Assalamualaikum

Semua Ibu Bapa ingin anak yang soleh dan solehah. Sebab apa? Merekalah yang akan menjadi pembantu kita pabila kita kembali menmui Allah kelak. Sememangnya bertuah andai kita mendapat anak-anak yang sentiasa mendoakan Ibu dan Bapanya kan? Untuk mendapat anak yang soleh dan solahah, ia perlu bermula dari Ibu Bapa itu sendiri. Didikan agama yang terbaik harus di berikan agar mereka tidak hanyut dipukul gelombang kemasiatan. Selain usaha, haruslah kita berdoa memohon kepada Allah agar kita dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah.
Berikut merupakan amalan doa dan zikir yang boleh diamalkan bagi memohon kepada Allah agar dikurniakan anak yang soleh dan solehah. Insyallah:
  • Amalkan membaca ‘Ya Latif’ sebanyak tujuh kali dan hembuskan di kepala anak sewaktu mereka sedang atau hendak tidur.
  • Untuk membantu anak mudah belajar dan menelaah pelajaran, baca zikir Ya-Latif sebanyak 129 kali diikuti surah as-Syura ayat 19 yang bermaksud:
    • “Allah itu lemah lembut kepada hamba-hambaNya: Ia mengurniakan kepada siapa yang dikehendaki. Padahal, Dialah Yang Kuat, Yang Gagah."
    • Sebaiknya dibaca selepas subuh iaitu dibaca pada air untuk minuman dan masakan seisi keluarga.
  • Ketika memasak, sentiasa basahkan lidah dan bacakan doa Surah Al- Imran ayat 200 yang bermaksud:
    • " Hai orang-orang yang beriman! Sabarlah dan lawanlah sabar, dan bersedialah dan berbaktilah kepada Allah supaya kamu mendapat kejayaan.”
  • Diikuti pula dengan memperbanyakkan zikir Ya Hayyu, Ya Quyyum, Ya Latiff dan Ya Rahman berulang-ulang. Kesemua ini adalah doa pelembut hati.
  • Amalkan juga membaca Surah Toha ayat 1-8, Surah ar-Rahman ayat 1-4 dan surah al-Insyirah dibaca dalam aktiviti lain seperti semasa menemani anak mengulangkaji buku-buku dan membaca al-Quran.
  • Bagi ibu-ibu yang bercita-cita mendapat zuriat yang baik elok amalkan surah al-Imran ayat 38 iaitu doa nabi Zakaria a.s yang bermaksud:
    • " Wahai Tuhanku! Berikan kepadaku dari pihak-Mu keturunan yang baik, kerana sesungguhnya Engkaulah pendengar doa.”
  • Kita juga digalakkan menyentuh dengan lembut ubun-ubun anak dengan tangan kanan sambil berdoa dan menyatakan harapan. Petua membaca doa dan harapan semasa anak baru lelap elok diamalkan apabila anak ada masalah emosi atau tingkah laku.
  • Selepas solat lima waktu, amalkan doa dari surah al-Furqan-74 yang bermaksud, “ Tuhan kami, Anugerahkanlah kami isteri-isteri dan keturunan kami yang menyenangkan hati, dan jadikan kami imam bagi orang yang bertakwa” dan surah Ibrahim ayat 40 yang bermaksud:
    • " Wahai Tuhanku, Jadikanlah aku dan anak cucuku orang-orang yang menegakkan solat. Wahai Tuhanku! Kabulkanlah doa kami.”
  • Sebaik-baik memohon doa adalah di waktu tengah malam. Seringlah bangun sepertiga malam untuk mendirikan solat solat sunat dan mendoakan kesejahteraan keluarga. Sebutlah nama anak secara spesifik untuk doa lebih berkesan.
Jadikan doa amalan harian anda agar rayuan kita didengari oleh Allah. Insyalah. 

