Impak Terbesar Watak Jean Dalam X-MAN Apocalypse 2016

Assalamualaikum semua. Tentu sekali sudah ramai yang telah pun menonton filem X-Man Apocalypse yang terbaru pada tahun 2016 ni kan? Membaca review-review tentang filem X-Man yang terbaru ini membuat PapaG begitu teruja untuk menonton juga. Dan alhamdulillah, PapaG dah menonton filem X-Man ni. PapaG bagi 9.5 daripada 10 bintang untuk filem X-Man kali ini. Dan antara watak yang PapaG suka pada siri kali ini ialah Jean. Jelas terlihat impak terbesar watak Jean dalam X-Man Apocalypse ni walaupun pada permulaan penceritaan, wataknya agak perlahan. Tapi bila cerita mula menuju penamatnya, watak jean seakan mencantas watak-watak lain dan mampu memberi kesan yang mendalam kepada para penonton

x-man-apocalypse

Secara keseluruhannya, bagi PapaG siri X-Man pada kali ini membawa para penonton kepada bagaimana watak Jean, Storm dan juga Scott boleh terbabit di dalam dunia X-Man. Bagaimana cerita Storm yang pada mulanya jahat kemudian menjadi baik, bagaimana Scott yang baru merasa akan kuasanya serta bagaimana Jean yang mempunyai kawalan kuasa minda sedang dirawat oleh Professor X supaya kuasanya dapat di stabilkan. Memang menerujakan. Korang memang patut menonton. 

Namun, dalam penceritaan ketiga-tiga watak ini, bagi PapaG watak Jean lebih memberi impak yang mendalam pada penonton. Sudah pasti bagi mereka yang menonton siri X-Man 1, 2 dan 3 akan terngiang-ngiang didalam kotak fikiran masing-masing akan cerita bagaimana Jean yang terbunuh berdekatan dengan empangan kemudian hidup semula dan kemudian mati semula apabila Wolverin terpaksa membunuhnya didalam X-Man The Last Stand. Memang sangat menarik. 

x-man-apocalypse

Walaubagaimanapun, tanpa garapan dan bantuan semua pelakon didalam siri terbaru X-Man ni, cerita ini tidak akan berjaya. Jangan dilupa watak jahat utama iaitu En Sabah Nur. Mutan yang mahu menjadi pemerintah dunia dan mahu manusia semua mati adalah antara kekejaman yang menunjukkan beliau sangat berkuasa antara mutan-mutan yang ada. Walaupun boleh dikatakan dia telah tidur didalam kegelapan selama beberapa ratus tahun lamanya, dengan kuasa yang beliau ada, beliau mampu untuk mempelajari dunia moden dengan sendirinya.

Seperti biasa dalam siri X-Man yang lain, pengarah menggarapkan beberapa konflik antara mutan itu sendiri. Tak lain tak bukan konflik antara Profesor X dan juga Magneto. Perbezaan pendapat tentang 'harapan' kehidupan yang aman antara mutan dan manusia yang diilhamkan oleh Profesor X sendiri seringkali ditentang oleh Magneto. Namun, atas dasar persahabatan, mereka sanggup mengenepikan ideologi masing-masing demi menyelamatkan dunia. 

Banyak lagi cerita-cerita menarik dalam siri terbaru X-Man ni. Antaranya bagaimana anak dan isteri Magneto terbunuh, bagaimana kepala Profesor X menjadi botak, Bagaimana rambut storm menjadi putih dan yang paling best macam mana Jean mendapat kuasa Pheonixnya di ceitakan pada babak-babak terakhir cerita ini. Nak tahu kesemua jawapan ini korang kena menontonnya sendiri. PapaG tak nak jadi spoiler. Hehehe. Selamat menonton.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Menang Jersi Bola Sepak Team Johor Darul Ta'zim JDT

Assalamualaikum semua. PapaG harap semua dalam keadaan sihat. Alhamdulillah baru-baru ni PapaG menang jersi bola sepak team johor darul ta'zim JDT secara percuma. Rezeki join contest di facebook. Kena wish birthday yang paling creative nanti owner profile facebook akan pilih dan bagi hadiah jersi JDT ni. Terima kasih yer. Memang dah lama juga nak memiliki jersi JDT ni. Tapi tunggu budget. 

jersi-bola-JDT

PapaG dan bola

Secara jujurnya PapaG dan bola ni adalah bagai langit dengan bumi jaraknya. I ni kaki bangku tau. Ko bagi la bola kat PapaG memang entah kemana la bola tu di sepaknya. Tapi sejak kebelakangan ni, senario bola sepak di Malaysia bagaikan berubah. PapaG yang tak lah minat dengan bila tiba-tiba terminat tanpa sengaja. Dari tak pernah langsung mengambil peduli tentang perkembangan bola sepak di Malaysia, kini Papag mula mencari-cari maklumat tentang bola sepak malaysia di internet-internet. 

jdt

Semua ni di sebabkan pasukan bola yang di gelar Southern Tiger iaitu kelab bola sepak Johor Darul Ta'zim JDT. Mungkin tak salah jika PapaG katakan JDT merupakan satu kelab yang telah membawa satu persepsi baru tentang bola di Malaysia. Walau ramai yang mengecam usaha-usaha Tengku Mahkota Johor dalam menaikkan nama JDT di peringkat kebangsaan dan juga antarabangsa, tapi dari sudut positif ada yang baiknya. Macam-macam kecaman dan kutukan khasnya dari haters yang mengecam usaha TMJ. Tapi TMJ terus sabar dan terus bergerak maju kehadapan bersama JDT sehingga mampu memenangi beberapa piala yang berprestij. Antara kejayaan terbesar ialah memenangi piala AFC. Satu-satunya pasukan dari Malaysia yang pernah memenangi piala ini. Harusla I bangga uols. Hihihi

