DO WHAT YOU LOVE, MONEY WILL FOLLOW YOU

/
33 Comments
Januari 18, 2015
Assalamualaikum

Diam-diam dah 18 hari kita di bulan pertama tahun baru kan? Alhamdulillah masih bernafas lagi disisi isteri dan anak yang dicintai. Gembiranye rasa di hati. Hehehe. Hidup mesti gembira. Bila gembira kita akan sentiasa positif. Bila positif, segala masalah pun hilang. Hilang stress tu. That's we want right? Leaving all the survival and struggle things that's meke us so so so so bad (Hokkay english tunggang-langgang berangan. But I'm trying).

Bila cakap pasal love, gembira, sayang, cinta dan suka ni, Papaglamz teringat satu kisah yang mentor Papaglamz share dalam group STAR MASTER tentang peserta Master Chef New Zealand last week. Memang best la. Papaglamz nak korang pun bace sekali okay. Hehehe
money

Begini ceritanya. Setiap peserta dicabar untuk menghidangkan masakan bercirikan mexico asli style masterchef dalam masa 60min. Memang kelamkabut semua orang. Pada penghujungnya, juri telah memilih dua orang daripada 14orang. Mereka berdua masak bukan sahaja penuh rasa sedap, malah cantik persembahan makanannya.

Yang saya suka tu bila juri tu cakap. "Mr xx, anda sekali lagi telah menghidangkan makanan yang hebat. Kali ni makanan asli mexico penuh dengan rasa. Anda memang seorang yang hebat".

Peserta tu senyum. Terpancar wajah ikhlas dan merendah diri dan terkejut bila dipuji. Beliau cakap dengan penuh rendah diri. "Saya tak rasa saya hebat,saya cuma obses dengan makanan".

Haaa bila dia cakap gitu,saya terus teringat kata2 "DO WHAT YOU LOVE, MONEY WILL FOLLOW YOU".

Seperti contoh kes beliau, dia sangat minat bidang masakan. Tak mengharapkan pujian, tapi hasil kerja daripada rasa cinta, rasa sayang pastu menghasilkan sesuatu yang hebat. Masterpiece. Itulah yang saya sering kongsikan ke anak buah bisnes saya, Lakukan tugasan untuk bisnes anda dengan penuh kasih sayang. Bukan sebab terpaksa. Usah harapkan balasan atau pujian. Usah tunggu duit datang bergolek. Sebaliknya, buat sebab sayang. Hasilnya pasti tak pernah mengecewakan. Insyallah. All the best alls.


Haaa. Kan kan kan. Papaglamz falling in love ala-ala lagu Siti Nurhaliza tu sangat sangat sangat dengan Shaklee ni. Nasib baik la Shaklee ni bukan manusia. Kalau la orang.... Terpaksala aku menduakan mu duhai Isteriku. Hhhhaaaaddoiiiiii...!!!! Tetibe kene cakaran berbisa singa betina yang Chantikzzz (Shaklee effect) dan Manje ni. Hahaha. Ok la. Sampai di sini celoteh hari ini. Papaglamz sayang semua. Walaupun Papaglamz tau ade yang tak sudi berkasih sayang dengan Papaglamz. Hahah. It ok. I'm always POSITIF. Yeah....!!!!

Pengedar Shaklee Anda
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-


You may also like

33 ulasan:

  1. Balasan
    1. betul tu, walau apapun usaha yang paling penting

      Padam
  2. ooo geng shakleee rupanya papaglamz ni.hehe..semoga trs success ye..sy pn rmi kwn2 yg join shaklee

    BalasPadam
  3. setuju sangat dengan apa papaglamz share ni..

    BalasPadam
  4. Setuju sangat dengan apa yang disampaikan oleh papaglamz. Semoga usaha kita dibayar dengan kejayaan yang setimpal huhu Aminnn

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aamiinn. Doa tu. 40X. Makbul.. Insyallah.

      Padam
    2. kalau gagal usaha lagi.. usaha dan usaha lagi.. hingga berjaya

      Padam
    3. betul..jangan cepat putus asa

      Padam
  5. amin.... semoga2 bertambah rezeki sekeluarga!!

    BalasPadam
  6. do what you love (dengan sepenuh hati dan x berputus asa). Duit bukan dr tangan manusia, Allah x lokek utk berikan dr sumber yg tidak diduga

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhhu.. Btul tu. Yakin...!!!

      Padam
    2. asalkan ada usaha, insyaAllah yang lain akan menyusul

      Padam
    3. kejayaan menati untuk orang yang rajin berusaha

      Padam
  7. jyeahh betoi3. buat apa saja kena ada minat. baru la x terasa terbeban hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup.. Mcam blogging ni.. Walau penat mcam mana pon. Nk gak satu or dua entri update.. Huhu

      Padam
    2. tula, sebab minat punya pasal...penat pun tak rasa =)

      Padam
    3. kadangkala minat datang kemudian.. peluang yang ada jangan lepaskan

      Padam
  8. pernah dengar pakar motivasi cakap benda ni =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaha.. Yup Papaglamz pn dgr dr org.

      Padam
    2. kata-kata yang berkesan dihati

      Padam
  9. Kan.. bila kita cinta dgn apa yg kita buat, hasil nya mesti lebih superb...

    BalasPadam
    Balasan
    1. mungkin krn kita suka, sebab tu buat pun rasa senang

      Padam
  10. huurm i need to find something la apa benda eh yanv CT suka.. but semua perlu duit dulu bahahhaa..

    BalasPadam