Assalamualaikum semua. Sememangnya tengah hangat sekarang dengan drama Titian Cinta lakonan hero terkenal malaya masa kini, Zul Arifin. Aku pasti drama ini dapat rating yang tingg. Di facebook, twitter, dan mana-mana sosial media, ramai yang bercerita tengang drama ni. Aku nak kongsikan video klip OST Drama Titian Cinta - Sumpah Cintaku oleh Asfan Shah. Jom layan.


Lirik lagu OST Drama Titian Cinta - Sumpah Cintaku oleh Asfan Shah

Disaat Saling mengenali
Ku Tahu cinta mu memanggil
Dalam Perasaan yang tak kau dengari

Lambaian Mu di dalam mimpi
Bayangan Senyum bidadari
Indah Segenap rasa tak terbagi

Belah Lah jasad ku tirai kenangan ku
Pasti Akan kau jumpa api cinta menyala

Hingga Akhir nafas ini
Sayang Sampai akhir pasti
Cinta Ku tersimpul mati
Di Syurga tetap kau ku nanti
Sumpah Cintaku hanya padamu

Disaat Saling mengenali
Ku Tahu cinta mu memanggil
Dalam Perasaan yang tak kau dengari

Belah Lah jasad ku tirai kenangan ku
Pasti Akan kau jumpa api cinta menyala

Hingga Akhir nafas ini
Sayang Sampai akhir pasti
Cinta Tak bisa berganti
Sumpah Ku hanya kau disisi

Genggam Tanganmu yang suci
Sampai Rambutku memutih
Cinta Ku tersimpul mati
Di Syurga tetap kau ku nanti

Hingga Akhir nafas ini
Sayang Sampai akhir pasti
Cinta Tak bisa berganti
Sumpah Ku hanya kau disisi

Genggam Tanganmu yang suci
Sampai Rambutku memutih
Cinta Ku tersimpul mati
Di Syurga tetap kau ku nanti

Sumpah Cintaku hanya padamu
Sumpah Cintaku hanya padamu

With Love
Papaglamz

-sekian-
Assalamualaikum semua. Pertumbuhan butik online bagaikan cendawan yang tumbuh selepas hujan sudah pasti membuat pengikut fesyen-fesyen terkini berasa teruja untuk mencuba ataupun mencuci mata dengan melihat koleksi-koleksi pakaian secara online. Terbaru, aku terbaca satu laman web ala-ala butik onlne iaitu Lanfira.com. Kalau korang nak tahu, Lanafira merupakan sebuah butik online yang menjual pakaian trend terkini. Butik ini menampilkan tema sendiri iaitu TRENDY, AFFORDABLE, QUALITY.

Koleksi keluaran Lanafira.com

Antara koleksi popular keluaran Lanafira seperti Mellisa Dress, Kebaya Peplum, Kebaya Alana dan Rosalinda Set. Aku sangat tertarik dengan koleksi Mellisa Long Dress. Konsep muslimah yang ditonjolkan dalam kolksi ini sangat cantik. Koleksi yang simple tapi comel sudah pasti membuat si pemakai tampil lebih menawan. Yang paling best baju ini adalah baju mesra wuduk. Zip yang dipasangkan di lengan memudahkan pemakai untuk mengambil wuduk.

Butik muslimah, dres muslimah, Lanafira.com

Selain koleksi Mellisa Long Dress, aku juga tertarik dengan kolkesi Kebaya Alana. Baju ala-ala ikan duyung ni sudah pasti nampak elegance dan menawan bila dipakai. Kolkesi yang diperbuat dari kain Japanese cotton sudah pasti akan memberi keselesaan dan tidak panas ketika memakai baju ini. Konsep mesra wuduk dan mesra breasfeed juga diterapkan didalam koleksi Kebaya Alana ni.