JDT kempunan Piala Malaysia 2014

Ingat lagi dulu PapaG pernah menulis satu artikel tentang luahan hati TMJ tentang kekalahan JDT dalam piala Malaysia 2014 (Klik Disini). Pada waktu ini JDT merupakan kelab yang baru sahaja mengalami perubahan besar-besaran dan TMJ baru sahaja mengambil tampuk kepimpinan JDT. Walau kalah dan diuji dengan kutukan serta dihina sehingga sanggup peminat salah satu kelab bola sepak ini memijak bendera JDT (Klik Disini), namun TMJ terus positif dan terus berusaha sedaya mungkin untuk membantu JDT terus gah dipersada bola sepak tanah air malah antarabangsa tanpa menghiraukan sindiran-sindiran sinis dari mana-mana pihak khasnya haters. 

Dan kini, ternyata usaha TMJ dalam JDT seperti membuahkan hasil. Lihat sahaja dalam masa beberapa tahun berapa banyak piala yang telah menjadi milik JDT. Walauapapun syabas PapaG ucapkan pada team JDT dan pengemudi utama kelab ini iaitu Tengku Mahkota Johor. Teruskan usaha dalam membentuk JDT menjadi satu kelab yang gah dan disegani dimata dunia. Insyallah.

LUASKAN KUASAMU

p/s: Maaf kalau entri ni berat kepada JDT. Kawan orang johor. Jadi kawan sokong JDT la. Hehehe. 

With Love
Papaglamz

-sekian-

Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com

Assalamualaikum

Ok hari ni office tak boleh nak masuk sebab ade inspection dari bomba. So PapaG nak join segmen ni. Korang pun join la sekali. Syarat mudah je pon.



Giveaway Fridge Magnet Lombok bermula saat ini dari hari ini, 23 Mei 2016 hingga 30 Mei 2016. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.



Siapa nak ole-ole dari Lombok? Ada 20 fridge magnet berupa rumah perkampungan orang Sasak, Lombok, Indonesia.

Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia ya... Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 30 Mei 2016.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 3 Jun 2016.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...

With Love
Papaglamz

-sekian-

Teaser Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah kini Shawl Exclusive by Papaglamz melangkah setapak lagi dengan penghasilan basic shawl yang kedua. Mengekalkan ciri-ciri shawl yang pertama, kami menampilkan material yang lain pula. Kain yang lebih ELEGANCE serta warna-warna yang lebih berani dan menceriakan. Seriously PapaG begitu tak sabar nak tunggu batch kali ni siap. Korang macam mana pulak? Rasa tak sabar juga ke? 

Bos besar pilih kain

shawl-exclusive

Dalam memilih material serta warna kain, biasanya PapaG akan berbincang dengan wife bersama-sama la. Yela berbincang lebih elok. Kadang mana yang PapaG tak tahu, wife lebih tahu. Dia wanitakan. Warna apa yang menjadi trending sekarang ni. Material kain apa yang lebih orang minat dan dari sgala aspek lagi. Kami akan berbincang. Agar pengeluaran shawl kami ni tidak lah macam Syok Sendiri kan. Semestinya KAMI MAHU DELIVER YANG TERBAIK untuk kesemua pelanggan-pelanggan kami. Insyallah.

Jadi, korang tunggu tau keluaran shawl yang terbaru dari kami. Terus sokong kami dan teruskan membaca entri-entri menarik di Papaglamz,com.

With Love
Papaglamz

-sekian-

10 Lagu Rock Kapak Jiwang Zaman 70, 80, 90an

Assalamualaikum semua. Bagi mereka yang lahir pada tahun 70an tentu sekali lagu-lagu jiwang rock kapak menjadi halua telinga pada masa itu. Lagu rock kapak zaman 70an - 90an tentu sekali mempunyai peminat tersendiri sehingga mampu menjadi lagu yang malar segar sehingga kehari ini. PapaG sendiri, kalau tengah drafting entri, banyak lagu rock kapak zaman 70, 90an yang akan PapaG masukkan dalam playlist you tube. Baru la ada feel nak update entri kan. Hehehe. Pada PapaG lagu-lagu pada zaman ini mempunyai kekuatan tersendiri dan setiap bait-bait kata dalam lagu begitu ikhlas disampaikan pada pendengar. Sebab itulah ia terus melekat sehingga ke hari ini. 

lagu-lagu-evergreen-rock-kapak

Lagu jiwang rock kapak sebagai lagu pilihan karaoke

Dulu masa PapaG bujang-bujang rajin jugak la melangkah kaki ke tempat karaoke ni. Tu dulu la, sekarang ni dah jarang dan kurang sangat-sangat nak pergi. Cuci tangan katanya. Kita karaoke kat rumah je. Kalau dah gian sangat nak karaoke kan? BTW, kat rumah selalu je karaoke. Apa tidaknya kalau anak nak tido je kena nyanyi nak dodoikan gituuu. Karaoke la tu kan? Sebab tu dah tak pegi pusat karaoke sangat. Hehehe.

Kalau dulu karaoke mesti bawak lagu-lagu jiwang karat dari zaman-zaman 90an ni. Tak kisah la nak tarik sampai ke tak tetap nak nyanyi juga lagu-lagu rock kapak ni. Kelakar je la kalau ingat semula. Hehehe. Ok la, PapaG kongsikan kat bawah ni antara lagu rock kapak yang mesti PapaG nyanyikan dan paling PapaG suka.

