Lokasi Perkhelahan Keluarga Menarik Di Pantai Sepat Kuantan

/
2 Comments
Oktober 25, 2016
Assalamualaikum semua. Hujung minggu yang lepas Papag dan family berkesempatan untuk berkhelah di Pantai Sepat Kuantan. Seawal pagi lagi Ibu Dhia korang dah sibuk prepare makanan dan perkakasan untuk berkhelah. Rancangannya kami nak berkhelah sambil bakar-bakar bbq, Jadi beberapa hari sebelum tu, PapaG dah siap-siapkan tempat memangang, khemah dan tikar untuk keperluan kami nanti. Untuk pengatahuan semua, ini merupakan kali pertama PapaG tahu tentang Pantai Sepat ni. First time menjejak kaki hati terus terpaut dengan tempat ni. Tak salah kalau PapaG katakan Pantai Sepat merupakan lokasi perkhelahan menarik untuk keluarga.

pantai sepat resort, homestay pantai sepat 2, amansari resort pantai sepat, pantai tanjung sepat kuantan, cempaka beach resort pantai sepat, pantai sepat kuantan pahang, hotel near pantai sepat kuantan, pantai sepat pahang, tempat makan best di kuantan, tempat menarik di pekan pahang, tempat menarik di kuantan waktu malam, pantai di pahang, senarai air terjun di pahang, tempat menarik di temerloh, kuantan river cruise, resort di pahang, pantai di pahang, tempat menarik di kuantan, tempat menarik di temerloh, senarai air terjun di pahang, tempat menarik di pekan pahang, tempat makan best di kuantan, resort di pahang, tempat menarik di raub,

pantai sepat resort, homestay pantai sepat 2, amansari resort pantai sepat, pantai tanjung sepat kuantan, cempaka beach resort pantai sepat, pantai sepat kuantan pahang, hotel near pantai sepat kuantan, pantai sepat pahang, tempat makan best di kuantan, tempat menarik di pekan pahang, tempat menarik di kuantan waktu malam, pantai di pahang, senarai air terjun di pahang, tempat menarik di temerloh, kuantan river cruise, resort di pahang, pantai di pahang, tempat menarik di kuantan, tempat menarik di temerloh, senarai air terjun di pahang, tempat menarik di pekan pahang, tempat makan best di kuantan, resort di pahang, tempat menarik di raub,

Sampai-sampai je di tepi pantai, PapaG bentang tikar dan dirikan khemah. Ni khemah baru tau. Khas beli sebab nak picninc hari tu. Selepas dirkan khemah siap, Imtiyaz kau main suka sangat. Dok berlari-lari keluar masuh khemah. Comel je tau. Dalam masa yang sama PapaG cuba menghidupkan api untuk memanggang daging dan ayam yang PapaG bawa dari rumah. Rupanya susah juga nak hidupkan api bakar arang ni. Ye la, orang tak selalu hidupkan api kan? Cuba punya cuba alhamdulillah hidup juga api untuk memanggang.

Start dari pukul 1.1.30 pagi, kami berkehlah sampai la petang dalam pukul 4 gitu la. Kena balik rumah cepat-cepat sebab malamnya PapaG kena masuh kerja dalam pukul 7 gitu la. Alamaklumla kita ni kerja shift, kadang kerja malam kadang kerja siang. Ikut jadual yang dah ditetapkan la kan. Tapi sebelum balik tu, sempat la jugak si Imtiyaz main layang-layang kejap kan. PapaG beli je layang-layang yang dijual dekat tepi pantai tu.

pantai sepat resort, homestay pantai sepat 2, amansari resort pantai sepat, pantai tanjung sepat kuantan, cempaka beach resort pantai sepat, pantai sepat kuantan pahang, hotel near pantai sepat kuantan, pantai sepat pahang, tempat makan best di kuantan, tempat menarik di pekan pahang, tempat menarik di kuantan waktu malam, pantai di pahang, senarai air terjun di pahang, tempat menarik di temerloh, kuantan river cruise, resort di pahang, pantai di pahang, tempat menarik di kuantan, tempat menarik di temerloh, senarai air terjun di pahang, tempat menarik di pekan pahang, tempat makan best di kuantan, resort di pahang, tempat menarik di raub,

pantai sepat resort, homestay pantai sepat 2, amansari resort pantai sepat, pantai tanjung sepat kuantan, cempaka beach resort pantai sepat, pantai sepat kuantan pahang, hotel near pantai sepat kuantan, pantai sepat pahang, tempat makan best di kuantan, tempat menarik di pekan pahang, tempat menarik di kuantan waktu malam, pantai di pahang, senarai air terjun di pahang, tempat menarik di temerloh, kuantan river cruise, resort di pahang, pantai di pahang, tempat menarik di kuantan, tempat menarik di temerloh, senarai air terjun di pahang, tempat menarik di pekan pahang, tempat makan best di kuantan, resort di pahang, tempat menarik di raub,

To be honest, Pantai Sepat di Kuantan ni boleh la dijadikan antara tempat untuk korang berkhelah. Tak kira la bersama keluarga ataupun rakan-rakan. So kalau korang ke Kuantan jangan lupa jadikan PantaibvcxbnBn s  MK6/. MK M adhmg,,rq1 Sepat sebagai tempat untuk korang lawati dan singgah tau. Boleh mandi jugak tau. Kalau datang tu jangan lupa hallo2 PapaG yer. Hehehe

With Love
Papaglamz

-sekian-


You may also like

2 ulasan:

  1. Lama dah tak ke Pantai Sepat ni.

    BalasPadam
  2. Wah bestnya..lama dah tak g sini..seronok ler tu Dhia

    BalasPadam