Penghargaan Pembayaran Semula PTPTN

Assalamualaikum semua. Sekarangni nak buat apa sahaja perlukan duit. Makan minum, hal rumah tangga keperluan dan macam-macam lagi la. Korang masa belajar dulu dapat biasiswa ataupun buat duit pinjaman? Sangt beruntung yang mendpat biasiswa. Macam PapaG ni buat pinjaman je. Pinajam PTPTN la. Sekarang ni PapaG dah mula membuat pembayaran semula PTPTN. Alhamdulillah rezeki ade lebih sikit, kita bayar lah segala hutang yang ada. Ingat hutang WAJIB dibayar tau. 


Sebenarnya dah lama juga PapaG habis belajar. Dekat 5 tahun jugak la. Sekarang ni la baru berkemampuan untuk membayar semula pinjaman PTPTN tu sikit-sikit. Lebih-lebih lagi kan sekarang ni pihak PTPTN anjurkan kesemua peminjam untuk menukarkan pijamannya kepada ujrah kan? PapaG taknak la melepaskan peluang ini. Ramai yang kata dan pihak PTPTN sendiri meguwar-uwarkan yang ujrah ni mempunyai banyak kelebihan dan memudahkan peminjam. Yang PapaG tahu kdar interesr tahun berkurangan kepada 1% setiap tahun. Entah la. PapaG isi je la permohonan ujrah ni. Yang penting segala kos pengurusan yang ada tertangguh selama dekat 5 tahun sebelum ini dengan automatik tidak perlu kita bayar. Kiranya kos pengurusan kita mula dari 'ZERO'. Macam tu la lebih kurang.

Walauapapun, hutang tetap hutang. Walau macam mana pun keadaannya, duit dah pun kita guna. Ijazah dan diploma pun dah dapat. Bayar je la kan. Ni bukan nak promote suruh korang-korang semua bayar PTPTN tau. Just nak cerita apa yang PapaG buat je. Kalau dah mampu bayar la, kalau tak mampu pergi berunding dengan pegawai PTPTN. Tapi takkan la kerja dah 5 6 tahun tak boleh bayar lagi kan? (Statement terkecuali orang yang tak bekerja ye)

Ok la baru tadi PapaG dapat satu email penghargaan dari PTPTN sebab dan mula bayar semula pinjaman ni. I is rasa sangat dihargai tau. Hahaha. Terima kasih la ye PTPTNku kerana menghargai ku. So, kalau nak rasa dihargai oleh PTPTN tu, bayar la semula hutang yang da tu. Heehehe

With Love
Papaglamz

-sekian-

Tempat Tidur di Dapur

Assalamualaikum semua. Budak kecil ni macam-macam benda dia nak cuba. Bila melihat anak sendiri depan mata, melihat perkembangan setiap hari memang sangat menyeronokkan. Kalau dulu hubungan kami agak terbatas. Yela weekend husband kan? Jumpa hujung minggu je. Itu pun kalau sempat nak jumpa. Kalau tak sampai dua minggu baru la kami berjumpa. Alhamdulillah sekarang tak lagi. Kini, kami sudah duduk bersama suami isteri. Terima kasih yang mendoakan PapaG dan family tau. Hehehehe


Malam ni Imtiyaz tiba-tiba menunjukkan satu perkara yang membuatkan Papag dan wife tergelak. Korang nak tahu apa dia? Haaa Imitiyaz baring dalam kabinet dapur. Masyallah. Macam tak ada tempat lain je nak tido kan? Seluas-luas rumah yang ayah sewa ni, di ceruk dapur juga la dia nak baringnya. Hahaha. Adakah tu tanda-tanda anak dara PapaG ni akan jadi seorang paling rajin masuk dapur satu hari nanti? Insyallah.

Sebenarnya selalu juga Imtiyaz ni buat macam ni. Lebih-lebih lagi kalau wife PapaG masak kat dapur. Kira macam nak teman ibu dia la tu. Tapi kan kalau PapaG yang kat dapur, tak pula dia nak tido baring-baring macam ni. Takut kot. Hehehe. Tapi seriously PapaG cakap ni, Imityaz ni agak takut sikit la dengan PapaG. Sebab GARANG kot. Kalau ayah dia yang suruh buat pape tu macam mudah je nak buat. Tapi kalau ibu dia yang suruh, mula la mengada-ngada. Lagi-lagi masa nak mandi. Kalau mandi dengan PapaG, kejap je dah siap. Tapi kalau dengan ibu dia, dok cakap kejaaap kejaap je. Nak main gayung la, nak main sabun la, nak main salur air la dan macam-macam lagi la. Kalau dengan ayah die senang je. Hehehe.