Butik muslimah, dres muslimah, Lanafara.com

Bagi penggemar baju yang mempunyai peplum kembang, jangan lupa juga untuk melihat koleksi Kebaya Peplum dari Lanafira.com ni. Inovasi baju kebaya tetapi disuntik dengan element dress peplum kembang sudah mpasti memberi impact comel dan gaya yang sweet pada si pemakai. 

Butik muslimah, dres muslimah, Lanafara.com

Jom membeli-belah di Lanafira.com

Mesti ramai yang tertanya-tanya kenapa beria betual aku puji-puji Lanafira.com ni kan. Sebenarnya memang berbaloi kalua korang semua shopping online di butik ini. Antara sebabnya ialah:
  • Design di Lanafira adalah EKSKLUSIF. Tiada restock.
  • Material yang digunakan untuk baju-baju di Lanafira amat berkualiti dan sesuai dengan cuaca di Malaysia.
  • Tukang jahit baju-baju Lanafira adalah orang tempatan(Malaysia) yang berpengalaman.
  • Baju-baju di Lanafira bukan di borong dari Vietnam, China mahupun India. Ia rekaan eksklusif.
  • Harga baju di Lanafira amat berpatutan setanding kualiti kain dan designnya.
  • Kebanyakkan design baju di Lanafira mesra wudhuk dan nursing friendly.
  • 100% bumiputera

Bagaimana nak membeli pakaian di butik online Lanafira? 

  1. Pergi web www.lanafira.com
  2. Klik pakaian yang kamu ingikan
  3. Pilih saiz dan klik butang '' ADD TO CART''
  4. Terus buat bayaran dan isi maklumatkan yang diperlukan.
  5. Then tunggu barang sampai terus ke alamat kamu.

Untuk maklumat lanjut:

Website: - www.lanafira.com
Instagram: - @lanafiraofficial
Tel: - 019-5231203

Boleh dapatkan tips fesyen terkini di SINI

With Love
Papaglamz

-sekian-
Assalamualaikum semua. Eddy, the best superior I ever had. Eddy Chan last day bersama kitorang di Aroma Laboratory BASF PETRONAS, Kuantan. Sedih jugak la nak kena tinggal. Tapi nak buat macam mana. Live must goon katanya. Keep in touch bos. Good luck di tempat baru.





Jangan pernah lupakan kenangan manis yang selama ini kita ciptakan, walapun sekarang ini kita berpisah dan tidak akan pernah lagi terjadi hal hal luar biasa yang akan kita ciptakan. Kalau ad keje kosong hallo2 la ye. Gigih dah puji kat atas tu. Hihihihi

With Love
Papaglamz

-sekian-
Assalamualaikum semua. Menu berkuah macam sup memang sesuai untuk kita yang tak berapa sihat kan. Herba seperti kulit kayu manis, bunga lawang dan beberapa lagi bahan yang kita guna dalam masakan sup boleh menyegarkan badan bila kita menghirup kuahnya. Untuk entri kali ini aku nak share resepi sup ayam simple buat pembaca semua. Ala sup simple-simple je menggunakan bahan-bahan yang ada di dapur.

Resepi Sup Ayam Mudah

Sup ayam ni boleh kita makan macam tu sahaja ataupun makan dengan roti, mee hoon ataupun mee kuning. Kat Malaysia ni ramai yang menjadikan sup sebagai lauk time makan nasi. Macam aku la. Tak kira la untuk dinner or launch. Time breakfast pun boleh je nak layan sup ayam kan. Hehehe.

Resepi Sup Ayam Mudah

Resepi kali ini aku ada gunakan serai sebagi perasa. Mungkin agak pelik bila memasak sup menggunakan serai kan. Biasa serai orang guna nak masak tom yam je. Tapi ni ikut citarasa korang la. Serai ni nak letak pon boleh tak letak pon boleh. Yang penting korang kena gunakan halia bila nak memasak sup.