Penasihat Nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa untuk join contest kat bawah ni:


Assalamualaikum

Setelah usia kandungan mencecah 32 minggu kehamilan, tentunya hati Ibu berdebar-debar untuk menanti saat kelahiran. Pada waktu ini Ibu seharusnya perlu kerap menenangkan diri dan sentiasa berjaga-jaga akan segala aktivit yang Ibu lakukan. Kerana pada bila-bila masa sahaja anda akan bersalin. Segala persiapan dan keperluan ibu dan bayi seharusnya telah disiapkan awal agar tidak ada yang tetinggal. Berikut Papaglamz kongsikan 15 perkara yang perlu dibawa ke hospital sekiranya sudah tiba masanya anda bersalin:
  • Tuala mandi  dan kain batik – Sehelai sudah cukup melainkan ibu tahu akan berada di hospital dalam tempoh lebih daripada 1 hingga 2 malam atau ibu akan masuk hospital lebih awal dari tarikh dijangka bersalin atas faktor kesihatan ibu dan kandungan.
  • Keperluan mandi – berus gigi, ubat gigi, sabun, syampu, pencuci muka dan sebagainya.
  • Penjagaan diri – bedak, sikat, getah ikat rambut, deodorant dan sebagainya.
  • 1 helai pakaian untuk pulang dari hospital – Semasa dalam ward, pakai baju yang disediakan oleh pihak hospital jer.
  • 1 pasang  Stokin tebal – Boleh pakai semasa dalam labour room kerana suhu dalam labour room sangat sejuk. Selain itu, boleh juga dipakai selepas bersalin nanti.
  • 1 plastik berwarna hitam (kecil) – untuk letak uri.
  • 1 plastik besar – untuk letak kain kotor.
  • Minyak selusuh – Papaglamz dulu sediakan minyak kelapa dara je. 
  • Air zam-zam dan buah kurma Ajwa – Untuk diminum / dimakan oleh ibu dan untuk tujuan mentahnik (belah mulut) bayi. Papaglamz mentahnikkan Imtiyaz selepas wife dan baby masuk wad selepas bersalin.
  • Bengkung moden – Supaya perut ibu sentiasa terjaga. Ingat yer, sebelum makan, pastikan berbengkung dahulu. Guna yang jenis moden lebih mudah semasa dalam wad. Bila dah balik rumah, barulah guna bengkung yang berlilit-lilit tu.
  • Tungku elektrik – Bagus untuk digunakan sekiranya ibu berada lama di hospital selepas bersalin.
  • 1 pack tuala wanita maternity (khas untuk wanita selepas bersalin) – Banyak pilihan di pasaran. Pilih la mana yang berkenan. Tapi better tanya dulu la wife nak guna yang mana. Kang beli tak nak pakai pulak. Rugi uollzz.. Huhuhu
  • Pakaian dalam wanita – Bra menyusu dan panties (seluar dalam) biasa yang bukan untuk ibu mengandung. Untuk lebih mudah boleh juga guna disposable panties (seluar dalam pakai buang).
  • Buku laporan mengandung – pihak hospital perlukan untuk rujukan. Jangan lupa tau, kang tak pasal-pasal kena marah.
Dan jangan lupa bakal-bakan libu sekalian. Rancang pantang anda dengan memakan makanan yang berkhasiat. Memang kit tengah sakit. Kadang-kadang tu memang tak lalu makan kan? Anda harus ingat bayi anda perlukan susu anda. Jadi makan dengan sihat. Untuk mudah, apa kata sediakan vitamin-vitamin khas untuk ibu-ibu selepas bersalin. Macam SET BERSALIN SHAKLEE Sememangnya banyak kelebihannya. Ini terbukti dengan testimoni-testimoni positif dari pelanggan yang pernah menggunakan set ini. 
 Antara kelebihanya ialah:
  • Boleh menambah dan mengayakan lagi susu badan.
  • Luka bersalin akan cepat sembuh.
  • Dapat mengawal emosi Ibu selepas bersalin dengan adanya B-Complex.
  • Membekalkan tubuh anda dengan nutrisi-nutrisi yang mencukupi ketika anda berpantang.
PILIHAN DI TANGAN ANDA

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa untuk join contest kat bawah ni:

Assalamualaikum

Entri ini adalah sticky post. Sila scroll kebawah untuk entri yang baru.

