23.5.21

5 Cara Nak Jadi Kacak Dengan Menjaga Kulit Muka Dan Juga Rambut

 Tip nak jadi kacak

Kacak atau hensem sangat sinonim dengan seorang lelaki. Orang kata kacak atau hensem ni sangat subjektif. Walaubagaimanapun, nak jadi kacak tak semestinya perlu mempunyai rupa paras yang menawan ataupun susuk tubuh yang sedap mata memandang, tetapi kacak itu dapat diterjemahkan dengan cara bagaimana seseorang itu menjaga kebersihan diri, wajah dan juga penampilan.

Jom ikuti 5 panduan nak jadi kacak yang mudah ini.

1. Bersihkah muka

Cuci muka anda dengan menggunakan pencuci muka yang sesuai mengikut jenis kulit muka. Jangan sesekali menggunakan sabun buku yang anda gunakan untuk mencuci badan sebagai pencuci muka. Ia menjadikan muka anda kering. Banyak sahaja produk yang baik yang terjual dipasaran.

2. ‘Scrub’


Jika kulit muka kelihatan kusam, sekali sekala apa kata gunakan ‘scrub’ untuk menanggalakn sel-sel kulit mati penyebab kulit kusam. Bukan hari-hari pun. Seminggu hanya perlu 3 atau 4 kali sahaja seminggu.

3. Pelembap kulit muka


Jika kulit kering, gunakan losyen pelembap. Losyen ini bukan sahaja mengelakkan kulit kering, bahkan ia mampu melindungi kulit wajah anda dari sinaran UV yang mampu merosakkan kulit wajah anda.

4. Jangan picit jerawat


Amaran keras.! Jangan picit jerawat. Tahan diri dari memicit jerawat. Tunggu sahaja jerawat itu oecah sendiri. Kalau anda memecahkan jerawat anda secara paksa, ia akan meninggalkan kesan parut. Ingat, jangan picit jerawat anda.

5. Trim


Tak salah nak menyimpan misai, janggut atau jambang. Tapi, pastikan bebulu dimuka anda sentias dirapikan. Jika perlu dicukur, cukurlah dengan segera. Barulah ‘HENSEM’

Gayakan rambut anda bersama POMADE Natural dari MAGIC BLUE

Nak hensem, rambut pun keja jaga juga. So, pakailah Pomade Natural dati Magic Blue ini untuk membantu anda menggayakab rambut anda supaya menjadi lebih hensem. Rambut juga penting dalam penampilan. Biasanya rambut digayakan bersama minyak rambut, krim, gel atau pomade.


Jom cuba MAGIC BLUE POMADE ini untuk penggayaan rambut anda. Ia sangat sesuai untuk anda yang begitu menjaga penampilan.


FUNGSI NATURAL POMADE MAGIC BLUE:

1. Menjadikan rambut lebih sihat & hitam bersinar.

2. Melebatkan rambut.

3. Mencegah uban.

4. Mencegah rambut gugur.

5. Menyihatkan kulit kepala & akar rambut.


Diperkaya dengan bahan semula jadi seperti Madu dan Bunga Tanjung yang terbukti turun temurun sangat bagus dalam memelihara kesihatan rambut dan kulit kepala.

CARA GUNA NATURAL POMADE MAGIC BLUE

Ambik sedikit sahaja NATURAL POMADE (hujung jari) dan sapu rata di seluruh rambut sambil urut-urut kulit kepala.

Kemudian sikat rambut sehingga rapi.

InsyaAllah, rambut anda tampak lebih kemas & hitam berkilat

Jika anda berminat untuk mencuba Pomade yang NATURAL dari Magic Blue ni boleh lah PM atau wassap terus ke talian 0196141393. Boleh juga order memalalui shoppee dengan klik link dibawah.

Sekian

With Love

-Papaglamz-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Papaglamz.com © . Designed by MaisarahSidi.com