk lelaki :-

"Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. "

Apakah perbezaan soya yang digunakan dalam ESP dengan yang lain . 

Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic? sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.

Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan

Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.

Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang

Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.

Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result

Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium.

Papaglamz sendiri menggunakan ESP juga. Dan alhamdulillah. Tak la rasa nak pakai tudung ke.. Nak pakai kasut tumit ker. Seriously, banyak kebaikan ESP untuk para jejaka di luar sana. Lebih-lebih lagi untuk menjaga sistem reproduktif anda. Memang sesuai la.
Saya adalah PENASIHAT NUTRISI bagi kaum LELAKI.
Jika anda mempunyai sebarang keraguan yang ingin anda kongsikan bersama saya wassap or email saya

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

1. Sperma
2. Kanser
Papaglamz.com © . Designed by MaisarahSidi.com