NEW YEAR
PROMOTION



VIVIX

VITA-LEA for Children

UNTIL END OF JANUARY 2015


Pengedar Shaklee Anda
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa untuk join contest kat bawah ni:


Assalamualaikum

31 Jan 2015, maka tepat lah Papaglamz.com bersiaran di alam maya ni selama 3 bulan. Hahaha. Jom nyanyi sama-sama.

...Happy birthday to you...
...Happy birthday to you...
...Happy birthday to Papaglamz...
...Happy birthday to you...


Tiga bulan penuh cabaran. Yela nak merapu dalam entri bukan mudah. Nak kena berangan, cari idea, menaip lagi. Tu tak kira dok bersilat dengan Imtiyaz yang sebok nak ikut kite update entri tu. Kikiki. Tapi, alhamdulillah Papaglamz masih lagi bersiaran di alam maya ini.

Kalau nak diikutkan masih mentah lagi Papaglamz dalam dunia blog ni. Tiga bulan tu tak banyak lagi pengalaman atau ilmu yang Papaglamz dapat. Tapi takpe, itu bukan sebab untuk Papaglamz patah semngat kan? Teruskan belajar. Tingkatkan usaha untuk menghasilkan entri-entri yang bermanfaat yang boleh menyentuh hati setiap pembaca. Haaaa gituuu.. Nak sentuh hati pembaca tapi dengan tulisan. Perghhh...!!! Macam mana tu....?

Pencapaian Papaglamz.com dalam 3 bulan ni? Haa baru teringat, Papaglamz pernah terpilih sebagai pemenang saguhati je la tapi dalam segmen yang Kak Shima anjurkan. Dapat topup RM 10 tu. Best.. Best.. Best.. Tq Haakakk yang baik hati. Nanti ade segmen lagi, saya join yer.. Hehehe..

Cakap pasal segmen ni. Papglamz berangan la jugak nak anjurkan giveaway. RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ. Haaa nama die ok tak? So far ok la penyertaan dari rakan-rakan blogger semua. Ni la first giveaway dari Papaglamz. Harap berjaya. Penyertaan masih di buka lagi tau. Jangan ketinggalan untuk menyertai. Jumpe uolzz kat red carpet yer? Hehehehe
Banyak pulak mencarutnyer mengarutnya. Hahaha. Ok la, ni summary untuk bulan lepas punya.

Bilangan pageview: 19712
Total follower: 330
Bilangan entri: 188

So, azam bulan depan ni nak maintain momentum berblogging. Nak duduk sama rendah, berdiri sama tinggi dengan blgogger-blogger yang lain insyallah.

Penasihat Nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa untuk join contest kat bawah ni:

Assalamualaikum

Siapa yang tak gembira bila dapat khabar berita tentang kehamilan kan. Setiap pasangan suami isteri sememangnya mengidamkan kehadiran anak sebagai penyeri rumah tangga. Lebih-lebih lagi seorang wanita yang normal semestinya mempunyai naluri untuk menjadi seorang ibu. Tahniah Papaglamz ucapkan bagi pasangan yang akan menimang cahaya mata. Semoga urusan anda sekeluarga dipermudahkan insyallah.
Ibu_Hamil
Untuk pengetahuan semua, peringkat kehamilan adalah satu moment yang indah. Walaubagaimanapun, tidak kurang juga pada peringkat ini agak payah bagi Ibu kerana perlu menanggung letih, alahan, pening dan sebagainya. Namun sebenarnya ia adalah satu perjalanan yang indah dan manis diakhirnya nanti. Lagi-lagi la bila baby yang comel tu dah menjengah ke dunia realiti.

