Gaun Kanak-kanak yang Comel

Assalamualaikum semua. Lepas dah tahu basic-basic menjahit ni. Tangan dok gatal nak pegang gunting je. Nasib la banyak baju-baju dan seluar-seluar yang tak guna dalam stor. Akan jadi mangsa kejap lagi kesemuanya. Tetiba rasa nak jahit gaun kanak-kanak yang comel. Nak jahit baju gaun budak ni kena ada pola. Terbaca satu blog ni dia ajar cara nak buat pola baju dengan kita trace semula baju yang dah siap. Hurmmm, menarik. Nampak macam mudah kan?

So, PapaG pun try la trace semula gaun yang Imtiyaz ada. Memang menjadi. Dapat la traca pola untuk bahagian depan dan belakang serta untuk kain kembang gaun dia. Lepas dah ada pola Papag nak trace pula di atas kain. Untuk permulaan PapaG korbankan kain pelikat lama PapaG tau. Nak guna kain yang cantik-cantik wife PapaG tak bagi. Dia tu garang tau kalau bab-bab kain dan baju ni. Takut tak jadi nanti tak la membazir katanya.


Ok la. Ok la. PapaG buat gaun comel ni dengan kain pelikat PapaG sendri. Potong punya potong, jahit punya jahit, dan akhirnya……. JADI…..!!!!! Ok la, nampak la rupa gaun tu walaupun dari dekat sebenarnya korang akan nampak potongan dan jahitan yang senget benget. Tu belum tengok jahitan leher yang melingkar-lingkar macam ular kena pukul. Tapi ok la, boleh dipakai sebagai basahan dalam rumah. Nak pakai bawak jenjalan MEMANG TAK LAAAAAA. Memalukan.

Tu cerita first time la. Orang kata practice make perfect kan? So PapaG cuba la nak jahit gaun yang comel ni kali kedua. Kali ni wife macam dah percaya sikit. Dia bagi baju lama dia yang masih cantik lagi corak dan teksturnya. Ok bila buat kat atas kain yang cantik ni, kena la lebih berhati-hati kan. Pola lama dah ade, just potong atas kain yang berbeza je. Alhamdulillah gaun kali ini nampak cantik. Walau ada la beberapa kali terpaksa tetas semula jahitan di cantuman kain sebab salah cantum kan? Terbalik cantum la. Itu dan ini la. Macam-macam. Hahaha. Pengalaman sangat. Jahit punya jahit lama-lama siap la jugak. Alhamdulillah.


Haa macam mana? Ok tak? Model siap bagi support posing lagi tau. Cubaan kali kedua ni ok la. Nampak elok even tak berapa sempurna. Si kecik tu siap cakap “AYAH WAT BAJU IYAZZZ”. Suka la tu maknanya. Ok la sayang nanti ayah buatkan lagi yer. Insyallah. Ok la korang, sampai sini je entri kali ni. Komen-komen positif je yer. Jangan nak caras-caras pulak. Hehehehe.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Bag Dari Jeans Denim

Assalamualaikum semua. Korang sihat? Baru-baru ni PapaG saje mengemas bilik stor. Terjumpa seluar jeans lama yang dah tak muat. Rasa sayang nak buang terus, rasa nak buat bag dari jeans denim la. Untung-untung dapat save duit untuk belikan wife PapaG bag kan? Pada mulanya agak takut nak gunting seluar tu. Apa tidaknya, kita ni tak la pandai sangat dalam bab jahit-jahit ni. Takut tak jadi dan buang je nanti. Sayang kan? Tapi I gagahkan diri dan tangan untuk teruskan mencuba.

Hurm, gunting punya gunting, jahit punya jahit. Alhamdulillah SIAP…..!!!! Tak sangka I dapat siapkan beg dari seluar jeans lama I ni. Dan yang paling best wife PapaG suka. Bila dia tengok terkejut dia. Boleh tahan jugak laki dia ni menjahit kan. Hehehe.


Korang rasa macam mana? Ada tak ala-ala exclusive dari mana-mana butik hasil jahitan beg dari kain jeans denim yang PapaG buat ni? Jangan tak tahu ada yang siap Tanya-tanya nak tempah bila PapaG kongsikan gambar beg yang PapaG hasilkan ni dekat facebook. Errmmm, maaf la Iollss is tak berani nak amek tempahan segala bagai ni lagi. Almaklumla, masih baru lagi kan. Nampak dari jauh memang la macam ok perfect. Tapi bila korang tengok dekat-dekat, macam-macam cacat cela akan korang nampak. Jahitan senget sana sini, Benang kusut sana sini dan macam-macam lagi la. Tak rela I nak amek tempahan lagi ye.