Hanya Satu Persinggahan - Ekamatra
Ramalanku Benar Belaka - Umbrella
Senja nan merah - Ziana Zain & Awie
Kembali Merindu - Slam
Gerimis Mengundang - Slam
Disudut Kamar Hatiku - Jamal Abdillah
Mengusung Rindu - Spin
Siapa Yang Rampas Cintamu - Ukays
Akulah Kekasihmu - AXL's
Bidadari - Lela

Itulah antara 10 senarai lagu rock kapak yang PapaG suka dengar. Korang pula macam mana? PapaG pasti korang mesti ada lagu dulu-dulu yang korang suka kan? Jom kongsikan pada PapaG

With Love
Papaglamz

-sekian-

Sky Box Tarikan Terbaru Di Menara Kuala Lumpur Kini Viral

Assalamualaikum semua. Jika sebelum ni viral tentang dinner in sky. Terbaru Sky Box yang menjadi tarikan terbaru di Menara Kuala Lumpur kini menjadi viral di laman-laman sosial. Ternyata Sky Box bakal menjadi tarikan terhangat di Menara Kuala Lumpur tak lama lagi. Apa tidaknya bilik kaca yang terletak pada ketinggian 300 meter dari aras laut dan berada di sisi menara Menara Kuala Lumpur itu membolehkan kita melihat persekitaran Kuala Lumpur dengan lebih jelas dan cantik. Ditambah pula viewnya berlatarbelakangkan Menara Berkembar KLCC. Ya Allah bestnya kalau PapaG dapat pergi ke sana. Insyallah satu hari nanti. Boleh bawa family sekali kan? Melalui pembacaan PapaG dari sinar harian online, 

sky-box-menara-kuala-lumpur
Sumber : Sinar Harian Online

Gayat pada ketinggian

Bila PapaG bayangkan satu kotak kaca yang berada pada paras ketinggian 300 meter tentu sekali bila berada di dalam sky box itu kita kan berasa agak gayat. PapaG gayat ke tak? Seriously PapaG ni boleh la dikataan seorang yang gayat. Lebih-leboh lagi kalau menaiki tangga scaffolding. Even ade safety harness pon kekadang gayat jugak. Tapi bila masuk bab kerja gayat-gayat kena harung jugak la scaffolding tu kan. Memula gayat. Tetapi alhamdulillah sekarang ni rasa gayat sudah berkurangan. ITU MIND SET je semuanya. Hehehe

PapaG terbaca satu artikel tentang orang yang takut akan ketinggian ni di namakan acrophobia. Ketakutan pada ketinggian ini sebenarnya ia adalah reaksi manusia secara semulajadi. Yela, sifat semulajadi diri kita yang hendak memberi perlindungan pada tubuh badan kita. Kadang bila berada pada tahap ketinggian yang tidak normal, otak kita akan berkata "eh bahaya ni", haaa dari sini la titik mula bagaimana perasaan takut atau gayat pada ketinggian yang bertindak untuk melindungi tubuh kita bermula. Maknaya, set kan dalam minda kita bahawa tak bahaya la panjat-panjat tempat tinggi ni kan. Mula-mula mungkin tak berjaya. Insyallah kalau train banyak kali sure OK.

Sesiapa yang gayat tu dan rasa nak try juga SKY BOX di Menara Kuala Lumpur ni, latih-latih la mengurangkan gayat tu. Mampu..? Hehehe. Ye la, nanti rugi je bayar tiket mahal-mahal tapi tak enjoy pun dalam sky box tu nanti kan? PapaG cadangakan cuba try test menara taming sari di Melaka dulu sebelum naik Sky Box ni. Mana tahu membantu kan? Insyallah.

With Love
Papaglamz

-sekian-

#Ananasgoodmood Shawls Giveaway

Assalamualaikum semua. Nak shawl free tak? Barang free mesti ramai yang nak kan? Ok la, Nur Farhana ada but satu giveaway yang akan menghadiahkan korang shawl. Shawl tu PapaG tak tahu la hat mana. Tapi yang penting boleh dapat shawl free la. Kerlazz. Shawl Exclusive by Papaglamz pun xde nak buat giveaway lagi. I is tak mampu lagi nak bagi free2 ni. Hehehe. Ok la, kalau korang nak join, jangan lupa klik pada banner kat bawah ni.


Syarat-syarat untuk join giveaway ni pun mudah je. Tak payah susah-susah. Antaranya:
  1. Follow blog frauananas and click nuffnang ads & churp churp kat tepi dan sekitar blog (don't forget okays)
  2. Post satu entry entitled ' #Ananasgoodmood Shawls Giveaway '
  3. Back link kan banner to this entry
  4. Copy link entry and post dekat comment box entry ni
Haaa mudah kan? Jadi apa tunggu lagi? Jom la pakat join rerami giveaway dari Nur Farhana ni.

With Love
Papaglamz

-sekian-

**********************************************

5 Pilihan warna Shawl Exclusive by Papaglamz

Basicaly, Shawl Exclusive by Papaglamz adalah ilham dari PapaG dan wife sewaktu kami dalam perjalanan pulang dari KL tempoh hari. Entah macam mana tetiba terkeluar pula idea tentang nak buat shawl ni kan. Dari situlah kami mula membuat sedikit kajian tentang material kain, potongan shawl yang menjadi kesukaan ramai, kos dan macam-macam lagi. Alhamdulillah perancangan kami berjaya dan terhasillah shawl yang SANGAT EKSKLUSIF ni. 

