Tinta Papaglamz |#| HIDUP PERLUKAN GURU

/
40 Comments
Januari 13, 2015
Asalamualaikum

Hari ni Papaglamz rasa very very the DETERMINED. Banyak kata-kata semangat dan motivasi yang Papaglamz dapat dari secret group BEAUTY & CHARMING Shaklee. Memang sangat berguna buat new comer macam Papaglamz ni. Pucuk muda la orang katakan. Orang kata pucuk muda ni rapuh, mudah patah. Cepat layu. Bertuah la dapat Mentor macam KAK ADAA yang tak kan terus biarkan Papaglam terus terhuyung-hayang kan. Memang betul kalau kita nak buat apa benda pun kita perlukan mentor untuk bagi tunjuk ajar. Sebab mereka lebih dahulu merasa asam garam dalam dunia yang mereka ceburi. Macam dalam dunia blogging ni, Papaglamz jadikan ABANG BEN ASHAARI sebagai mentor. Walaupun tak pernah jumpe pon, tapi segala entri dalam blog Ben pasal blogging sememangnya menjadi ikutan Papaglamz. Yela sape tak kenal die kan? 
Mentor

KITA HARUS IKUT ORANG YANG BERJAYA UNTUK JADI BERJAYA

Kenapa perlu mentor ni? Ofcouse perlu. Tang mana nak tuju. Tang mana kene amek peluang. Tang mana tak boleh, Tang mana yang boleh. Ingat semua tu boleh tau sendiri? Confirm tak kan. Kalau dapat tau pon for sure dengan usaha segigih-gigihnya sampai pitam study sendirik nak dapat. Tu pun belom tentu 100% kita dapat tips tu betul ke tak. Dengan bermentor ni kita akan dapat SPECIAL TOUCH (hanya kata perumpamaan. Bukan sentuh betul-betul). Dengan special touch ni la kita akan dapat TOUCH UP mana yang kurang, mana yang perlu diperbetulkan dan sebagainya.

Alhamdulillah, walau pun baru sebulan join business Shaklee ni, rasa hari-hari mental ni bercas positif jer. Hehehe. Harap dapat berterusan la. Sale bukan matlamat. Yang penting hati gembira. Rezeki tu di tangan Allah. Namun usaha dari kita ni. Ye Papaglamz gembira sharing-sharing pasal Shaklee dalam blog ni. Harap ade yang sudi membaca la. Ok lasly but nt least, 

DO WHAT YOU LOVE, MONEY WILL FOLLOW YOU

p/s: Ingin mencari MENTOR dalam business Shaklee? Jom pakat contact-contact kasih-sayang dengan Papaglamz. SPECIAL TOUCH Papaglamz bagi. Hehehe.

Pengedar Shaklee Anda
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-


You may also like

40 ulasan:

  1. betul2 . kadang2 bila tengok orang yang berjaya , motivasi dalam kita pon akan bertambah untuk berjaya jugak suatu hari nanti :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup... Btul tu.. What i'm doing rite now.. Hehehe

      Padam
    2. kejayaan jadikan motivasi.. elakkan perasaan dengki

      Padam
  2. tak semestinye berguru secara berdepan..
    kalau dari pemerhatian pon kite boleh belajar dan agp orang yang menjadi idola pon bolej jd cikgu kte
    salam kenal dr ayu papaglamz
    baru sempat berkunjung dan follow sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. belajar dari idola.. tapi jangan menjadi terlalu taksub..

      Padam
  3. Nak berjaya memanf kena rajin belajar, rajin berguru...tak leh harap ilmu & kejayaan tu dtg bergolek kat kita :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Btul tu farah.. Chayook.. Semoga terus success dlm ape jua bidang yg di ceburi.. Aamiin

      Padam
    2. kalau nak harap datang bergolek tak berjaya lah nampak gayanya

      Padam
    3. kadangkala ada juga ilmu yang datang tanpa dicari..

      Padam
  4. yup kite perlukan mentor, bukan meniru gaya die, tapi lihat macam mana die buat sesuatu

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau tiru pun apa salahnya.. benda baik boleh tiru.. tapi mana yang copyright jangan.. say no to plagiat

      Padam
  5. kejayaan menanti untuk orang yang rajin berusaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. orang kata bersusah-susah dulu, bersenang-senang kemudian

      Padam
    2. gagal.. usaha lagi.. hingga berjaya

      Padam
  6. hidup bukan sekadar belajar dr pengalaman kita dan tumpu matlamat kita sahaja tp belajar dr pengalaman dan matlamat org lain walaupun yg negatif kerana d situ ada ilmu positif yg byk memberi manfaat. all the best papaglamz ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aamiin.. Aamiin.. Aamiin.. Tq atas doanya..

      Padam
    2. kena pandai menilai.. kadangkala ramai yang gagal kerana silap percaturan.. pengalaman gagal juga adalah penting.. kegagalan kadangkala banyak mengajar

      Padam
  7. buka link... ehh.. kak Adaa. dah follow kak Adaa sebelum ni. kemas dan clean ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Btul tu.. Ska bce blod kak adaa ni. Sungguh berinspirasi..

      Padam
  8. betul! org tu dh berjaya mestilah ada sebab kan.. kena tgk apa sebab dia berjaya dn belajar dr itu.. tp ikut yg elok je tau.. yg tk elok jgn ikut hehehhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. kadangkala nasib juga mainkan peranan

      Padam
  9. Semoga kita semua berjaya dunia & akhirat ... Insyaallah ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. amin, memang itulah yang semua orang harapkan

      Padam
    2. kejayaan datang untuk orang yang berusaha..

      Padam
  10. semoga terus berjaya ya papaglamz....

    BalasPadam
    Balasan
    1. semoga kejayaan sentiasa mengekori papaglamz

      Padam
  11. memang kalau nak belajar perlukan guru

    BalasPadam
    Balasan
    1. pernah terbaca quote "Belajar perlukan guru, kalau tidak syaitan akan menjadi gurumu" =) Lebih kurang macam ni lah ayat dia, hehe

      Padam
    2. kadangkala pengalaman juga guru yang baik..

      Padam
  12. ada juga orang kata 'kegagalan adalah guru yang paling baik'

    BalasPadam
    Balasan
    1. guru yang baik jika pandai menilai aspek positif dari kegagalan

      Padam
  13. hehe stiap
    bidang ada model yang tersendiri.. yang baik kita ikut yang lain lain kita improve ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul, yang baik kita ikut..yang tak berapa baik kita tinggalkan

      Padam
    2. baik jadikan tauladan.. buruk jadikan sempadan..

      Padam