Jadual Tarikh Pembayaran Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) 2016

/
4 Comments
Januari 06, 2016

Bila duit BR1M 2016 dapat dan masuk akaun


Assalamualaikum

Jadual Tarikh Pembayaran Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) 2016 | Pastinya ramai yang tertanya-tanya bilakah tarikh duit Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) akan di masukkan kedalam akaun penerima-penerima yang layak. Jadi, entri kali ini PapaG kongsikan bilakah tarikh pembayaran bantuan rakyat 1 malaysia (BR1M) akan di lakukan. Pembayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M 2016) akan dilaksanakan secara berperingkat kepada pemohon baru dan penerima sedia ada jika permohonan mereka diluluskan. 

jadual-pengagihan-BR1M

Gambarajah di atas merupakan tarikh pengagihan, jumlah wang pengagihan dan juga kategori-kategori penerima. Secara ringkasnya, pada tahun 2016, terdapat 4 kumpulan penerima yang layak menerima bantuan BR1M ini. Antaranya ialah kategori bujang yang berpendapatan RM 2000 dan kebawah, Kategori isi rumah berpendapatan RM 3000 dan kebawah, Kategori isi rumah berpendapatan RM 3001 - RM 4000 dan juga kategori E-Kasih. Dalam setiap kategori, kerajaan memperuntukkan jumlah bantuan yang berlainan. 

Tahniah buat mereka yang layak untuk menerima bantuan ini. Enjoy..!!!!

With Love
Papaglamz

-sekian-


You may also like

4 ulasan:

Papaglamz dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.