KONSEP shawl yang PapaG ketengah ialah shawl yang mempunyai ciri-ciri lebar dan labuh. Sebab tu shawl yang PapaG keluarkan ini agak panjang dan lebar. Panjangnya lebih kurang 1.95 meter dan lebarnya 0.9 meter. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang LEMBUT dan MUDAH BERALUN serta TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu kain Chiffon jenis sama seperti kain Chiffon bubble, tetapi bubblenya adalah sangat sangat sangat halus. Sebab itulah ianya sangat lembut. Kelebihan lain yang PapaG suka ialah kain dia seakan-akan dwi tone. jika kita lihat dari sisi yang berbeza samada kiri atau kanan, PROJECTION warna kain ada sedikit perbezaan. Menarik kan? Sebab tu lah PapaG pilih kain ini untuk di jadikan shawl eksklusif kami.

Detail Shawl Exclusive by Papaglamz

Saiz : 1.9 meter X 0.85 meter (Labuh tau)

Jenis kain : Chiffon moist crepe (Macam chiffon bubble tapi bubble dia sangat sangat sangat halus dan lembut serta sejuk dipakai. Yang penting TAK JARANG)

Warna pilihan : 

shawl-labuh-chiffon
Pink Belacan + Basic White (Dwi Tone)

shawl-labuh-chiffon
Blue + Gold Yellow (Dwi Tone)

shawl-labuh-chiffon
Brown + Gold Yellow (Dwi Tone)

Purple + Elegance Silver (Dwi Tone)

Green Emerald + Gold Yellow (Dwi Tone)

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Limited edition sebab aku tak buat banyak. Ye la, new baby kan..? Hehehe

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz

Ucapan Selamat Hari Lahir Buat Imityaz

Assalamualaikum semua. Seiring waktu berlalu, usia kita juga makin bertambah. Pejam celik pejam celik anak PapaG dah masuk 2 tahun pada tanggal 17 Mei 2016. Ucapan selamat hari lahir buat Imtiyaz dari ayah dan juga ibu. Semoga menjadi anak yang solehah. Insyallah. 


Ucapan Happy Birthday dari rakan-rakan

Terima kasih buat rakan-rakan blogger dan juga bukan blogger yang turut memberikan ucapan selamat hari lahir buat Imtiyaz. Semoga doa kalian semua buat anak PapaG dimakbulkan. Insyallah. Jangan lupa hadiah tau. Hehehe.

With love
Papaglamz

-sekian-

Panduan Memilih Warna Shawl Sesuai Dengan Anda

Assalamualaikum semua. Dalam entri kali ini, PapaG ingin kongsikan pada semua panduan memilih warna shawl yang sesuai dengan anda. PapaG percaya bukan senang nak membuat pilihan warna untuk shawl pilihan anda kan? Takut jika salah pilih tidak sesuai pula dengan warna kulit kita nanti kan? Mari PapaG kongsikan cara bagaimana memilih warna shawl atau tudung yang sesuai mengikut tona kulit agar anda nampak anggun dan jelita. Insyallah.

panduan-memilih-warna-shawl-tudung

1) Tona kulit putih/cerah/kuning langsat

TAHNIAH kepada mereka yang mempunyai tona warna kulit ini!! Pemilihan tudung yang sesuai sangat senang dipadankan dengan banyak warna. Jika anda dalam kelompok tona kulit cerah serlahkan penampilan anda dengan menggayakan tudung warna-warna yang ceria dan terang seperti merah, hijau terang, biru terang dan hitam. AWAS, anda perlu jauhi memakai tudung berwarna pastel @ warna tanah seperti coklat, biru muda kerana ia menampakkan wajah anda kelihatan pucat.

 2) Tona kulit Sawo Matang

Anda dalam kelompok negara Asia. Kebanyakkan orang Malaysia berkulit sawo matang atau lebih tepat berkulit org Melayu. Pemilihan warna tudung yang sesuai untuk tona kulit sawo matang ini ialah kuning, hijau, oren. Dengan pemilihan warna ini menampakkan anda wajah anda kelihatan terserlah dan berseri-seri. PERINGATAN, anda yang berkulit warna ini cuba ELAKKAN penggunaan warna kelabu atau gelap yang membuatkan wajah anda tidak bermaya.

3) Gelap / hitam manis

Ungkapan "Hitam manis pandang tak jemu" bagi wajah yg berkulit gelap harus serlahkan penampilan anda dengan ceria dan cerah seperti biru laut, merah jambu, putih, peach dan hijau muda. ELAKKAN memilih tudung warna yang gelap seperti hitam, Coklat gelap, biru gelap, dan hijau tua kerana ia akan menampakkan wajah anda lebih gelap.

Semoga perkongsian tips kali ini membantu anda membuat pemilihan yang tepat untuk memilih tudung mengikut kesesuaian tona kulit. Upss.. sebelum tu. Korang dapatkan ke belum SHAWL EXCLUSIVE BY PAPAGLAMZ? Kalau belum cepat dapatkan sekarang tau.

5 Pilihan warna Shawl Exclusive by Papaglamz

Basicaly, Shawl Exclusive by Papaglamz adalah ilham dari PapaG dan wife sewaktu kami dalam perjalanan pulang dari KL tempoh hari. Entah macam mana tetiba terkeluar pula idea tentang nak buat shawl ni kan. Dari situlah kami mula membuat sedikit kajian tentang material kain, potongan shawl yang menjadi kesukaan ramai, kos dan macam-macam lagi. Alhamdulillah perancangan kami berjaya dan terhasillah shawl yang SANGAT EKSKLUSIF ni. 