I Gawwwannngg tau... Hahahahhaa

With Love
Papaglamz

-sekian-

Warna-warni cerita dari PapaG

Assalamualaikum semua. Korang sihat? Rasa dah lama PapaG tak menulis dalam blog ni. Nak kata busy tak juga. Nak kata tak de masa tak juga. Malas je senanya. Hehehe. Selama ala-ala menyepi ni banyak juga perkara yang berlaku dalam kehidupan seharian PapaG. Apa tidaknya kan baru je lepas menyambut hari raya kan? For sure macam-macam yang berlaku. 

Ha korang punya raya macam mana? Vogue the vast ke? Meriah ke? PapaG raya tahun ni ala kadar sahaja. Baju raya pun PapaG guna yang tahun lepas punya. Senanya dari awal tahun lagi dapat berita yang PapaG ni macam ala-ala kena kerja masa hari raya. Yela lepas PapaG training gi German temoh hari, bila production nak start kira kat lab tu macam busy dan cuti dibekukan gitu la. Jadi macam dari awal-awal tahun tu dah set kat kepala ni macam nak celebrate raya bebiasa je. Tapi entah kenapa, production kat kilang tak boleh nak start lagi kena tunda sampai bulan 8 ni. So, kami diberi cuti la. Bukan sehari dua ye. SEMINGGU tau. Lamaaaaaa. Tapi tahu pun dah nak dekat-dekat raya. Memang tak la aku nak buat baju kan. PapaG ni jenis tak suka sangat beli baju siap. Menang tiap tahun akan buat. Biasa kalau raya bulan 7, dalam bulan februari tu PapaG dah satle tempah baju kat tailor. Saja buat awal-awal malas nak rushing-rushing nanti. Walau apepun keadaannya, asalkan dapat celebrate raya dengan family semua dah rasa bersyukur dah. Tak kira la baju baru ke, baju lama ke, semua tu tak kisah dah. Jadi, tema raya tahun ni untuk family PapaG is warna-warni. Hehehe.


Hari ni baru syawal yang ke-12 kan, jadi PapaG na ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin buat pembaca blog Papaglamz.com semua. Tak kira silent reader ke, penjejak tegar blog ke dan sesiapa sahaja yang mengenali PapaG. Semoga hari raya kalian sangat bermakna untuk anda semua. Dengarnya haritu jalan masa raya sangat-sangat jam dan banyak kemalangan. Ucapan takziah dan hadiah al-fatihah buat mereka yang mengalami kecelakaan dijalan raya dan juga yang terkorban. 

Haa korang masih ingat lagi segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz? Alhamdulillah PapaG dah settle pos semua hadiah-hadiah kemenangan. Thank sekali lagi buat semua yang sudi join segmen PapaG yang tak seberapa ni. Dan tahniah buat semua pemenang. Maaf la, PapaG dapat bagi shawl yang EXCLUSIVE tu je. Nak bagi hadiah lain tak mampu. 

Bercakap pasal shawl dan bisnes, alhamdulillah masa baik kampung hari tu banyak helai juga terjual shawl EXCLUSIVE tu. Rasa dah boleh restock ataupun bukak batch baru dengan kain dan design yang baru kan. Insyallah. Korang tunggu tau. Teruskan menyokong produk Papaglamz. Pasti korang puas hati. Tazabar nak kongsi kat korang perjalanan cerita Shawl Exclusive By Papaglamz yang terbaru. Ade testimoni-testimoni terbaru yang Papag nak kongsikan dalam blog juga. Tungguuuu.

Ok la cukup kot entri ni setelah cuti dekat sebulan tanpa entri dalam blog PapaG ni kan? Insyallah PapaG akan merajinkan diri untuk terus menulis dan berkongsi maklumat-maklumat yang PapaG boleh kongsikan pada semua. Tunggu tau. 

