Foodsglamz |#| Steam Boat & Grill Buffet House, TEMERLOH

/
27 Comments
Januari 27, 2015
Assalamualaikum

Memandangkan sabtu ahad yang lepas Papaglamz menghabiskan hujung minggu bersama wife di Temerloh, puas la kami berdating sakan. Kebetulan pula ade satu kedai makan steam boat yang baru bukak. Then, yang best lagi tu owner kedai tu ayah kepada anak murid wife Papaglamz. Jadinya, kami terasa nak meraih simpati la kat kedai baru tu. Hahaha. Alhamdulillah berjaya. Rezeki-rezeki.
Ni lah dia Steam Boat & Grill Buffet House terletak di tengah-tengah bandar temerloh dan sememanya mudah untuk kita temui. Sebabnya jalan di dalam bandar Temerloh ni kebanyakannya one way. Mesti akan lalu la. Dengan tagline "Makan Sepuas-puasnya", pastinya menarik minat ramai pelanggan untuk datang menikmati hidangan yang di sajikan. Ternyata bebaloi dengan harga untuk dewasa RM 22.00 dan kanak-kanak RM 11.00 sememangnya sangat berpatutan. Tambahan pula pelbagai pilihan makanan di sajikan antaranya udang, sotong, ayam, kupang, kerang dan sebagainya. Kebanyakan makanan laut. Best kan?

Kedai yang berkonsepkan warna oren ni sememangnya akan membuat parap pengunjung berasa teruja untuk singgah kerana dari jauh sudah kelihatan menarik sekali. Selain itu terdapat juga kumudahan-kemudahan lain seperti seperti tandas dan tempat meletak kereta yang mudah.

Jadi, ayuh jom kita serbu Steamboat & Grill Buffet House ni. Pemiliknya orang melayu ok. Sudah terjamin semestinya HALAL.
Harga yang berpatutuan kan.
Pilihan makanan yang disajikan
Seafood menjadi pilihan utama kami
2 dalam 1. Steamboat dan juga grill
Kami berdua yer untuk semua ini. Hehehe
 Pilihan ditangan anda.

Steamboat & Grill Buffet House

No. 15G Jalan Dato' Bahaman, 2800 Temerloh Pahang
Waktu operasi Selasa - Ahad (10 am - 10 pm)
Koordinate: 3.453156, 102.408637


-sekian-

Jangan lupa untuk join contest kat bawah ni:



You may also like

27 ulasan:

  1. sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu.. Selamat mencari n mencuba..

      Padam
    2. melihatnya sudah buat hati tergoda

      Padam
    3. belum makan lagi dah sedap kan..kalau dah makan macam mana pulak gayanya tuu

      Padam
    4. last makan tahun lepas keesokan lepas kahwin g dating dengan abg kat KB MALL kelate nuh... wahhhhhhhhh sedap sangat2 boleh makan banyak2...

      Padam
  2. banyaknya piliham dekat situu. memang puas hati lah makan kann :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu nani.. Tak terlarat nak cuba semua..

      Padam
  3. dah lama tak makan steambot...sesekali pekena sedap jugak ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakn-silakan. Skali skala tkar angin..

      Padam
    2. makan sampai kenyang.. huhuhu memang menarik

      Padam
    3. Hari tu br je mkn steamboat.. Try search captain steamboat and grill di meru..

      Padam
    4. betul tu, dah lama juga tak makan steambot ni

      Padam
  4. best kan anum balik x sempat nk try

    BalasPadam
  5. Waa.. Best nye.. memang kena mkn puas2 ni..

    BalasPadam
  6. Reasonablenya harga! Banyak pilihan pula tu.

    BalasPadam
  7. warna kedai ni pun dah dapat menarik perhatian customers

    BalasPadam
  8. banyak pilihan makanan, harga pun sesuai =)

    BalasPadam
  9. sedapnyaaaa... kt kedah tak ada mcm ni!!

    BalasPadam
  10. woww sedapnyeee..terliur dh..huhu

    BalasPadam