KUALA LUMPUR, 12 FEB 2018 - Sempena perayaan Tahun Baharu Cina akan datang ini dan trend e-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee; platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina.


“Aktiviti membeli-belah selalunya meningkat semasa musim perayaan, dan Tahun Baharu Cina tidak ketinggalan. Tahun ini, kami menyedari lonjakan dalam bilangan carian dalam talian di Shopee apabila kita menghampiri Tahun Baharu Cina, yang menunjukkan peningkatan trend pengguna yang memilih untuk membeli-belah secara dalam talian bagi musim perayaan. Ini petanda baik yang sejajar dengan inisiatif kerajaan untuk memacu sektor e-Dagang di Malaysia. Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli-belah dan dengan insentif Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli-belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.


Carian paling popular sempena Tahun Baharu Cina bagi tahun 2018 adalah bagi kategori berikut: Pakaian Wanita; Mobil & Gajet; Permainan, Kanak-kanak & Bayi; Kasut Wanita dan Beg Wanita.


Pembelian paling popular dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang musim perayaan ini:


Nikmati potongan harga dan promosi hebat atas pelbagai produk sempena Kempen Wang Bersama Shopee yang berlanjutan sehingga 25 Februari. Dengan pilihan lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan di Shopee Malaysia, pelanggan boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini. Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888.

Seterusnya, Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji daripada 26 hingga 28 Februari yang akan membariskan pelbagai tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, Dell dan Lenovo.

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.

#WangWithShopee

With Love
Papaglamz

-sekian-
Melihat baju melonggok tentu sahaja membuat sakit mata kan? Nak melipat rasa malas pula. Lagi-lagi kain baju yang tertangguh untuk dilipat dan sudah menggunung. Aku selalu je bertangguh untuk melipat baju. Almaklum la, kadang kita ni tiada masa untuk melipat. Jadi kita simpan kejap. Bila ada masa nanti kita lipat la.

tips melipat baju, tips melipat baju untuk travel, tips melipat baju dengan cepat, tips melipat baju dalam koper, tips melipat baju cepat, tips melipat baju jimat masa, cara melipat baju dengan kemas, cara melipat baju dengan mudah,

And to tell the truth, siapa yang suka melipat baju ni kan? Ko tanya 10 orang aku confirm majoriti mesti jawab tak suka melipat baju. Alangkah bagusnya kalau mesin basuh tu automatik boleh melipat sekali. Hahaha. Nampak tak malasnya di situ?  

Sebenarnya aku tercari-cari tips mudah untuk melipat baju. Bila melihat baju semakin bertimbun-timbun tu rasa ada kesedaran untuk melipatnya. Tapi sebelum tu saja cari tips mudah dan menjimatkan masa semasa melipat kain baju. Mana tahu dalam sekelip mata boleh siap melipat baju tu kan?

8 Tips Jimat Masa Untuk Melipat Baju Anda Mesti Cuba

1. Angkat baju dari ampian dan terus lipat

Pada aku ini adalah tips menjimatkan masa paling praktikal semasa melipat baju. Yela, bila kita lipat terus baju after angkat dari ampaian, kebarangkalian untuk kita bertangguh adalah sikit dan baju yangtidak berlipat juga tidak menggunung seperti gunung averest.

2. Letakkan baju di ruang tamu atau depan TV

Tips yang ni aku pernah juga buat. Ternyata menjadi. Apa tidaknya, ruang tamu dan ruang menonton televisyen ini adalah ruang yang selalu kita lalu-lalang. Bila nampak kain bertimbun diruangan ini sudah pasti akan menyakitkan mata. Tambah-tambah kita risau kalau-kalau tiba-tiba ada orang datang ke, so kita akan cepat-cepat la melipat baju tu. 

3. Pilih masa yang sesuai.

Since melipat baju merupakan perkara yang memerlukan kekuatan mental dan fizikal yang tinggi, jadi, carilah masa yang sesuai untuk melipat. Contohnya, waktu senggang bersama keluarga ketika menonton TV selepas isyak ataupun selepas semua anak-anak masuk tidur. Baru la asa ketenangan nak melipat baju dengan jayanya.

4. Gunakan hanger 

Ha! kalau dah malas sangat-sangat nak melipat tu, apa kata gunakan hanger je. Lebih mudah dan menjimatkan masa melipat baju. Lagi best, masa menyidai baju selepas baju tu siap-siap hanger kan di ampaian. Jadi bila dah kering nanti terus masuk dalam almari je kain baju tu semua.

5. Melipat bersama-sama

Kalau tak larat nak melipat baju sorang-sorang, apa kata ajak seisi keluarga untuk melipat bersama. Selain dapat menjimatkan masa melipat baju, ia juga mampu mengeratkan silaturrahim sesama keluarga. Kalau ada yang tak pandai melipat tu terutamanya anak-anak, sebagai ibu atau ayah boleh la ajarkan.