With Love
Papaglamz

-sekian-

Senarai Pemenang Shawl Exclusive By Papaglamz

Assalamualaikum semua. Maka berakhirlah sudah segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz hari ini. Jadi, entri kali ini PapaG nak umumkan Senarai Pemenang Shawl Exclusive By Papaglamz. Dah sedia ke belum? Sebelum tu PapaG nak ucapkan ribuan terima kasih buat semua peserta yang join. Seramai 139 orang peserta yang join. Tak sangka I ramai juga yang sudi menjoinkan diri untuk segmen ini. Hanya ucapan terima kasih je PapaG dapat berikan. Buat para pemenang PapaG ucapkan tahniah dan buat tak bertuah tu, cuba lagi next time. Nanti PapaG akan buat segmen lagi, korang join lagi yer.

Untuk menentukan pemenang kali ini, seperti biasa PapaG akan menggunakan khidmat random.org bagi membantu PapaG memilih pemenang. Korang jangan tak puas hati pulak yer. Ni je yang mampu PapaG buat untuk menentukan pemenang. Maaf yer. Hehehe

Peserta bertuah PERTAMA



Peserta bertuah KE-DUA



Tahniah buat semua pemenang. Pemenang perlu wassap alamat korang di talian 0196141393. Terima kasih korang sebab sudi join tau.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA

TAMAT

Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer. Follow je beberapa syarat yang mudah seperti di bawah ni:

1. Buat satu entri yang bertajuk "Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA"
2. Follow blog Papaglamz.com
3. Copy and paste Coding di bawah ni dalam entri korang dan adjust la saiz gambar ataupun tulisan mngikut kesesuaian blog korang yer.


4. Publish dan share link entri korang diruangan komen bawah ni.

PapaG mencari 4 orang pemenang bertuah untuk memiliki Shawl Exclusive By PapaG tau. Cepat jangan lambat.

With Love
Papaglamz

-sekian-


***IKLAN***

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz

With Love
Papaglamz

-sekian-

Biobax Cool Theraphy Melegakan Kesakitan Dengan Cepat

Assalamualaikum semua. Biobax Cool Theraphy adalah fast relief spray with Eucalyptus Oil, Habbatussauda and Olive Oil. Biobax Cool Theraphy melegakan kesakitan dengan cepat.


Kandungan Biobax Cool Theraphy adalah :-

  • Eucalyptus Oil
  • Habbatussauda Oil
  • Olive Oil
  • Za'faran
  • Lemon Grass
  • Halia Bara
  • Kaffir Lime
  • Pappermint
  • Menthol Crystal
Bahan-bahan dalam Biobax Cool Theraphy adalah 100% organik. Jadi Biobax Cool Theraphy sesuai untuk ibu mengandung dan ibu berpantang.

Kegunaan Biobax Cool Theraphy

Untuk kelegaan segera, sakit-sakit biasa, sakit otot dan sendi yang biasa seperti:
  • Sakit Belakang
  • Ketegangan
  • Terseliuh
  • Lenguh-lenguh
  • Selsema/resdung

Selain lenguh-lenguh, Biobax Cool Theraphy boleh melegakan selsema. Spray biobax pada tangan. Kemudian gosok kedua belah tangan dan sedut bau di tapak tangan sehingga hilang bau. 

Kelebihan Biobax Cool Theraphy
  • Melegakan lenguh leher & sendi
  • Segera melegakan sakit belakang dengan kesan sejuk
  • Tahan sehingga 5 jam
  • Melancarkan peredaran darah
  • Membantu melegakan lenguh bahu & leher
  • Terbukti berkesan untuk kelegaan belakang
  • Sesuai untuk melegakan selsema & resdung

Kini, Biobax Cool Theraphy adalah teman setia mommy. Biobax wajib ada dalam handbeg semua wanita. Haa apa lagi? Jom lah dapatkan seorang satu atau belikan kepada insan yang tersayang! 

Testimoni pengguna Biobax Cool Therapy

Sebenarnya ramai yang telah mencuba Biobax Cool Therapy ni. PapaG kongsikan pada semua testimoni-testimoni pengguna yang sangat suka menggunakan spray ini.






Kini, Biobax Cool Theraphy adalah teman setia PapaG tau. Biobax wajib ada dalam handbeg atau beg sukan korang semua. Kalau pergi main badminton ke, main ftlsal ke, boleh la spray sikit sebelum main tu. Haa apa lagi? Jom lah dapatkan seorang satu atau belikan kepada insan yang tersayang! 