Buat ibu-ibu yang dah confirm mengandung tu meh baca beberapa tips dari Papaglamz ni:
  • Pastikan anda buat imbasan yer. Ini penting untuk kita mengetahui keadaan bayi itu normal atau pun tidak. Lokasinya adakah di dalam rahim atau di luar dan sebagainya untuk memudahkan doktor menjalankan pemeriksaan seterusnya.
  • Perlu diingatkan para Ibu untuk membuat pemeriksaan kehamilan anda bersama doktor secara berkala mengikut jadual yang ditetapkan.
  • Buat tempahan hospital untuk anda bersalin.
  • Sediakan beg yang berisi barang-barang keperluan bayi semasa di hospital agar anda tidak tergopoh-gapah bila tiba waktu bersalin.
  • Ibu seharusnya mengamalkan pemakanan yang sihat. Makanan yang seimban dan juga pengambilan vitamin-vitamin tambahan semasa mengandung. Macam produk Shaklee. Hehehe
  • Jika sudah berada dalam minggu-mingu terakhir kehamilan, anda dinasihat untuk sentiasa bersedia. Pastikan anda membawa buju rekod kehamilan ke mana sahaja anda pergi.
Ibu_Hamil
Untuk pengetahuan semua, Set Kehamilan Shaklee sangat membantu untuk menambah nutrisi anda ketika hamil. Lagi-lagi nak menjaga emosi Ibu hamil yang tak menentu. Tak percaya? Banyak testimoni yang positif daripada pelanggan yang menggunakannya. Wife  Papaglamz sendiri menggunakanya. Sila baca entri testimoni DEMI CINTA KU TURUTKAN JUA. Hehehe. Ok lah sampai di sini sahaja.

PILIHAN DI TANGAN ANDA

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa untuk join contest kat bawah ni:

Assalamualaikum

Jom senyum

WELCOME KE BLOG PAPAGLAMZ

HAHAHA

#TakdeKerja
#IlhamZero
#Berangan
#Muntah

-sekian-

Jangan lupa untuk join contest kat bawah ni:

Assalamualaikum

Di keheningan malam yang sejuk ni, macam biasa la kalau hari-hari minggu bersendirian je la. Duk wassap-wassap, voice message ngan berbalas message bergambar bersama wife yang jauh dari pandangan mata. Nasib baik la ade kemudahan wassap ni. Boleh la sedikit sebanyak menghilangkan rindu dengan anak dan isteri tercinta tu. Hehehe.

Tibe-tibe tajuk JOM MANDI. Apakah itu? Papaglamz teringat first time mandikan anak. Masa tu umur masih 5 hari. Haaa lima hari tu. Terkejut mak mertua den. Memula macam tak konfiden yang Papaglamz boleh mandikan Imtiyaz yang baru umur 5 hari tu. Don’t judge me by the cover la mak. Hahahaha. Tak de la Papaglamz nak cakap macam tu kan? Berdosa..!!! Ye la, Papaglamz saje memberanikan diri untuk memandiakn Imtiyaz tu walaupun baru berusia 5 hari. Tak cuba tak tau kan?

Mulanya tu agak kekok jugak la. Tapi, Alhamdulillah selesai. Dan selepas itu, jadilah rutin memandikan Imtiyaz jatuh di atas bahu Papaglamz. Selagi masih bercuti la. Kalau dah abes bercuti, harus la nenek kesayanganya la yang mandi kan. Hehehe
Picture yang takde kena mengena langsung dengan tajuk entri. Hehehe
Bila bercerita tentang mandi ni, teringat Papaglamz akan satu falsafah tentang Ayah yang memandikan anaknya. Sebelum itu, sememangnya semua orang tahu akan tanggung jawab seorang ayah kan? Mendidik, melindungi, memahami dan banyak lagi la. Segalanya terletak dibahu seorang ayah. Jadi, Ayah seharusnya sentiasa memandikan anak-anak dan isteri dengan ilmu-ilmu yang bermanfaat agar tanggungjawab mendidik itu terlaksana.