6. Gunakan alat pembantu untuk melipat

Ok! Ni mungkin salah satu cara korang boleh untuk menjimatkan masa korang melipat kain. Gunakan alat pembantu lipatan atau orang-orang putih panggil 'Magic Folder Board'. Alat ni bukan sahaja boleh membantu korang menjimatkan masa melipat baju, malah hasil lipatan yang terhasil juga cantik dan tersusun rapi.

tips melipat baju, tips melipat baju untuk travel, tips melipat baju dengan cepat, tips melipat baju dalam koper, tips melipat baju cepat, tips melipat baju jimat masa, cara melipat baju dengan kemas, cara melipat baju dengan mudah,

7. Hantar dobi

Kalau nak lagi jimat msa melipat kain, korang hantar je baju-baju korang tu kat dobi. Senang. Nanti masa ambil, baju dan siap lipat dan iron lagi. Sangat sangat memudahkan dan mejimatkan masa untuk melipat baju.

8. Upah orang untuk melipat baju

Pada kau dari upah orang lipat baju, lebih baik kau hantar baju kau tu ke dobi je. Complete siap semunya dari basuh sampai melipat. Tapi kalau korang nak upah orang melipat baju korang pun tiada salahnya. Pilihan di tangan korang. Sekarang ni ada je kedai-kedai buat servis melipat baju. Siap boleh datang rumah untuk melipat baju di rumah lagi. Memang boleh menjimatkan masa melipat baju korang tau!

Itulah tadi 8 Tips Jimat Masa Untuk Melipat Baju Anda Mesti Cuba. Ok la, aku nak melipat baju yang menggunung tu. Jangan lupa share tips korang lipat baju ya. Share juga artikel ini pada yang lain.

With Love
Papaglamz

-sekian-
Carian Lain
tips melipat baju dengan cepat,
tips melipat baju dalam koper,
tips melipat baju cepat,
tips melipat baju jimat masa,
cara melipat baju dengan kemas,
Ramai yang sedia maklum burger biasanya diperbuat daripada roti dan warna kebiasaannya ialah coklat kekuningan. 

Kini, burger semakin lama semakin mendapat sentuhan unik dan kreatif dek kerana ingin tampil dengan lebih unik, menarik, sedap dan rare.

Burger sedap, Burger pelangi,
Sumber: Tokomesin.com

Pernahkah anda lihat burger yang berwarna-warni seperti warna pelangi? Jangan terkejut! Bukan hanya kek yang boleh dihias dengan pelbagai warna. 

Kini sudah ada peniaga yang memperkenalkan kepada para pelanggannya menu burger yang tampil dengan pelbagai warna umpama warna pelangi.

Warna-warna burngernya bukan sahaja pada rotinya sahaja, malah sos yang digunakan untuk membuat burger ini mempunyai warna-warna yang berbeza. Memang sangat-sangat kreatif.

Sumber: Google

Pertama kali melihat burger yang berwarna-warni umpama pelangi ini membuat kita teruja kan? 

Jom layan gambar-gambar burger pelangi ini. Mana tahu anda juga teruja bila melihatnya. 

Sumber: Danne Burger




Sumber: google

Sumber: Danne Burger

Macam mana? Teruja tak melihat burger-burger yang berwarna-warni ni? Ada berani nak mencuba?

With Love
Papaglamz

-sekian-
Air mani atau sperma ialah cecair putih pekat yang keluar apabila sampai kemuncak syahwat. Ia bukan najis tetapi hendaklah mandi wajib bagi mensucikannya untuk membolehkan seseorang itu menunaikan ibadat. 

contoh khasiat air mani wanita,  khasiat air mani untuk wajah,  manfaat air mani bila diminum,  manfaat minum air mani sendiri,  menelan air mani menurut islam,  manfaat air mani pria bagi payudara wanita,  khasiat air mani lelaki untuk muka,  manfaat air mani jerawat,

Namun, bagi isteri tahukah sperma ini mempunyai manfaat tersendiri. Terkejut? Baca selanjutnya..

Antara khasiat air mani suami yang isteri patut tahu antaranya:

1. Air mani ialah agen anti-stres semula jadi yang boleh mencegah kemurungan

Semua tahu yang seks boleh menceriakn hidup anda, tetapi ramai yang tidak mengetahui kaitannya dengan air mani. Kajian yang dijalankan di kolej wanita di State University of New York di Albany mendapati yang air mani memang berjaya mengurangkan tanda-tanda kemurungan. 

Ini disebabkan faraj wanita akan menyerap sperma ke dalam saluran darah dan memberikan kesan positif terhadap emosi mereka.

