Foodsglamz |#| Nasi goreng campak-campak Diari Hatiku

/
35 Comments
November 16, 2014

Assalamualaikum

Haa ok tak nama menu tu? Ala-ala lagu Siti Nurhaliza. Masih ingat lagi lagu tu? Sape masih ingat, bace la entri ni sambil nyanyi yer. Hehe.

Nak buat nasi goreng ni senang je. Just prepare bahan seperti berikut:

Bawang merah
Bawang putih
Cili hijau
Bilis
Telur
Nasi putih
Sayur apa-apa jenis pon

Nak masaknye pon lagi la mudah. Tumbuk bawang merah, putih, bilis dan cili hijau sampai lumat. Tumis atas kuali sampai la naik bau. Masukkan nasi putih. Gaul bagi rata. Pecah kan telur. Gaulkan nasi bagi rata. Last sekali masukkan sayur yang sudah di potong. Dah siap. Mudah kan?

Bahan-bahan

Siap...!!! Ok tak? Even x macam Chef Amar yang buat pon,  at least ni air tangan Papaglamz okay
p/s : Menu mudah untuk bujang-bujang n di kala hujung bulan POKET kekeringan. Hehehe

#NakDownloadLaguDiariHatiku-SitiNurhaliza

-sekian-


You may also like

35 ulasan:

  1. wah nama nasi goreng glamor gitu..he..he..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kikikiki...... *Jalan sambil CATWALK.. Hahaha.. Tq ziarah ke sini..

      Padam
  2. Campak-campak diari hatiku tu yang tak blah tu ahahahahaa

    BalasPadam
  3. tajuk resepi yang sungguh catchy :)
    licha bw here .salam kenal

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha.. Mcam xde kne mngena langsung ja.. Thankz bw ke sini..

      Padam
  4. Resepi bagus untuk org bujang belum terlajak

    BalasPadam
  5. nampak mcm senang je nak masak tu...hehe

    BalasPadam
  6. Salam Papaglamz.. nasi goreng macam ni lah yg paling sedap kan. simple je... kat kedai pun susah dapat ni hehehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam... Air tgn sendiri x blh d jual beli.. Thankz melawat papaglamz.

      Padam
    2. air tangan sendiri.. tak sedap pun telan ajelah

      Padam
  7. Klau dh lpar msak sesimple mna pun pasti sedap..

    BalasPadam
  8. akak dh buat resepi ni... sedappp!!
    http://enyyusnizar.blogspot.com/2014/11/nasi-goreng-campak-campak-juga.html

    BalasPadam
  9. Wahhh terbaikk laa..untungler isteri papaglamz...hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala simple2 je blh le. Klu yg grand2 Papaglamz surrender dulu.. Hihohi

      Padam
  10. Rajin masuk dapur...suami mithali ye dok...;)

    BalasPadam
  11. memang mudah.. ala ala cam dapur bujang channel ec inspirasi (unify) :)

    tq sudi berkongsi resepi: http://ohresepiku.blogspot.com/2015/01/resepi-nasi-goreng-campak-campak.html

    BLOG OH! BLOG

    BalasPadam
  12. hehehe.. papaglamz tak lupa letak garam ke? hik hik hik.. takde garam dalam resepi

    BalasPadam
  13. terbaikk la resepi nie..simpleee

    BalasPadam