Tapi takpe. Orang kata practice make perfect kan? Lepas ni nak practice lagi la. Nak kena main-main dengan mesin jahit hadiah dari mak mertua PapaG ni lebih lagi. Nak kena faham apa ragam mesin jahit ni baru la boleh hasilkan jahitan yang lebih baik kan. Insyallah satu hari nanti. Mana tahu PapaG boleh mencaras Ridzwan Radzwill satu hari nanti. Gituuuuuu. Hahahahha.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Until We Meet Again BOSS

Assalamualaikum semua. Untill we meet boss again katanya. After 2 years kita bersama dah tiba masanya untuk pulang ke negara asal. Thank you bos for everything you have already shared with us. Insyallah segala tunjuk ajar yang diberi akan kami terapkan dalam nilai kerja kami setiap hari gituuu. 

One thing yang PapaG perasan tentang bos yang sorang ni, masa dia datang 2 tahun lepas, kau mian kurus lagi. Tapi tak sangka pulak selepas 2 tahun ni perut dia ala-ala babam dh yer. Mungkin dia kat Malaysia ni banyak makan kot. 



Baru-baru ni we olls buat la farewell untuk bos yang sorang ni. Just smple dinner sambil sembang-sembang kat Sara Thai Kitchen Balok. Korang kalau datang Kuantan, sebut je Sara Thai memang popular la. Menu-menu kat sini pun ok jugak la. 

Ok la entri pendek je malam ni. Good night guys. Boss jangan lupa kami. Harap-harap faham la. Hehehe.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Budak Opera Cina

Assalamualaikum semua. Ni cerita pagi tadi masa PapaG nak pergi kerja. Ada la sorang budak kecik ni dok sebuk ikut bersiap masa kita tengah siap-siap pakai baju nak pergi kerja. Kau main lagi dia siap berbedak bagai. Di tanya kemana tu? Nak ikut ayah pergi kerja katanya. Macam ni la bila dah duduk sama ni, almost setiap pagi ada sahaja drama-drama yang kadangnya sendu, tak kurang juga drama comel dari anak PapaG yang sorang ni.


Nampak tak si kenit yang putih melepak disebalik grill? Gigih merayu kat ayah dia nak ikut. Tapi maaf la ye sayang. Ayah kena keluar mencari rezeki untuk kamu juga. Izinkan ayah keluar meninggalkan kamu sebentar yer sayang. 

With Love
Papaglamz

-sekian-

4 Tempat Menarik di Kuantan Pahang

Assalamualaikum semua. Dalam entri kali ini saj PapaG hendak kongsikan pada anda semua antara 4 tempat menarik di Kuantan Pahang yang mesti korang lawati kalau korang datang ke sini. Almaklumlah, PapaG duduk di Kuantan kan, boleh la sikit-sikit PapaG kongsikan pada semua antara tempat menarik yang korang mesti lawati jika berkunjung di Kuantan, Pahang ni.

4 Tempat Menarik di Kuantan Pahang

1. Bukit Gambang Water Park


Rasanya ramainya sedia maklum Kuantan Pahang sememangnya terkenal dengan satu taman tema air Bukit Gambang. Bukit Gambang Water Park bukan sahaja mempunyai tarikan dengan tema air sahaj bahkan lebih dari itu. Dengan adanya hotel, dewan banquete, dan juga zoo. Kalau korang nak tahu cerita lebih lagi boleh klik entri disini.  

2. Natural Batik Village, Kuantan


Saja berjalan-jalan mengisi masa lapang bersama keluarga. Kalau nak di kira, banyak kali juga PapaG telah berkunjung ke sini. Natural Batik Village terletak berdekatan di Pantai Balok Kuantan. Di sini, sangat banyak jual cendrahati. Bermacam-macam produk jualan yang berasakan batik. Sampai kan tali leher pun ade yang di lukis corak batik. PapaG suka cuci-cuci mata kat sini. Suasana kedai yang mesra pelanggan menajdikan pusat batik ini sebagai satu lokasi yang baik untuk anda dan keluarga bersantai sambil melihat keindahan seni yang ada di sini. Kalau nak tahu cerita lebih lagi boleh klik entri disini.

3. Muzium Sungai Lembing


PapaG telah meluangkan sedikit masa bersama wife dan Imtiyaz melawat muzium ini. Lokasi muzium ini terletak di tengah-tengah Pekan Sungai Lembing. Perjalanan dari bandar Kuantan kira-kira memakan masa lebih kurang 30 minit. Bagi memudahkan pencarian anda, PapaG kongsikan koordinat untuk ke muzium ini (3.9138205,103.0300554). Kalau nak tahu cerita lebih lagi boleh klik entri disini.