Sekiranya berminat boleh whatsapp atau telegram PapaG 019 6141393

With Love
Papaglamz

-sekian-

Shawl Mampu Milik dan Mudah Dipakai

Assalamualaikum semua. Raya-raya ni sudah pasti ramai yang sebok mencari baju raya, tudung la, kain la dan sebagainya. Bagi peminat shawl PapaG nak bagi harga shawl mampu milik dan mudah dipakai untuk anda semua. Dalam mood raya ni Papag nak bagi harga special untuk Shawl Exclusive By Papaglamz keluaran PapaG ni tau. Rugi kalau tak grab sekarang. Nanti habis pulak. Jom usha sikit koleksi terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni. Check it out.


Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz

With Love
Papaglamz

-sekian-

Cara Mudah Pakai Shawl

Assalamualaikum semua. Saja PapaG scrol google cari-cari tutorial cara mudah pakai shawl. Dapat satu ni macam mudah je nak pakai. Sebab tu PapaG kongsikan kat korang. Boleh la try cara mudah pakai shawl ni masa raya nanti. Eh lagi satu jangan lupa Shawl Exclusive By Papaglamz masih lagi available untuk korang tua. Cepat grab sebelum pejabat pos bercuti untuk menyambut hari raya.

cara-mudah-pakai-shawl

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz

With Love
Papaglamz

-sekian-

Nak Marah Tapi Tak Jadi

Assalamualaikum semua. Sekarang ni PapaG sekeluarga sudah tinggal bersama. Alhamdulilah permohonan wife untuk berpindah mengajar di Kuantan akhirnya telah diterima. Bila duduk bersama ni baru PapaG rasa kehidupan sebenar jaga anak yer. Baru rasa tengah malam anak menangis. Tengah malam anak mintak susu. Anak mengaruk tak mahu tidur dan macam-macam lagi. Baru kau rasa. Macam mana la wife PapaG sendirian jaga Imtiyaz masa di Temerloh dulu kan?

Baru-baru ni Imtiyaz tu la buat kita ni geram sangat. Tapi bila tengok muka tak bersalahnya tu tak jadi nak marah. Tu la kata hati nak marah tapi tak jadi. Pandai betul buat muka kasihan dia supaya kita tak marah kan. 


Korang nampak kegigihan dan muka kegembiraan bila dia dengan jayanya berjaya menghabiskan separuh bedak yang masih penuh pada awalnya? Dengan senang hati dok menyapu bedak kat pipi. Dah macam opera cina PapaG tengok. Nasib kau la nak. Kami sabar je la. Sebenarnya ni bukan kali pertama. Dah banyak kali juga. Kadang kala kami termarah juga. Maafkan ayah dan ibu ye Imtiyaz. 

Ok la sikit je cerita PapaG petang ni. Nanti jumpa lagi.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Punca Dan Cara Menghilangkan Sakit Belakang

Assalamuaalaikum semua. PapaG percaya sakit belakang merupakan antara masalah yang menghantui kita. PapaG sendiri sering sakit belakang jugak. Tapi korang tahu tak punca dan cara menghilangkan sakit belakang? Rasa sakit-sakit atau ketidakselesaan di bahagian belakang atau berhampiran pinggang pasti menyebabkan individu itu tidak selesa dan sukar untuk melakukan tugas serta rutin harian. Kalau korang nak tahu, sakit belakang sebenarnya bukanlah sesuatu yang luar biasa kerana boleh dikatakan hampir setiap individu mengalaminya tanpa mengenal faktor jantina mahupun usia. Ramai yang cakap antara punca dan penyebab utama sakit belakang ialah masalah tisu kosyen terkoyak. 

punca-sakit-belawakn-merawat-sakit


Antara punca kusyen terkoyak ialah:

  • Mengangkat barang terlalu berat.
  • Pergerakan badan yang tidak sesuai dengan tulang belakang.
  • Adakalanya batuk atau bersin yang terlalu kuat juga boleh menyebabkan tekanan dalam perut meningkat. Sehubungan itu ia memberi tekanan pada kusyen.

