Tinta Papaglamz |#| Atur Langkahmu Mengejar Impian

/
31 Comments
Januari 13, 2015
Assalamualaikum

Dalam kita mengejar impian dalam hidup ni, pernah tak sekali-sekala kita melihat kembali langkah-langkah yang kita atur dalam  kehidupan yang telah kita buat? Suatu ketika kita melangkah dengan penuh keyakinan. Ada ketika langkah kita goyah dan kita boleh jatuh tersungkur. Andai kita tersungkur dalam setiap langkahan kita, kita ada tangan untuk membantu kita berdiri kembali. Teruskan. Jangan pernah putus asa.

Namun jangan kita tidak melangkah langsung dek kerana TAKUT akan cabaran dan dugaan yang bakal kita tempuhi dan tetap statik di tempat kita berdiri. Tiada langsung usaha untuk memajukan diri. Lebih rela hidup zone selesa atau survival dalam dunia yang kian maju dan meruncing.
11.51 am ni masih pagi kan? Good morning...!!! Hahaha
Jadi, ayuh. Mulakan langkahmu. Fokus pada matlamat anda. Jadikan matlamat anda sebagai "push factor" untuk anda berjaya. Terus maju kehadapan dengan YAKIN. Jangan sesekali mundur. Kerana KETAKUTAN itu adalah racun bagi orang yang ingin berjaya.

p/s: Feeling determined....!!! Hahaha

Pengedar Shaklee Anda
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-


You may also like

31 ulasan:

  1. Balasan
    1. Keletuk.. Keletuk.. Keletuk..
      #JalanPakaiHighHill...
      Hehehe

      Padam
    2. langkah pertama itulah yang paling berat

      Padam
  2. Jom kita melangkah kehadapan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakan Cik Mimie. Semoga kuat sentiasa.. Aamiin..

      Padam
  3. kalau takut nak keluar dari zon selesa tak best la jalan cerita hidup kita ni...kn la ada cabaran sikit baru la boleh maju dari yg lain...kan? hehe;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kadang ada sesetengah orang yang takut untuk menghadapi cabaran

      Padam
    2. kadangkala bukan takut cuma taknak orang rampas zon selesa tersebut

      Padam
  4. Btul tu Mimie. Dan nak maju bukan mdah kan. Tak mudah untuk mudah. Semoga Cik Mimie terus maju kedepan walau apepun bidang yg di ceburi.. Aamiin..

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. Amboi... Semangat sungguh.. Hahaha..

      Padam
  6. tak sangka, tak sampai sejam marathon blog ni, banyak perkongsian yg bagus. manfaat juga ya GA mcm ni.

    *Jgn muntah dgn lambakan komen yg akan dtg. ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Celoteh2 biase je ni..
      Xpe.. Papaglamz lg berbesar hati ad yg sudi komen2.. Sebolehnya Papaglamz nk balas satu persatu..

      Padam
  7. akak suka quote tu.. ketakutan adalah racun bagi orang yang nak berjaya

    BalasPadam
  8. smoga impian tercapai.... blog ekin pun terbalas3 komen duk komen sini... hahahahahha

    BalasPadam
  9. hidup perlukan matlamat, barulah lengkap hidup =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tanpa matlamat maka tiada tujuan.. sesat nanti

      Padam
  10. bagus ni.. bagus bersemangat. jangan putus asa.. i like the spirit !!

    BalasPadam
  11. impian bermula dengan angan-angan, dengan usaha impian tak mustahil jadi kenyataan

    BalasPadam