4. Air Terjun Sungai Pandan, Kuantan


Pada mulanya PapaG agak tidak percaya bila ada yang mengatakan di Kuantan ada satu tempat rekreasi air terjun. Tu masa mula-mula PapaG menjejakkan kaki di Kuantan ni. Untuk mencari kepastian, PapaG dan wife mencari lokasi Air Terjun Sungai Pandan, Panching di Kuantan baru-baru ni. Ternyata pencarian kami berjaya. Lokasi air terjun ini kira-kira 36 KM dari kuantan melalui simpang bersebelahan Masjid Jaya Gading, Kuantan. Sepanjang perjalanan, anda akan melalui jalan yang kiri dan kanannya adalah ladang kelapa sawit dan kuari. Sebenarnya agak advanture la. Tapi kalau nak guna google map pun boleh. Taip jer koordinat (3.7905471,103.1447454) insyallah sampai la nanti. Dapatkan lagi cerita menarik tentang air terjun ni di entri ini.

Tula antara tempat-tempat menarik yang ada di Kuantan yang boleh PapaG kongsikan. Sebenarnya ad lagai tapi PapaG tak sempat nak pusing semua lagi. Semoga bermanfaat yer.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Bila Musim Durian Kembali

Assalamualaikum semua. PapaG pasti ramai yang tahu bilakah bermulanya musim durian kan? Penghujung bulan julai ataupun awal bulan ogos setiap tahun sudah pasti ramai yang ternanti-nanti akan kehadiran musim durian ni. Tak kira tua muda semuanya pasti menanti akan kehadiran musim raja segala buah ni. Bila musim durian kembali lagi, macam biasa la PapaG tak melepaskan peluang untuk mencuba sebiji dua. PapaG ni tak la menolak dan tak la hantu makan durian sangat. Bersederhana sahaja. 



Sejak PapaG duduk di Kuantan ni, setiap tahun bila musim durian datang semestinya PapaG akan pergi kesebuah dusun durian yang dekat dengan rumah PapaG ni. Owner dusun ni memang menyediakan durian-durian yang fresh dari dusun dia untuk kesemua pelanggan dia. Lagi best bila beli dan makan di bangsal yang disediakan di dalam dusun tu sendiri. Macam-macam jenis durian yang uncle ni jual. Durian hijau beserah, durian bulat, durian isi tebal dan durian biasa. Harga berlainan mengikut jenis-jenis la. Durian yang popular di dusun ni ialah durian hijau. Uncle ni kata durian hijau ni sama taraf dengan durian musang king. Memang pun. PapaG dah cuba yer. Harga pun boleh tahan. Rasa memang terbaek.


Minggu lepas PapaG dan rakan-rakan tempat kerja makan durian di dusun ni juga. Kiranya dah 2 kali PapaG makan kat sini. First time dengan kawan office, second time dengan family. Masa makan dengan office mate tu saja la bawak mamat-mamat German mat salleh tu rasa buah durian. Mereka ni sangan curious kenapa buah durian ni sangat-sangat macam exclusive dan ramai yang bercakap pasalnya. Sedap sangat ke? Tapikan, kalau dah lidah tu mat salleh, memang tak masuk jugak. Dalam banyak-banyak kitorang beli, ada yang makan secubit saje. Paling banyak makan 2 ulas je. Kiranya tak boleh masuk kat tekak diorang la. Kesian kan? Tak boeh nak menikmati kesedapan sebenar Raja Buah ni. 

Walau apapun, setiap orang ada pendapat dan pandangan berbeza terhadap durian. Ada juga orang Malaysia yang tak suka durian. Macam PapaG kita layan je. Cuma berpada-pada je la. So, enjoy this king of fruit's season untuk semua rakan-rakan PapaG. Musim-musim juga jangan terlalu over pulak bila makan tu. Yang ada penyakit 3 serangkai tu ingat-ingat. Jangan memudaratkan diri sudah lah. 

With Love
Papaglamz

-sekian-

Cara Paling Sweet Pujuk Isteri Ketika Tidur

Assalamualaikum semua. Dalam hidup rumah tangga kadang kala ada timbul tenggelamnya kan. Bak kata pepatah, sedangkan lidah lagikan tergigit, inikan pula suami isteri. PapaG paling susah hati kalau wife I merajuk tau. Kadang putus ayat juga nak memujuknya. Last-last kita diamkan aje. Nanti-nanti sejuk la tu. Kejam tak? Hehehe. Tapi korang boleh cuba cara paling sweet pujuk isteri ketika tidur ni. Insyallah berkesan.