Selain itu terdapat punca lain yang menyebabkan berlakunya rasa sakit belakang, bagaimanapun ia dikatakan agak jarang berlaku seperti:

  • Ketumbuhan.
  • Kecederaan seperti patah.
  • Penyakit anky losing spondilitis yang mengakibatkan tulang belakang menjadi keras.
  • Jangkitan kuman seperti kuman batuk kering (tuberculosis).
  • Adakalanya sakit belakang juga berpunca daripada organ yang terdapat di sekeliling seperti buah pinggang, perut, saluran besar darah dan lain-lain.


Tanda-tanda seseorang mengalami sakit belakang

  • Rasa sakit belakang yang dialami oleh individu dalam usia pertengahan biasanya datang dengan tanda akut (secara tiba-tiba).
  • Aktiviti seperti me­ngangkat barang yang terlalu berat adakalanya menimbulkan rasa sakit serta-merta atau kecederaan pada otot atau urat.
  • Sebaliknya dalam kalangan mereka yang berumur, penyakit spondilosis (kehausan tulang) tidak berlaku secara tiba-tiba, ia biasanya terjadi dalam tempoh beberapa tahun.


Rawatan mencegah sakit belakang

Rawatan ubat-ubatan seperti vitamin bertujuan mengurangkan kesakitan dan bengkak pada saraf. Manakala fisioterapi pula selain mengurangkan bengkak dan kesakitan, dengan menggunakan traksi ia dapat membantu melembutkan otot bagi melepaskan tekanan pada saraf. Bagaimanapun, mereka yang tidak merawat kecederaan berkenaan tidak dapat memulih dan mengembalikan kekuatan asal mereka. Pembedahan bertujuan untuk mengurangkan tekanan pada saraf supaya saraf tidak berasa sakit juga untuk menguatkan tulang. Ia juga membantu memulihkan tulang yang berubah dari kedudukan asal dan menguatkan tulang bagi mencegah rasa sakit.

Biobax Cool Therapy membantu MELEGAKAN Sakit belakang

Biobax Cool Theraphy adalah fast relief spray with Eucalyptus Oil, Habbatussauda and Olive Oil. Biobax Cool Theraphy membantu melegakan kesakitan dengan cepat.



Kandungan Biobax Cool Theraphy adalah :-

  • Eucalyptus Oil
  • Habbatussauda Oil
  • Olive Oil
  • Za'faran
  • Lemon Grass
  • Halia Bara
  • Kaffir Lime
  • Pappermint
  • Menthol Crystal

Bahan-bahan dalam Biobax Cool Theraphy adalah 100% organik. Jadi Biobax Cool Theraphy sesuai untuk ibu mengandung dan ibu berpantang dan juga orang yang bersukan. 

Kegunaan Biobax Cool Theraphy untuk kelegaan segera, sakit-sakit biasa, sakit otot dan sendi yang biasa seperti:
  • Sakit Belakang
  • Ketegangan
  • Terseliuh
  • Lenguh-lenguh
  • Selsema/resdung

Selain lenguh-lenguh, Biobax Cool Theraphy boleh melegakan selsema. Spray biobax pada tangan. Kemudian gosok kedua belah tangan dan sedut bau di tapak tangan sehingga hilang bau.

Kelebihan Biobax Cool Theraphy
  • Melegakan lenguh leher & sendi
  • Segera melegakan sakit belakang dengan kesan sejuk
  • Tahan sehingga 5 jam
  • Melancarkan peredaran darah
  • Membantu melegakan lenguh bahu & leher
  • Terbukti berkesan untuk kelegaan belakang
  • Sesuai untuk melegakan selsema & resdung

Testimoni pengguna Biobax Cool Therapy

Sebenarnya ramai yang telah mencuba Biobax Cool Therapy ni. PapaG kongsikan pada semua testimoni-testimoni pengguna yang sangat suka menggunakan spray ini.






Kini, Biobax Cool Theraphy adalah teman setia PapaG tau. Biobax wajib ada dalam handbeg atau beg sukan korang semua. Kalau pergi main badminton ke, main ftlsal ke, boleh la spray sikit sebelum main tu. Haa apa lagi? Jom lah dapatkan seorang satu atau belikan kepada insan yang tersayang! 

Sekiranya berminat boleh whatsapp atau telegram PapaG 019 6141393

With Love
Papaglamz

-sekian-

Google+ Followers