KONSEP shawl yang PapaG ketengah ialah shawl yang mempunyai ciri-ciri lebar dan labuh. Sebab tu shawl yang PapaG keluarkan ini agak panjang dan lebar. Panjangnya lebih kurang 1.95 meter dan lebarnya 0.9 meter. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang LEMBUT dan MUDAH BERALUN serta TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu kain Chiffon jenis sama seperti kain Chiffon bubble, tetapi bubblenya adalah sangat sangat sangat halus. Sebab itulah ianya sangat lembut. Kelebihan lain yang PapaG suka ialah kain dia seakan-akan dwi tone. jika kita lihat dari sisi yang berbeza samada kiri atau kanan, PROJECTION warna kain ada sedikit perbezaan. Menarik kan? Sebab tu lah PapaG pilih kain ini untuk di jadikan shawl eksklusif kami.

Detail Shawl Exclusive by Papaglamz

Saiz : 1.9 meter X 0.85 meter (Labuh tau)

Jenis kain : Chiffon moist crepe (Macam chiffon bubble tapi bubble dia sangat sangat sangat halus dan lembut serta sejuk dipakai. Yang penting TAK JARANG)

Warna pilihan : 

shawl-labuh-chiffon
Pink Belacan + Basic White (Dwi Tone)

shawl-labuh-chiffon
Blue + Gold Yellow (Dwi Tone)

shawl-labuh-chiffon
Brown + Gold Yellow (Dwi Tone)

Purple + Elegance Silver (Dwi Tone)

Green Emerald + Gold Yellow (Dwi Tone)

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Limited edition sebab aku tak buat banyak. Ye la, new baby kan..? Hehehe

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz

With Love
Papaglamz

-sekian-

Ucapan selamat hari guru dari Papaglamz

Assalamualaikum semua. Ucapan selamat hari guru dari Papaglamz buat cikgu-cikgu diluar sana. Setahun sekali ia datang membawa perkhabaran dan mengimbau ingatan tentang jatuh bangun seorang guru yang bersandarkan ilmu untuk mendidik anak bangsa didalam arus pembangunan.

Ucapan-selamat-hari-guru

Guru pembina negara bangsa

Guru umpama seorang pahlawan dan tanda-tanda kepahlawanannya terukir pada keberhasilan semua orang-orang besar yang kita kenal sekarang ni. Jasa guru tidak akan luntur walau sezarah pun. Setiap ilmu yang dicurah pasti menjadi pelita yang bercahaya yang menerangi anak bansa lantas membina bangsa yang berjaya. Insyallah.

Terima kasih buat semua guru-guru yang pernah memberi pelajaran pada PapaG. Atas usaha mereka yang menakjubkan, PapaG menjadi sesorang di hari ini. Sebagai hamba Allah, ketua keluarga, Suami, Ayah. Anak dan segalanya. Alhamdullillah.

Sekali lagi teirma kasih cikgu. SELAMAT HARI GURU.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Photoshoot Shawl Exclusive by Papaglamz

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah hari panjang tapi menyeronokkan. Walaupun penat tapi rasa macam berbaloi. Baru balik dari photoshoot untuk Shawl Exclusive by Papaglamz ni la. Ala photoshot sendiri-sendiri je. Tak mampu la lagi PapaG nak upah-upah photographer dan model untuk shawl PapaG ni kan. Kami la founder, kami la bos, kami la designer, kami lah model dan semuanya kami. Nak membela anak sulung produk kami ni supaya mejadi yang terbaik kan? Insyallah.

Jenuh jugak photoshoot ni kan? Kesian dekat wife la. Dok kena tukar-tukar shawl untuk amek gambar. Tak pe la berkorban untuk permulaan. Penat... Macam mana la agaknya orang yang memang kerja sebagai model ni kan? Nak kena pakai itu ini, make up segala bagai. Dah tu masa shoot juru camera suruh posing macam-macam aksi. Kalau tak kena kena repeat lagi. Almaklumlah, nak kan yg terbaik kan? Mesti sangat letih. Tapi tula tugas dan tanggungjawab untuk deliver dalam sesuatu pengiklanan jadi mereka haruslah tabah dan lakuakn dengan sehabis baik. Macam PapaG dengan wife seharian tadi.

So far ok la. Ramai juga yang mula bertanya-tanya dengan PapaG tentang Shawl Exclusive by PapaG ni. Dan ada yang bertanya takde model yang dah pakai ker? Jadi, demi pelanggan dan rakan-rakan kami amek la gambar shawl bersama model mana yang kami mampu. Insyallah nanti-nanti dah siap edit PapaG kongsikan pada semua ye. Sabar tau.

Sebelum PapaG terlupa. Nak tanya lagi pada korang ni. Dah dapatkan shawl exclusive dari PapG ke belum? Kalau belum cepat-cepat dapatkan tau. PpaG tengok stok dalam bilik tu macam dah menipis jer. Alahamdulillah. Kalau nak tunggu batch yang lain bulan 6 nanti baru siap. Kalau tak nak lambat, grab sekarang tau.