Ok tak? Jangan lupa cuba tau. Insyallah berkesan. Perempuan ni sejak azali lagi memang lembut hatinya kan? Sebab tu nak sangat perhatian dari orang lain. Lebih-lebih lagi perhatian dari suami sendiri. Jadi sebagai suami ni harus la peka dan sensitif dengan segala perubahan-perubahan dari segitindak tanduk dan segala percakapan isteri. Kadang kala mereka ni bgi hint-hint je nak kata diorang merajuk. Tak cakap terang-terang. Sabar je la kan? 

Itulah dalam rumah tangga. Tapi si isteri tu jangan la dok asyik merajuk saja. Cuba bayangkan dalam seminggu 5 6 kali merajuk, jenuh jugak la si suami tu nak memujuknya kan. Serious cakap lelaki ni agak tak pandai memujuk. Korang jangan nak termakan sangat dengan cerita TV3 setiap hari pukul 7 tu yer. Takde maknenye lelaki nak sweet-sweet sangat segala bagai la. Dan nature bagi seorang lelaki ni kurang memahami. Korang sabor je la. Kalau dapat lelaki yang sweet-sweet macam dalam drama tu harap rezeki korang la. Harap jaga dengan elok. Hehehe.

Ok la sampai di sini. Selamat memjuk isteri-isteri anda di MALAM JUMAAT ni.

With Love
Papaglamz

-sekian- 

5 Sebab Cepat Mengantuk

Assalamualaikum semua. Mata ni kan kalau dilayan ngantuknya memang rasa nak tido je seharian. Lebih-lebih lagi waktu pagi hari bekerja. Memang katil dan bantal memanggil-manggil minta digunakan. Kenapa la kita ni mudah sangat mengantuk kan. Korang nak tahu sebab cepat mengantuk? 

5 Sebab Cepat Mengantuk

1. Terlalu banyak bersukan

Sukan dan bersenam sememangnya baik untuk kesihatan. Tetapi jika dalam sehari anda menghabiskan terlalu banyak jam untuk bersukan dan mengabaikan rehat, tubuh anda akan menjadi lelah dan lesu kerana telah membakar kalori yang sangat banyak. Umpama motor, makin kerap digunakan, makin kurang minyak dan akhirnya akan habis.

2. Makan berlebihan

Rasa mengantuk selepas makan adalah normal kerana sistem pencernaan anda sedang bekerja. Tapi jika anda makan terlalu banyak, mengantuk itu akan menjadi luar biasa, mungkin sampai anda tertidur di atas meja kerja. Ini kerana pengambilan kalori yang banyak menyebabkan tubuh anda menjadi malas. Jadi makan berpada-pada!

3. Dehidrasi

Kandungan air yang diperlukan tubuh kita adalah sekitar 60% ke 70% daripada berat tubuh. Jika kurang, ini bermakna anda mengalami dehidrasi, iaitu kurang air dalam badan yang menyebabkan kelesuan. Amalkan minum 1 atau 2 liter sehari. Badan segar, muka pun ceria.

4. Anemia

Anemia ataupun gejala kurang sel darah merah dalam tubuh antara punca anda kerap mengantuk. Kekurangan darah merah menyebabkan badan anda kurang zat besi dan sel darah darah merah yang membawa oksigen ke seluruh badan pun turut berkurang, sehingga menyebabkan anda mengantuk.

5. Isomnia dan Sleep Apnea

Penghidap isomnia biasanya tidak dapat melelapkan mata walaupun dalam keadaan sangat letih dan mengantuk, biasanya disebabkan oleh amalan hidup tidak seimbang seperti merokok, hypertension dan minuman berkafien. Sleep Apnea pula ialah gejala berdengkur yang serius sehingga anda tersedak dalam tidur tanpa sedar.

Kedua-dua gejala ini diklasifikasikan sebagai gangguan tidur yang menyebabkan sistem badan tidak berehat, terutamanya otak dan hormo 

Harus diingat, gaya hidup yang tidak seimbang dalam tempoh masa yang berpanjangan mungkin menjurus ke arah risiko menghidap penyakit amat tinggi, tambahan lagi bagi mereka yang mempunyai tabiat merokok dan minum minuman keras. 

Justeru itu, buanglah amalan hidup yang tidak sihat demi cara hidup yang lebih terjamin.