2. Air mani mengandungi multivitamin yang mampu melambatkan proses penuaan

Satu sudu air mani mengandungi lebih dari 200 protein termasuk vitamin dan mineral. Antaranya ialah vitamin C, kalsium, klorin, asid sitrik, fruktosa, asid laktik, magnesium, nitrogen, fosforus, kalium, natrium, vitamin B12, dan zink.

contoh khasiat air mani wanita,  khasiat air mani untuk wajah,  manfaat air mani bila diminum,  manfaat minum air mani sendiri,  menelan air mani menurut islam,  manfaat air mani pria bagi payudara wanita,  khasiat air mani lelaki untuk muka,  manfaat air mani jerawat,

3. Mengurangkan risiko kanser prostat dan kanser payudara

Menurut laporan dari Jurnal Persatuan Perubatan Amerika, kekerapan ejakulasi sperma mempunyai kaitan dengan penurunan risiko kanser prostat.Penyerapan air mani melalui dinding faraj akan mengurangkan risiko kanser payudara disebabkan oleh glikoprotein dan selenium yang terkandung dalam sperma.

4. Mencantik, melebat dan menyihatkan rambut

Air mani mempunyai agen penyembuhan yang kaya dengan protein 5 kali lebih banyak daripada produk penjagaan rambut yang ada di pasaran. Kandungan protein dalam air mani akan saling melengkapi dengan molekul protein dalam rambut.

contoh khasiat air mani wanita,  khasiat air mani untuk wajah,  manfaat air mani bila diminum,  manfaat minum air mani sendiri,  menelan air mani menurut islam,  manfaat air mani pria bagi payudara wanita,  khasiat air mani lelaki untuk muka,  manfaat air mani jerawat,

5. Mencegah keguguran

Ada sesetengah kes keguguran atau kemandulan adalah berpunca dari kehadiran antibodi yang memusnahkan protein atau antigen dalm air mani. Antigen sperma yang menyerap dalam saluran darah melaui faraj akan membantu kehamilan menjadi lebih selamat.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Artikel ini pernah aku tulis di portal Cari.my sebagai penulis jemputan. Jom klik disini untuk membacanya.
Carian lain
khasiat air mani untuk wajah,
manfaat air mani bila diminum,
manfaat minum air mani sendiri,
menelan air mani menurut islam,
manfaat air mani pria bagi payudara wanita,
manfaat air mani jerawat,
Kalau bercuti, antara item yang perlu dimasukkan dalam list travel kita ialah mencuba makanan popular disesuatu tempat itu. Ha! Jika anda bercadang untuk bercuti di Kuantan, Pahang, jangan lupa utuk berkunjung di Restoran Ana Ikan Bakar Petai Tanjung Lumpur. 

lila wadi restaurant kuantan pahang malaysia,  brotherhood western & grill kuantan pahang malaysia,  restoran sedap weh kuantan pahang malaysia,  tempat best di kuantan,  lila wadi kuantan,  restoran sedap wehhh! kuantan, pahang,  kotak kalam kuantan,  restoran sedap wehhh kuantan pahang malaysia,

Ana Ikan Bakar mempunyai beberapa cawangan di sekitar bandar Kuantan. Dan yang paling popular ialah di Jalan Tanjung Lumpur. 

Persekitaran di sini agak luas dan bersih. Kemudahan yung disediakan untuk pelanggan juga memang terbaik seperti surau, tandas, dan taman permainan kanank-kanak.

lila wadi restaurant kuantan pahang malaysia,  brotherhood western & grill kuantan pahang malaysia,  restoran sedap weh kuantan pahang malaysia,  tempat best di kuantan,  lila wadi kuantan,  restoran sedap wehhh! kuantan, pahang,  kotak kalam kuantan,  restoran sedap wehhh kuantan pahang malaysia,

Menu ‘killer’ di sini tak lain dan tak bukan ialah ikan bakar petai. Anda boleh pilih apa jenis ikan seklipun untuk dibakar. 

Tapi kebanyakan pengunjung akan memilih ikan siakap sebab rasanya lebiih ‘masyuk’ berbanding dengan ikan-ikan lain.






Selain ikan bakar, anda juga boleh memesan menu sotong celup tepung, udang, ketam, lala, karangan laut dan macam-macam lagi. 

Anda boleh memilih ikan-ikan dan sotong yang segar dengan sendiri sebelum pihak restoran memasaknya mengikut jenis masakan yang anda mahukan.


Tengok je menu-menu di sini sudah membuatkan terliur. So, jika anda ke Kuantan Pahang, jangan lupa singgah di restoran Ana Ikan Bakar Petai Tanjung Lumpur. Dijamin anda pasti akan berpuas hati.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Artikel ini pernah aku tulis di portal Cari.my sebagai penulis jemputan. Jom klik disini untuk membacanya.
Carian Lain
lila wadi restaurant kuantan pahang malaysia,
brotherhood western & grill kuantan pahang malaysia,
restoran sedap weh kuantan pahang malaysia,
lila wadi kuantan,
kotak kalam kuantan,
restoran sedap wehhh kuantan pahang malaysia,