Foodsglamz l#l Jeruk Pelam Asam

/
21 Comments
Oktober 31, 2014

Assalamualaikum


Kebelakangan ni sangat viral pasal jeruk pelam asam boi kan? ALHAMDULILLAH rezeki Allah Papaglamz dapat merasa. Ade member bawak ke tempat kerja. Seeeedaaaappp.. Korang nak rase? Papaglamz belanje gambar je la yer. Hehehe

Btw, mudah je nak buat. Ni resepi dari Mak Papaglamz la. For the first, sediakan bahan2 macam kat bawah ni..

-Pelam @ mangga x muda sangat, x masak sangat.
-Gula
-Asam @ serbuk asam
-Cili merah

Cara nak buat plak macam ni..

Potong2 pelam tu ikut sesedap hati korang. Pastu korang campur kan semua bahan2. Cili tu potong2 la. Adjust rasa. Dan, siap....!!! Boleh di mkan terus atau peram dulu selama beberapa jam. Gerenti sodap.


Sedap memang sedap. Tapi pesanan Papaglamz jangan makan terlalu banyak, very the dangerous kat perut n usus kite. Senang cakap x elok untuk kesihatan la gituu..

Lagi satu sebelum makan tu bacalah BISMILLAILHIRRAHMANIRRAHIM sekurang-kurangnya. Insyallah makanan yang kita makan tu penuh dengan barkah dari Allah S.W.T insyallah.

-sekian-


You may also like

21 ulasan:

  1. ..OMG!..nape iouulss x dpt rasa pn...x ajak pn Papaglamz...btw,iouulss mmg mngidam nih..bila lh dpt merasa yer..(p/s: badarsila..tetiba,oppss)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah kumi bekerja dengan sangat rajinya.. So papaglamz tinggal je la.. Huhuhu.. (Nak p/s jgak: amarah...!!!!)

      Padam
  2. mmm...sedapnye jeruk pokchek..

    BalasPadam
  3. terima kasih untuk resepi.. memang sedap nih

    BalasPadam
  4. tengok gamba je dah tertelan liur mak aihh sedapnya ='D

    BalasPadam
  5. Memang sedap ... Sape yang tak tahan, boleh kurang kan cili tu ... Ikut kesesuaian ... Gula pun boleh kurang kan skit ... Kalau nak Manis, tambahkan jer dalam senyuman ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2...ayat akhir tu setuju sgt..hihihi

      Padam
  6. tengok gambar ni terus kecur air liur..dah lama juga tekak ni tak merasa yang masam-masam

    BalasPadam
  7. dah biasa buat...sekelip mata je habis..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sangat cepat habisnya.. hik hik hik

      Padam
  8. kempunan kempunan la saya... sape la boleh bagi free....

    BalasPadam
    Balasan
    1. kena minta papaglamz pos.. hik hik hik

      Padam
  9. tengok gambar bikin terliur...huhu

    BalasPadam