Sumber - www.khadijahbeautyshop.blogspot.com

With Love
Papaglamz

-sekian-

Rahsia Lelaki Subur Atau Tidak Dengan Melihat Jari Je

Terbaca sesuatu yang kelakar dan mungkin boleh jadi kan panduan ni. Hahaha. Macam mana nak tahu Rahsia Lelaki Subur Atau Tidak Dengan Melihat Jari je. Terus I pun nak tengok kat jari sendiri. Korang macam mana? 


Memetik dari artikel Utusan Malaysia keluaran 2014, satu kajian telah dijalankan oleh para penyelidik dari Jabatan Urologi di Gachon University Gil Hospital di Incheon dan Seoul National University Hospital, Korea Selatan.

Mereka mendapati bahawa lelaki dewasa dengan jari manis yang tlebih panjang berbanding jari telunjuk pada tangan kanan mempunyai, testikel yang lebih besar. Begitu sebaliknya, iaitu lelaki dengan jari telunjuk yang lebih panjang berbanding jari manis, mereka mempunyai testikel lebih kecil.

Kajian terdahulu juga mengandaikan bahawa saiz testikel ada hubung kait dengan jumlah air mani yang dihasilkan.

Kajian dijalankan ke atas sejumlah 172 lelaki Korea berumur antara 20 hingga 69 tahun, yang pernah dirawat kerana pembedahan berkaitan aspek urologi.

Pertamanya, para penyelidik mengukur panjang jari kedua dan keempat setiap peserta. Kemudian secara berasingan, ahli urologi berpengalaman mengukur saiz zakar mereka.

Keputusannya menunjukkan bahawa kadar atau nisbah ukuran jari tersebut berkadaran songsang kepada berat testikel dewasa, membawa maksud jari manis yang lebih panjang mempunyai hubung kait dengan testikel besar dan sebaliknya.

Dalam kajian tersebut penyelidik juga mendapati bahawa umur dan tinggi tidak memberi banyak kesan ke atas saiz testikel, manakala berat seseorang mempunyai kaitan yang ketara.

Mungkin selepas ini ilmu ini boleh dipraktikkan oleh kaum wanita bagi menentukan tahap "kesuburan" teman lelaki, tunang atau suami? Semoga bermanfaat.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Betul Ke Lepas Nikah Suami Isteri Tidak Boleh Tidur Bersama?

Assalamualaikum semua. Korang sihat semua? PapaG alhamdulillah sihat. Just nak cerita petang tadi di office, tetiba timbul topik pasal nikah menikah ni. Macam-macam la cerita dan pengalaman dikongsi bersama. Almaklum la dalam office PapaG tu ada 4 orang dan PapaG sorang je lelaki. #KauRasa? Satu persoalan yang timbul ialah betul ke lepas nikah suami isteri tidak boleh tidur bersama selagi majlis bersanding belum berlangsung?


Ok la, pada PapaG dalam bab ni ia hanyalah adat semata-mata. Ya, memang PapaG pernah dengar orang-orang lama kat macam ni. Tapi takde sebarang hukum yang menjelas tentang perkara ini kan. Lagipun benda dah halal apa kena pulak la tak boleh nak tidur atau duduk bersama kan?

Mugkin orang-orang kita dulu kan penuh dengan adab sopan kan? Yela, majlis nikah ni kan sudah pasti ramai tetamu dan saudara mara yang datang nak memeriahkan majlis kan. Jadi untuk mengelakkan pengantin lelaki ni malu ataupun tidak selesa mungkin timbulnya satu adat dimana lepas je nikah suami isteri tidak boleh tidur atau tinggal bersama sebelum majlis bersanding berlangsung. Tapi macam mana pula kalau yang nikah dulu beberapa bulan selepas itu baru bersanding? Maaatiii laaaaa kau nak tungggguu. Hahahaha

Macam PapaG kata tadi la kan. Ni adat jer. Macam PapaG, lepas nikah je terus menetap dirumah mertua. Malu tak malu la kan. Rumah kami dekat je. So, bila tetamu dah balik tu I datang semula la ke rumah isteri I. Hahaha. Tak de la, memang mak mertua PapaG pelawa untuk tidur di rumah. So kita ni ala-ala orang yang mengantuk di siring bantal gituuu.

Walau apa pun cara dan adatnya, yang pasti bila korang dah menikah tu korang dah halal dan tak de masalah kalau korang nak tidur bersama ke, duduk satu rumah ke dan sebaganya. Dah HALAL Bbrooo.. Layaaannnnnn....!!!!