5 Pilihan warna Shawl Exclusive by Papaglamz

Basicaly, Shawl Exclusive by Papaglamz adalah ilham dari PapaG dan wife sewaktu kami dalam perjalanan pulang dari KL tempoh hari. Entah macam mana tetiba terkeluar pula idea tentang nak buat shawl ni kan. Dari situlah kami mula membuat sedikit kajian tentang material kain, potongan shawl yang menjadi kesukaan ramai, kos dan macam-macam lagi. Alhamdulillah perancangan kami berjaya dan terhasillah shawl yang SANGAT EKSKLUSIF ni. 

KONSEP shawl yang PapaG ketengah ialah shawl yang mempunyai ciri-ciri lebar dan labuh. Sebab tu shawl yang PapaG keluarkan ini agak panjang dan lebar. Panjangnya lebih kurang 1.95 meter dan lebarnya 0.9 meter. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang LEMBUT dan MUDAH BERALUN serta TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu kain Chiffon jenis sama seperti kain Chiffon bubble, tetapi bubblenya adalah sangat sangat sangat halus. Sebab itulah ianya sangat lembut. Kelebihan lain yang PapaG suka ialah kain dia seakan-akan dwi tone. jika kita lihat dari sisi yang berbeza samada kiri atau kanan, PROJECTION warna kain ada sedikit perbezaan. Menarik kan? Sebab tu lah PapaG pilih kain ini untuk di jadikan shawl eksklusif kami.

Detail Shawl Exclusive by Papaglamz

Saiz : 1.9 meter X 0.85 meter (Labuh tau)

Jenis kain : Chiffon moist crepe (Macam chiffon bubble tapi bubble dia sangat sangat sangat halus dan lembut serta sejuk dipakai. Yang penting TAK JARANG)

Warna pilihan : 

shawl-labuh-chiffon
Pink Belacan + Basic White (Dwi Tone)

shawl-labuh-chiffon
Blue + Gold Yellow (Dwi Tone)

shawl-labuh-chiffon
Brown + Gold Yellow (Dwi Tone)

Purple + Elegance Silver (Dwi Tone)

Green Emerald + Gold Yellow (Dwi Tone)

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Limited edition sebab aku tak buat banyak. Ye la, new baby kan..? Hehehe

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz

With Love
Papaglamz

-sekian-

Resepi Tart Gulung Nanas Sajian Biskut Untuk Hari Raya

Assalamualikum semua. Tast nanas, siapa yang tak suka kan? Antara kuih yang PapaG suka kalau hari raya. Tentu ramai yang mencari resepi tart gulung nanas kan. Yela mesti korang semua dah mula buat list kuih raya apa yang korang nak buat sajian untuk hari raya nanti kan? Ok, dalam entri kali ini PapaG kongsikan sedikit resepi mudah untuk membuat tart gulung nanas. Selamat mencuba.

resepi-tart-gulung-nanas

Resepi Tart Gulung Nanas

45-50 biji bergantung pada saiz acuan

Doh:

165g @ 1 1/4 cawan tepung gandum***
8g @ 1 sudu besar rata tepung jagung***
12g @ 1 1/4 sudu besar rata tepung kastad***
***diayak

8g @ 1 sudu besar rata susu tepung
125g @ 1/2 buku pure butter, suhu bilik - jangan lembik sangat
1/2 sudu besar gula kastor
1/2 biji kuning telor gred A
1/2 sudu teh esen vanilla

Inti jem nenas: 5g+- sebiji 

Sapuan:

1 biji kuning telur
1sb suhu cair/UHT (susu segar)
sedikit pewarna telur kuning 
*semua bahan digaul bersama. Baca dalam forum kalau nak warna cantik letak sikit susu dan pewarna kuning

Cara buat doh tart:

  1. Pukul mentega, susu tepung, dan gula hingga sebati. Tak perlu sampai kembang, pakai whisk telur sahaja pun ok.
  2. Masukan telur dan esen vanilla, pukul lagi.
  3. Masukkan tepung yang telah diayak dan gaul hingga sebati dan lembut (kalau susah nak picit keluar dari acuan, tambah mentega. Kalau terlebih lembik, tambah sikit tepung).
  4. Panaskan oven 150C.
  5. Ambil doh dan tekan acuan tart lebih kurang sepanjang 5cm atau lebih, dengan bahagian bergerigi acuan memandang ke bawah (ku guna acuan semperit je). 
  6. Letak inti jem nenas pada hujung doh, kemudian gulung secara perlahan guna hujung jari.
  7. Susun atas dulang membakar (atau boleh juga terus dimasukkan ke dalam cawan kertas untuk almond london tu).
  8. Ulangi sehingga habis. Sapu permukaan doh tart dengan kuning telur. Tip: Untuk mudah sapu kuning telur, simpan doh tart yang sudah siap dalam peti sejuk untuk beberapa minit atau hingga doh keras sikit, baru disapu kuning telur. Kalau terus sapu leceh, adunan sangat lembut lebih-lebih lagi kalau guna berus plastik. Atau, 5+- minit sebelum tart betul-betul masak, baru disapu kuning telur.
  9. Bakar pada suhu 150C sehingga 15-17 minit sehingga masak. Jangan suhu terlalu tinggi@ terlebih lama bakar, tart akan merekah.


TIP: Untuk elak doh mengeras atau kering ketika proses memicit dan menggulung, tutup bekas berisi doh dengan tuala atau cling film

Selamat mencuba

With Love
Papaglamz

-sekian-

SEGMEN : GIVE ME YOUR URL BLOG 1 By Najwa Zahid


Berkongsi URL blog sesama blogger adalah antara jalan terbaik untuk membuatkan blog kita lebih dikenali. Jadi, segmen yang Najwa Zahid adakan ini adalah begitu baik sebagai batu loncatan mana-mana blogger yang ingin berkongsi URL sesama kita. 

