#Cabaran20Hari | Menu Ringkas Semasa Bersahur

/
3 Comments
Jun 29, 2015

Resepi Nasi Goreng Campak-campak Diari Hati Ku


Assalamualaikum

Kembali kita dalam entri #Cabaran20Hari. Entri kali ni dah masuk entri yang ketiga. Ada lagi 17 tajuk untuk PapaG kupas dan respons. Banyaknyerr. Harapnya mampu la habiskan kesemua tajuk-tajuk tu. Insyallah. Haa korang bersahur apa pagi tadi? Sahur yang meletop-letopz ke yang sekadarnya? PapaG bersahur dengan lauk-pauk yang masih berbaki masa berbuka semalam. Alhamdulllah masih elok lagi. Jaga baikkkk punya... Hehehe

Ok la, kali ni PapaG nak berkongsi menu ringkas yang boleh korang cuba masa bersahur. Nasi Goreng Campak-campak Diari Hati Ku. Haa ok tak nama menu tu? Ala-ala lagu Siti Nurhaliza. Masih ingat lagi lagu tu? Sape masih ingat, bace la entri ni sambil nyanyi yer. Hehe.

Nak buat nasi goreng ni senang je. Just prepare bahan macam kat bawah ni:

Bawang merah
Bawang putih
Cili hijau
Bilis
Telur
Nasi putih
Sayur apa-apa jenis pon

Nak masaknye pon lagi la mudah. Tumbuk bawang merah, putih, bilis dan cili hijau sampai lumat. Tumis atas kuali sampai la naik bau. Masukkan nasi putih. Gaul bagi rata. Pecah kan telur. Gaulkan nasi bagi rata. Last sekali masukkan sayur yang sudah di potong. Dah siap. Mudah kan?

Bahan-bahan

Siap...!!! Ok tak? Even x macam Chef Amar yang buat pon,  at least ni air tangan Papaglamz okay
p/s : Menu mudah kan? Kalau da htak sempat nak masak pepagi buta tu cuba la try. Tapi pastikan masak nasi masa berbuka tu lebih sikit. Simpan untuk sahur.Selamat mencuba tau.

With Love 
Papaglamz

-sekian-


You may also like

3 ulasan:

  1. antara menu wajib kak ana juga papaG masak nasi goreng ni :)

    BalasPadam
  2. wah papaG masak r..cth suami mithali ni

    BalasPadam
  3. tmbah telur mata kebau 1 ..hihi

    BalasPadam