With Love
Papaglamz

-sekian-

Penghargaan Pembayaran Semula PTPTN

Assalamualaikum semua. Sekarangni nak buat apa sahaja perlukan duit. Makan minum, hal rumah tangga keperluan dan macam-macam lagi la. Korang masa belajar dulu dapat biasiswa ataupun buat duit pinjaman? Sangt beruntung yang mendpat biasiswa. Macam PapaG ni buat pinjaman je. Pinajam PTPTN la. Sekarang ni PapaG dah mula membuat pembayaran semula PTPTN. Alhamdulillah rezeki ade lebih sikit, kita bayar lah segala hutang yang ada. Ingat hutang WAJIB dibayar tau. 


Sebenarnya dah lama juga PapaG habis belajar. Dekat 5 tahun jugak la. Sekarang ni la baru berkemampuan untuk membayar semula pinjaman PTPTN tu sikit-sikit. Lebih-lebih lagi kan sekarang ni pihak PTPTN anjurkan kesemua peminjam untuk menukarkan pijamannya kepada ujrah kan? PapaG taknak la melepaskan peluang ini. Ramai yang kata dan pihak PTPTN sendiri meguwar-uwarkan yang ujrah ni mempunyai banyak kelebihan dan memudahkan peminjam. Yang PapaG tahu kdar interesr tahun berkurangan kepada 1% setiap tahun. Entah la. PapaG isi je la permohonan ujrah ni. Yang penting segala kos pengurusan yang ada tertangguh selama dekat 5 tahun sebelum ini dengan automatik tidak perlu kita bayar. Kiranya kos pengurusan kita mula dari 'ZERO'. Macam tu la lebih kurang.

Walauapapun, hutang tetap hutang. Walau macam mana pun keadaannya, duit dah pun kita guna. Ijazah dan diploma pun dah dapat. Bayar je la kan. Ni bukan nak promote suruh korang-korang semua bayar PTPTN tau. Just nak cerita apa yang PapaG buat je. Kalau dah mampu bayar la, kalau tak mampu pergi berunding dengan pegawai PTPTN. Tapi takkan la kerja dah 5 6 tahun tak boleh bayar lagi kan? (Statement terkecuali orang yang tak bekerja ye)

Ok la baru tadi PapaG dapat satu email penghargaan dari PTPTN sebab dan mula bayar semula pinjaman ni. I is rasa sangat dihargai tau. Hahaha. Terima kasih la ye PTPTNku kerana menghargai ku. So, kalau nak rasa dihargai oleh PTPTN tu, bayar la semula hutang yang da tu. Heehehe

With Love
Papaglamz

-sekian-

Tempat Tidur di Dapur

Assalamualaikum semua. Budak kecil ni macam-macam benda dia nak cuba. Bila melihat anak sendiri depan mata, melihat perkembangan setiap hari memang sangat menyeronokkan. Kalau dulu hubungan kami agak terbatas. Yela weekend husband kan? Jumpa hujung minggu je. Itu pun kalau sempat nak jumpa. Kalau tak sampai dua minggu baru la kami berjumpa. Alhamdulillah sekarang tak lagi. Kini, kami sudah duduk bersama suami isteri. Terima kasih yang mendoakan PapaG dan family tau. Hehehehe


Malam ni Imtiyaz tiba-tiba menunjukkan satu perkara yang membuatkan Papag dan wife tergelak. Korang nak tahu apa dia? Haaa Imitiyaz baring dalam kabinet dapur. Masyallah. Macam tak ada tempat lain je nak tido kan? Seluas-luas rumah yang ayah sewa ni, di ceruk dapur juga la dia nak baringnya. Hahaha. Adakah tu tanda-tanda anak dara PapaG ni akan jadi seorang paling rajin masuk dapur satu hari nanti? Insyallah.

Sebenarnya selalu juga Imtiyaz ni buat macam ni. Lebih-lebih lagi kalau wife PapaG masak kat dapur. Kira macam nak teman ibu dia la tu. Tapi kan kalau PapaG yang kat dapur, tak pula dia nak tido baring-baring macam ni. Takut kot. Hehehe. Tapi seriously PapaG cakap ni, Imityaz ni agak takut sikit la dengan PapaG. Sebab GARANG kot. Kalau ayah dia yang suruh buat pape tu macam mudah je nak buat. Tapi kalau ibu dia yang suruh, mula la mengada-ngada. Lagi-lagi masa nak mandi. Kalau mandi dengan PapaG, kejap je dah siap. Tapi kalau dengan ibu dia, dok cakap kejaaap kejaap je. Nak main gayung la, nak main sabun la, nak main salur air la dan macam-macam lagi la. Kalau dengan ayah die senang je. Hehehe.