Jom join sama-sama SEGMEN : GIVE ME YOUR URL BLOG 1 By Najwa Zahid. Kalau korang nak join boleh la klik pada banner tu. 

Syarat amatlah mudah sekali.

JUMPA ANDA DI RUANGAN KOMEN BLOG NAJWA ZAHID TAU...!!!!

With Love
Papaglamz

-sekian-

Harga Shawl Labuh Chiffon Exclusive by Papaglamz

Assalamualaikum semua. Dalam pencarian shawl secara online, tentu sahaja ramai yang akan membandingkan harga. Harga yang murah dan shawl yang berkualiti tinggi akan menjadi pilihan ramai. Tentu semua nak tahu berapakah harga shawl labuh chiffon exclusive by Papaglamz ni kan? Ok ok. Nanti PapaG beri tahu. Memandangkan shawl PapaG baru sahaja menjengah market fesyen Malaysia, sudah pasti PapaG akan menawarkan harga yang paling terbaik untuk anda semua. Sesuai dengan kualiti shawl itu sendiri.

harga-shawl-labuh-chiffon

Harga jualan Shawl Chiffon Exclusive by Papaglamz

Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

Haa reasonable tak? Jadi apa tunggu lagi? Cepat PM PapaG cepat-cepat. Nanti PapaG poskan kat korang. Ingat Shawl PapaG ni limited tau. Yela PapaG tak buat banyak. Plays safe katanya. Hehehe

5 Pilihan warna Shawl Exclusive by Papaglamz

Basicaly, Shawl Exclusive by Papaglamz adalah ilham dari PapaG dan wife sewaktu kami dalam perjalanan pulang dari KL tempoh hari. Entah macam mana tetiba terkeluar pula idea tentang nak buat shawl ni kan. Dari situlah kami mula membuat sedikit kajian tentang material kain, potongan shawl yang menjadi kesukaan ramai, kos dan macam-macam lagi. Alhamdulillah perancangan kami berjaya dan terhasillah shawl yang SANGAT EKSKLUSIF ni. 

KONSEP shawl yang PapaG ketengah ialah shawl yang mempunyai ciri-ciri lebar dan labuh. Sebab tu shawl yang PapaG keluarkan ini agak panjang dan lebar. Panjangnya lebih kurang 1.95 meter dan lebarnya 0.9 meter. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang LEMBUT dan MUDAH BERALUN serta TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu kain Chiffon jenis sama seperti kain Chiffon bubble, tetapi bubblenya adalah sangat sangat sangat halus. Sebab itulah ianya sangat lembut. Kelebihan lain yang PapaG suka ialah kain dia seakan-akan dwi tone. jika kita lihat dari sisi yang berbeza samada kiri atau kanan, PROJECTION warna kain ada sedikit perbezaan. Menarik kan? Sebab tu lah PapaG pilih kain ini untuk di jadikan shawl eksklusif kami.

Detail Shawl Exclusive by Papaglamz

Saiz : 1.9 meter X 0.85 meter (Labuh tau)

Jenis kain : Chiffon moist crepe (Macam chiffon bubble tapi bubble dia sangat sangat sangat halus dan lembut serta sejuk dipakai. Yang penting TAK JARANG)

Warna pilihan : 

ukuran-wide-shawl-terkini
Pink Belacan + Basic White (Dwi Tone)

ukuran-wide-shawl-terkini
Blue + Gold Yellow (Dwi Tone)

ukuran-wide-shawl-terkini
Brown + Gold Yellow (Dwi Tone)

ukuran-wide-shawl-terkini
Purple + Elegance Silver (Dwi Tone)

Green Emerald + Gold Yellow (Dwi Tone)

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Limited edition sebab aku tak buat banyak. Ye la, new baby kan..? Hehehe

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz

With Love
Papaglamz

-sekian-

Berserah Dengan Redha Itu Lebih Indah Dari Memendam

Assalamualaikum semua. Setiap manusia yang hidup di dunia tidak akan lari ujian dan dugaan. Tapi, tuhan tidak akan menguji seseorang hambanya jika dia tidak mampu untuk menanggungnya. Jika kita dihidangi dengan ujian yang berat, adalah lebih baik untuk kita berserah diri dan redha dengan ketentuannya. Ini adalah lebih indah dan baik daripada kita memendamnya.


Apabila menggenggam sesuatu yang sangat panas, secara otomatik tangan akan melepaskan. Jika tidak ia akan hangus terbakar. Begitulah hati apabila menggenggam sesuatu yang sangat menyedihkan dan menyakitkan...belajarlah melepaskan. Lepaskan dan serahkan kepada Allah. Semoga terlerai dan terungkai segala dendam, kebencian, kekecewaan dan kemarahan.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Ukuran Wide Shawl Exclusive by Papaglamz

Assalamualaikum semua. PapaG pasti ramai yang nak tahu ukuran wide shawl exclusive by Papaglamz. Ok la untuk entri kali ni PapaG kongsikan lagi sekali ukuran iaitu panjang dan lebar shawl yang PapaG keluarkan. Untuk pengetahuan semua Shawl Exclusive by Papaglamz ini labuh tau. Bertepatan dengan konsep shawl yang ingin PapaG ketengahkan iaitu berfesyen tetapi tetapi seiringan itu menutup aurat dengan sempurna. Ok la, teruskan membaca ye tentang detail Shawl Exclusive by Papaglamz ni.

ukuran-wide-shawl-terkini

5 Pilihan warna Shawl Exclusive by Papaglamz

Basicaly, Shawl Exclusive by Papaglamz adalah ilham dari PapaG dan wife sewaktu kami dalam perjalanan pulang dari KL tempoh hari. Entah macam mana tetiba terkeluar pula idea tentang nak buat shawl ni kan. Dari situlah kami mula membuat sedikit kajian tentang material kain, potongan shawl yang menjadi kesukaan ramai, kos dan macam-macam lagi. Alhamdulillah perancangan kami berjaya dan terhasillah shawl yang SANGAT EKSKLUSIF ni. 

