Tinta Papaglamz |#| Nama-nama Anak Zaman Sekarang

/
63 Comments
Januari 14, 2015

Assalamualaikum

Bila zaman millenium ni, nama-nama anak pon nak di millenium kan jugakz kan. Ade yang panjang berjela-jela. Ad yang nak sebut tu lidah sampai tergeliat dan macam-macam lagi la. Namun, bagi Papaglamz pemberian nama ni adalah hak ibu bapa. Tapi harus diingat, kita mesti memilih nama yang mempunyai maksud yang baik dan mudah untuk disebut hari-hari. Macam nama puteri sulung Papaglamz DHIA IMTIYAZ BINTI MUHAMMAD FAIZAL maksud dia Sinaran Terpilih. Ada tak rasa nak tergeliat sebut? Hehehehe.
Ni senarai nama murid sekolah zaman sekaran.. Kelazzzzz...!!!!

Pengedar Shaklee Anda
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-


You may also like

63 ulasan:

  1. Balasan
    1. nama yang pelbagai datang dari pelbagai latarbelakang

      Padam
  2. panjang gilerrrrrrrrrrr nama yang last tu... nasib baik la sapo jdi suami dia... hahhahaha.. hok ado semput gak pengsan dulu la....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan.. Papglamz rasa.. 2 words is enough..

      Padam
    2. nama sebenar ekin dua rangkap pun dah pjg....ni kan nama yg diatas tu lagi2 la.....

      Padam
    3. kahwin kat kelantan senang.. cukup dengan lafaz aku terima nikah yang tersebut aje..
      kahwin kat johor... hahahaha.. memang tergeliat le lidah..

      Padam
  3. Modern-modern nama sekarang ya. Yang penting, no 34 tu lain macam pula namanya. Hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tula.. Mcam mana la gaknya nk akad nikah nnt. Hahaha

      Padam
    2. jika keunikan yang dicari.. maka itulah hasilnya

      Padam
  4. hahaha..macam2..kalau bleh nama 10 anak diletakkan utk sorg anak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahu xpe.. Blh wat karangan..

      Padam
    2. selalunya nama yang panjang nih sebab kelurganya kecil.. anak seorang atau dua sahaja.. sebab tu dia letak nama panjang gilerrrr..

      Padam
  5. Yg nama panjang2 tu, klu isi borang sure tak cukup petak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kne wat short form kot. Heheh

      Padam
    2. memang confirm tak muat.. apa sudah jadi dengan JPN ni agaknya.. bukan dulu dah kecoh minta JPN tapis dan nasihat sikit keluarga yang nak letak nama merapu dan panjang sangat? huhuhuhu

      Padam
  6. no 34 tu.. ade ke patut. nak tulis nama ambik masa. nak perkenalkan diri pun payah. nanti nak nikah lagi la, sesak nafas bakal suami :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nth la.. Huhu. Kesian kan? Papaglamz rasa 2 words is enough..

      Padam
    2. hehehe.. pakat kahwin kat kelantan senang.. kat johor huhuhuhu protokol.. Islam itukan mudah.. kenapa disusah-susahkan

      Padam
  7. betul ke bawah tu ? ? x cukup nafas bila cikgu tnya nama . hahaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mesti panggil seketul jer..

      Padam
    2. hahaha.. cikgunya panggil "nur panjang" aje kot

      Padam
  8. Kalau exam tu, tak cukup masa yg last sekali tu. Nk tulis nama je dah setgh jam.. hihi.. :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tula.. Klu exam BM siap satu karangan nama die jer. Heeheh

      Padam
    2. namanya jadi tarikan.. boleh dapat markah lebih.. hehehehe

      Padam
  9. yes mmg class gila kan hahaha. mat salleh tak mat salleh arabic lah ish mcm mcm nama ah sekarang hiks

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahaha.. Kelazzz...!!! Zaman la ni...

      Padam
    2. biasalah nama mak bapak yang pilih.. hasil dari generasi yang terdahulu.. nantikan bila anak-anak ini besar nanti.. apa nama yang mereka pilih untuk anak mereka.. nak yang mudah atau unik.. selalunya mak bapak yang dah merasa kepayahan akibat nama akan memilih nama mudah untuk anak mereka

      Padam
  10. Aduyai..... Macam2 nama dan ada yg unik! Eerkk~
    Nama anak2 Nina semua belakang ada Mirza = Anàk yg baik
    DOA. Nina moga mereka akan jadi Anàk yg baik sebaik namanya
    Aamiin....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semoga mereka semua menjadi anak yang baik.. Aamiin..

      Padam
    2. yang pasti hanya seorang yang akan dipanggil mirza.. yang lain kena panggil nama lain.

      Padam
  11. dunia sekarang.. nama panjang sudah tak pelik lagi.. nama yang pendek pulak dianggap pelik

    BalasPadam
    Balasan
    1. baik dianggap pelik daripada nama panjang yg mungkin menyusahkan

      Padam
    2. inilah hasil tangan generasi terkini.. nantikan anak-anak ini bila besar nanti.. namakan apa pula anak mereka.. unik atau mudahkah pilihan mereka

      Padam
  12. nama yang diberi biarlah tak menyusahkan anak dan memberikan maksud yang baik..macam papaglamz kata 2 words is enough

    BalasPadam
    Balasan
    1. Btul.. Maksud yg naik effect pada budak tu..

      Padam
    2. betul tu, biarlah nama tak glamer dan panjang pun, asalkan membawa maksud yang baik

      Padam
    3. bila keunikan yang dicari maka inilah hasilnya

      Padam
  13. nama yg baik adalah doa terutama nama yg dipanggil setiap hari. nama bukan penghias kulit buku atau catatan kelahiran. Nama biarpun sepatah, ianya sampai ke langit. tak salah nama berbelit, rujuk pada sebutan dalam Arab atau bahasa asalnya. tak slah nama panjang, jangan sampai menyusahkan dan bercampuk aduk.

    itulah pentingnya rujukan pada org2 baik-baik. nama yg baik biasanya kelihatan selepas muka bayi ditatap

    BalasPadam
    Balasan
    1. Klu brcmpur adeuk dr kecik smpi besar dok panggil x elok..

      Padam
    2. percayalah.. masuk sekolah aje masing-masing pakai nama panggilan aje.. nama sebenar pun takde orang nak ambik tahu.. huhuhu

      Padam
  14. nama sedap-sedap, panggil peah jugak akhirnya ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. nama panggilan juga diingat orang.. macam saya le.. punya le sedap nama mak bapak bagi.. kat sekolah dulu orang panggil bob aje.. huhuhuhu..

      Padam
  15. terbelit lidah nak menyebut papaglamz oiii. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau mak bapak dah suka nama tu nak wat camne

      Padam
  16. panjangnya..sekali nafas ni tak lepas

    BalasPadam
  17. nama panjang macam ni boleh bagi kat 2 3 anak lagi..nanti takdelah panjang sangat

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau ada 2 3 anak.. selalunya keluarga letak nama panjang sebab merancang tak nak anak ramai.. huhuhuhu

      Padam
  18. nama macam orang putih pun ada, macam orang indon pun ada

    BalasPadam
  19. agak-agak tahun 2020 nama apa pulak yang keluar? hahahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. rasanya nama-nama akan jadi pendek dan simple semula

      Padam
  20. uish seksa.. apalah yang mak ayah dia fikir time pilih nama tu hehehe.. curious..

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang tak dapat bayangkan apalah yang mereka fikirkan waktu letak nama anak tu

      Padam