I Gawwwannngg tau... Hahahahhaa

With Love
Papaglamz

-sekian-

Warna-warni cerita dari PapaG

Assalamualaikum semua. Korang sihat? Rasa dah lama PapaG tak menulis dalam blog ni. Nak kata busy tak juga. Nak kata tak de masa tak juga. Malas je senanya. Hehehe. Selama ala-ala menyepi ni banyak juga perkara yang berlaku dalam kehidupan seharian PapaG. Apa tidaknya kan baru je lepas menyambut hari raya kan? For sure macam-macam yang berlaku. 

Ha korang punya raya macam mana? Vogue the vast ke? Meriah ke? PapaG raya tahun ni ala kadar sahaja. Baju raya pun PapaG guna yang tahun lepas punya. Senanya dari awal tahun lagi dapat berita yang PapaG ni macam ala-ala kena kerja masa hari raya. Yela lepas PapaG training gi German temoh hari, bila production nak start kira kat lab tu macam busy dan cuti dibekukan gitu la. Jadi macam dari awal-awal tahun tu dah set kat kepala ni macam nak celebrate raya bebiasa je. Tapi entah kenapa, production kat kilang tak boleh nak start lagi kena tunda sampai bulan 8 ni. So, kami diberi cuti la. Bukan sehari dua ye. SEMINGGU tau. Lamaaaaaa. Tapi tahu pun dah nak dekat-dekat raya. Memang tak la aku nak buat baju kan. PapaG ni jenis tak suka sangat beli baju siap. Menang tiap tahun akan buat. Biasa kalau raya bulan 7, dalam bulan februari tu PapaG dah satle tempah baju kat tailor. Saja buat awal-awal malas nak rushing-rushing nanti. Walau apepun keadaannya, asalkan dapat celebrate raya dengan family semua dah rasa bersyukur dah. Tak kira la baju baru ke, baju lama ke, semua tu tak kisah dah. Jadi, tema raya tahun ni untuk family PapaG is warna-warni. Hehehe.


Hari ni baru syawal yang ke-12 kan, jadi PapaG na ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin buat pembaca blog Papaglamz.com semua. Tak kira silent reader ke, penjejak tegar blog ke dan sesiapa sahaja yang mengenali PapaG. Semoga hari raya kalian sangat bermakna untuk anda semua. Dengarnya haritu jalan masa raya sangat-sangat jam dan banyak kemalangan. Ucapan takziah dan hadiah al-fatihah buat mereka yang mengalami kecelakaan dijalan raya dan juga yang terkorban. 

Haa korang masih ingat lagi segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz? Alhamdulillah PapaG dah settle pos semua hadiah-hadiah kemenangan. Thank sekali lagi buat semua yang sudi join segmen PapaG yang tak seberapa ni. Dan tahniah buat semua pemenang. Maaf la, PapaG dapat bagi shawl yang EXCLUSIVE tu je. Nak bagi hadiah lain tak mampu. 

Bercakap pasal shawl dan bisnes, alhamdulillah masa baik kampung hari tu banyak helai juga terjual shawl EXCLUSIVE tu. Rasa dah boleh restock ataupun bukak batch baru dengan kain dan design yang baru kan. Insyallah. Korang tunggu tau. Teruskan menyokong produk Papaglamz. Pasti korang puas hati. Tazabar nak kongsi kat korang perjalanan cerita Shawl Exclusive By Papaglamz yang terbaru. Ade testimoni-testimoni terbaru yang Papag nak kongsikan dalam blog juga. Tungguuuu.

Ok la cukup kot entri ni setelah cuti dekat sebulan tanpa entri dalam blog PapaG ni kan? Insyallah PapaG akan merajinkan diri untuk terus menulis dan berkongsi maklumat-maklumat yang PapaG boleh kongsikan pada semua. Tunggu tau. 

With Love
Papaglamz

-sekian-

Senarai Pemenang Shawl Exclusive By Papaglamz

Assalamualaikum semua. Maka berakhirlah sudah segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz hari ini. Jadi, entri kali ini PapaG nak umumkan Senarai Pemenang Shawl Exclusive By Papaglamz. Dah sedia ke belum? Sebelum tu PapaG nak ucapkan ribuan terima kasih buat semua peserta yang join. Seramai 139 orang peserta yang join. Tak sangka I ramai juga yang sudi menjoinkan diri untuk segmen ini. Hanya ucapan terima kasih je PapaG dapat berikan. Buat para pemenang PapaG ucapkan tahniah dan buat tak bertuah tu, cuba lagi next time. Nanti PapaG akan buat segmen lagi, korang join lagi yer.