KONSEP shawl yang PapaG ketengah ialah shawl yang mempunyai ciri-ciri lebar dan labuh. Sebab tu shawl yang PapaG keluarkan ini agak panjang dan lebar. Panjangnya lebih kurang 1.95 meter dan lebarnya 0.9 meter. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang LEMBUT dan MUDAH BERALUN serta TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu kain Chiffon jenis sama seperti kain Chiffon bubble, tetapi bubblenya adalah sangat sangat sangat halus. Sebab itulah ianya sangat lembut. Kelebihan lain yang PapaG suka ialah kain dia seakan-akan dwi tone. jika kita lihat dari sisi yang berbeza samada kiri atau kanan, PROJECTION warna kain ada sedikit perbezaan. Menarik kan? Sebab tu lah PapaG pilih kain ini untuk di jadikan shawl eksklusif kami.

Detail Shawl Exclusive by Papaglamz

Saiz : 1.9 meter X 0.85 meter (Labuh tau)

Jenis kain : Chiffon moist crepe (Macam chiffon bubble tapi bubble dia sangat sangat sangat halus dan lembut serta sejuk dipakai. Yang penting TAK JARANG)

Warna pilihan : 

ukuran-wide-shawl-terkini
Pink Belacan + Basic White (Dwi Tone)

ukuran-wide-shawl-terkini
Blue + Gold Yellow (Dwi Tone)

ukuran-wide-shawl-terkini
Brown + Gold Yellow (Dwi Tone)

ukuran-wide-shawl-terkini
Purple + Elegance Silver (Dwi Tone)

Green Emerald + Gold Yellow (Dwi Tone)

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Limited edition sebab aku tak buat banyak. Ye la, new baby kan..? Hehehe

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz

With Love
Papaglamz

-sekian-

Shawl Labuh Chiffon Exclusive by Papaglamz

Assalamualaikum semua. Pemakaian shawl menjadi trend yang sangat diminati sekarang. Shawl mempunyai pelbagai jenis ada yang instant, labuh, dan sebagainya. Shawl labuh chiffon Exclusive by Papaglamz merupakan satu produk baru dari PapaG. Bagi mereka yang mencari shawl labuh dengan material chiffon, dapatkanlah Shawl Exclusive by Papaglamz ini. Sekarang ni mudah kan? Ramai yang mencari shawl atau tudung secara online je. Jadi, PapaG menggunakan kesempatan ini untuk membantu korang semua mencari shawl yang labuh, bila pakai sudah pasti menutup aurat dengan sempurna. Jom PapaG kongsikan detail shawl ini.

shawl-labuh-chiffon

5 Pilihan warna Shawl Exclusive by Papaglamz

Basicaly, Shawl Exclusive by Papaglamz adalah ilham dari PapaG dan wife sewaktu kami dalam perjalanan pulang dari KL tempoh hari. Entah macam mana tetiba terkeluar pula idea tentang nak buat shawl ni kan. Dari situlah kami mula membuat sedikit kajian tentang material kain, potongan shawl yang menjadi kesukaan ramai, kos dan macam-macam lagi. Alhamdulillah perancangan kami berjaya dan terhasillah shawl yang SANGAT EKSKLUSIF ni. 

KONSEP shawl yang PapaG ketengah ialah shawl yang mempunyai ciri-ciri lebar dan labuh. Sebab tu shawl yang PapaG keluarkan ini agak panjang dan lebar. Panjangnya lebih kurang 1.95 meter dan lebarnya 0.9 meter. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang LEMBUT dan MUDAH BERALUN serta TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu kain Chiffon jenis sama seperti kain Chiffon bubble, tetapi bubblenya adalah sangat sangat sangat halus. Sebab itulah ianya sangat lembut. Kelebihan lain yang PapaG suka ialah kain dia seakan-akan dwi tone. jika kita lihat dari sisi yang berbeza samada kiri atau kanan, PROJECTION warna kain ada sedikit perbezaan. Menarik kan? Sebab tu lah PapaG pilih kain ini untuk di jadikan shawl eksklusif kami.

Detail Shawl Exclusive by Papaglamz

Saiz : 1.9 meter X 0.85 meter (Labuh tau)

Jenis kain : Chiffon moist crepe (Macam chiffon bubble tapi bubble dia sangat sangat sangat halus dan lembut serta sejuk dipakai. Yang penting TAK JARANG)

Warna pilihan : 

shawl-labuh-chiffon
Pink Belacan + Basic White (Dwi Tone)

shawl-labuh-chiffon
Blue + Gold Yellow (Dwi Tone)

shawl-labuh-chiffon
Brown + Gold Yellow (Dwi Tone)

Purple + Elegance Silver (Dwi Tone)

Green Emerald + Gold Yellow (Dwi Tone)

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Limited edition sebab aku tak buat banyak. Ye la, new baby kan..? Hehehe

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz

With Love
Papaglamz

-sekian-

Google+ Followers