Resepi Sup Ayam Yang Mudah

Bahan-bahan

  • 10 ketul ayam bersaiz sederhana
  • 3 ulas bawang putih
  • 1 inci halia
  • 1 biji ubi kentang
  • 1 sudu besar cili putih
  • Sebatang serai
  • Kulit kayu manis
  • Bunga lawang
  • Sup bunjut

Cara-cara memasak

  1. Tumbuk atau blender bawang, halia dan serai.
  2. Tumiskan bahan yang ditumbuk tadi dan tumis juga cili putih, kulit kayum anis, bunga lawang dan sup bunjut.
  3. Selepas bahan yang ditumis naik bau, masukkan ayam. Gaul rata dan biarkan seketika sehingga jus daging ayam keluar.
  4. Masukkan kentang yang sudah dipotong mengikut citarasa masing-masing.
  5. Tambahkan air sehingga menenggelamkan ayam dan kentang di dalam periuk.
  6. Biarkan mereneh selama 20 minit atau sehingga kentang dana yam lembut.
  7. Perasakan dengan garam dan gula.
  8. Sedia untuk dihidang.

Mudah je kan. Korang yang dok bujang tu atapun yang malas sangat nak masak tu boleh la cuba. Dan ahkak-ahkak kalau tak tahu nak masak apa, boleh la cuba resepi ringkas dari aku ni. Sedap dan menyelerakan tau.

Kat bawah ni cara aku masak Sup Ayam dalam versi video. Jangan lupa subscribe channel youtube aku. Klik DISINI



With Love
Papaglamz

-sekian-
Assalamualaikum semua. Alhamdulillah pagi ni aku rajin nak masuk dapur walaupun dapur tengah kelang kabut. Almaklum aku nak pindah rumah bulan depan, so banyak barang-barang kat dapur aku dah simpan. Guna yang penting-penting sahaja. Ok la, untuk entri kali ini aku nak share kat korang resepi Mee Goreng Mamak mudah dan sedap. Selamat mencuba ye. 

Mee goreng mamak special, mee goreng mamak mudah, Resepi mee goreng

Untuk mee goreng ni aku gunakan sotong sebagai penyeri. Kalau korang takde sotong, korang boleh tukarkan dengan udang, ayam ataupun daging. Dan kalau korang nampak mee goreng mamak aku ni agak basah sikit. Sengaja aku buat basah-basah sikit. Kalau korang tak nak basah sangat pun boleh, jangan masukkan air atupun korang rendam kejap je mee kuning korang tu untuk buangkan rasa kapur dia je. 

Mee goreng mamak special, mee goreng mamak mudah, Resepi mee goreng

Mee Goreng Mamak Mudah dan Sedap

Bahan-bahan
1kg mee kuning
1/2 biji bawang besar
3 ulas bawang putih
1 genggam bilis
4 s.b cili kisar
4 s.b sos cili
4 s.b kicap manis
2 ekor sotong bersaiz sederhana
1 keping tauhu
1 mangkuk daun sawi
1 mangkuk taugeh
2 biji telur
Garam da gula secukupnya

Cara-cara memasak
  1. Rendamkan mee kuning untuk buag rasa kapur.
  2. Tumbuk bawang besar, putih dan bilis kemudian tumis sehingga naik bau.
  3. Masukkan cili kisar, kicap dan sos. Biarkan seketika.
  4. Masukkan pula tauhu dan sotong yang sudah dipotong-potong mengikut citarasa masing-masing. Biarkan mereneh diatas kuali seketika.
  5. Masukkan mee yang sudah diremdam. Ratakan mee dan rempah di dalam kuali.
  6. Masukkan telur dan gaul rata di dalam kuali.
  7. Masukkan sawi dan taugeh.
  8. Biarkan mee seketika di atas kuali dengan api yang perlahan beberapa ketika.
  9. Siap untuk dihidang.

Mudah je kan nak buat mee goreng mamak ni? Jangan lupa untuk mencuba. Kalau korang nak tengok video aku masak mee goreng mamak ni boleh klik link video youtube aku DISINI.



With Love 
Papaglamz

-sekian-