Untuk menentukan pemenang kali ini, seperti biasa PapaG akan menggunakan khidmat random.org bagi membantu PapaG memilih pemenang. Korang jangan tak puas hati pulak yer. Ni je yang mampu PapaG buat untuk menentukan pemenang. Maaf yer. Hehehe

Peserta bertuah PERTAMA



Peserta bertuah KE-DUA



Tahniah buat semua pemenang. Pemenang perlu wassap alamat korang di talian 0196141393. Terima kasih korang sebab sudi join tau.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA

TAMAT

Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer. Follow je beberapa syarat yang mudah seperti di bawah ni:

1. Buat satu entri yang bertajuk "Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA"
2. Follow blog Papaglamz.com
3. Copy and paste Coding di bawah ni dalam entri korang dan adjust la saiz gambar ataupun tulisan mngikut kesesuaian blog korang yer.


4. Publish dan share link entri korang diruangan komen bawah ni.

PapaG mencari 4 orang pemenang bertuah untuk memiliki Shawl Exclusive By PapaG tau. Cepat jangan lambat.

With Love
Papaglamz

-sekian-


***IKLAN***

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz

With Love
Papaglamz

-sekian-

Biobax Cool Theraphy Melegakan Kesakitan Dengan Cepat

Assalamualaikum semua. Biobax Cool Theraphy adalah fast relief spray with Eucalyptus Oil, Habbatussauda and Olive Oil. Biobax Cool Theraphy melegakan kesakitan dengan cepat.


Kandungan Biobax Cool Theraphy adalah :-

  • Eucalyptus Oil
  • Habbatussauda Oil
  • Olive Oil
  • Za'faran
  • Lemon Grass
  • Halia Bara
  • Kaffir Lime
  • Pappermint
  • Menthol Crystal
Bahan-bahan dalam Biobax Cool Theraphy adalah 100% organik. Jadi Biobax Cool Theraphy sesuai untuk ibu mengandung dan ibu berpantang.

Kegunaan Biobax Cool Theraphy

Untuk kelegaan segera, sakit-sakit biasa, sakit otot dan sendi yang biasa seperti:
  • Sakit Belakang
  • Ketegangan
  • Terseliuh
  • Lenguh-lenguh
  • Selsema/resdung

Selain lenguh-lenguh, Biobax Cool Theraphy boleh melegakan selsema. Spray biobax pada tangan. Kemudian gosok kedua belah tangan dan sedut bau di tapak tangan sehingga hilang bau. 

Kelebihan Biobax Cool Theraphy
  • Melegakan lenguh leher & sendi
  • Segera melegakan sakit belakang dengan kesan sejuk
  • Tahan sehingga 5 jam
  • Melancarkan peredaran darah
  • Membantu melegakan lenguh bahu & leher
  • Terbukti berkesan untuk kelegaan belakang
  • Sesuai untuk melegakan selsema & resdung

Kini, Biobax Cool Theraphy adalah teman setia mommy. Biobax wajib ada dalam handbeg semua wanita. Haa apa lagi? Jom lah dapatkan seorang satu atau belikan kepada insan yang tersayang! 

Testimoni pengguna Biobax Cool Therapy

Sebenarnya ramai yang telah mencuba Biobax Cool Therapy ni. PapaG kongsikan pada semua testimoni-testimoni pengguna yang sangat suka menggunakan spray ini.






Kini, Biobax Cool Theraphy adalah teman setia PapaG tau. Biobax wajib ada dalam handbeg atau beg sukan korang semua. Kalau pergi main badminton ke, main ftlsal ke, boleh la spray sikit sebelum main tu. Haa apa lagi? Jom lah dapatkan seorang satu atau belikan kepada insan yang tersayang! 

Sekiranya berminat boleh whatsapp atau telegram PapaG 019 6141393

With Love
Papaglamz

-sekian-

Shawl Mampu Milik dan Mudah Dipakai

Assalamualaikum semua. Raya-raya ni sudah pasti ramai yang sebok mencari baju raya, tudung la, kain la dan sebagainya. Bagi peminat shawl PapaG nak bagi harga shawl mampu milik dan mudah dipakai untuk anda semua. Dalam mood raya ni Papag nak bagi harga special untuk Shawl Exclusive By Papaglamz keluaran PapaG ni tau. Rugi kalau tak grab sekarang. Nanti habis pulak. Jom usha sikit koleksi terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni. Check it out.


Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz

With Love
Papaglamz

-sekian-

Google+ Followers