Selain itu juga, mandikan anak anda dengan lautan kasih sayang yang tidak bertepi. Kerana ayahlah tempat untuk mereka berpegang. Jika keringnya kasih sayang dari seorang ayah, maka gersanglah jiwa si anak itu nanti. Setuju tak? Besar kan tanggungjawab ayah ni? So, renung-renungkan dan selamat beramal. Hehehe

Papaglamz nak share tips untuk memandikan bayi anda dengan mudah.
  • Mandikan bayi anda ketika waktu dhuha kerana pada waktu ini kitaran darah dan degupan jantung bayi adalah dalam keadaan yang tenang.
  • Cara siraman perlulah betul yang mana ia seharusnya dimulai dengan siraman di bahagian belakan bayi kemudian kaki, naik ke bahagian punggung dan kepala.
  • Semasa mandi, harus diingat supaya kita menggunakan sentuhan-sentuhan lembut ke atas bayi supaya pengaliran darah di dalam tubuh anak kita lancer. Sentuhan ini juga penambah kasih sayang tau.
  • Kemudian, siram dari bahagian belakang hinga ke kepala. Perlahan-perlahan  untuk mengelakkan air mengalir masuk ke dalam luban telinga dan hidung.
  • Ini adalah penting. Semasa memandikan, seeloknya di lakukan oleh AYAH dan sambil itu berzikir di dalam hati di dalam hati “Ya Latif, Ya Hadi”.
  • Pastikan siraman tidak di lakukan di bahagian muka bayi. Ditakuti bayi akan lemas.
  • Siraman yang terakhir adalah di bahagian dada membawa ke bawah iaitu kaki.
  • Setelah selesai mandi, cepat-cepat lapkan dengan tuala. Tutup kesemua tubuh bayi anda dengan tuala agar bayi anda tidak kesejukan.
Haaa.. Mudah kan? Jom sama-sama kita mandikan anak kita. Seronok tau mandikan anak ni. Bagi yang belom berkahwin tu, pinjam-pinjam la anak sedara ke, anak jiran ke, anak sesiapa la untuk practice mandik an bayi. Tapi hati-hati, kang pape berlaku kesian nak orang. Huhuhuhu.

Penasihat Nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa untuk join contest kat bawah ni:

Assalamualaikum

Tentunya menanti kehadiran insan baru dalam keluarga sesuatu yang mengujakan. Pasti si Ibu dan si Ayah ternanti-nanti dan perasaan penuh tanda tanya kan? Lelaki ke... Perempuan ke... Ade yang dah scan dah tau jantina nak tau nanti baby kluar ikut muka siapa. Ayah ke Ibu? Huhuhu. Macam-macam la. Semua ni apa yang Papaglamz rase dulu masa menanti kehadiran Imtiyaz. Kalau sebelum ni Papaglamz share tentang surah-surah amalan ketika ibu hamil. Tapi, kali ni Papaglamz nak share keperluan ataupun barangan yang perlu kita sediakan untuk baby yang bakal menjengah ke dunia realiti ini.
>>> IHSAN DARI DAMIA<<<
Fisrt and most mesti semua akan terpikir pasal baju ataupun pakaian kan? Yer, ni penting sebab bayi perlukan baju untuk menutupi badanya. Kalau ade baju ni, tak la anak kite togel tidak berbaju. Pakian juga seeloknya diperbuat daripada kain cotton kerana ia lebih selesa untuk bayi. Antara baju atau pakian yang boleh disediakan ialah:
  • Baju berlengan pendek atau panjang.
  • Seluar pendek atau panjang.
  • Barut.
  • Sarung kaki dan tangan.
  • Kain bedung atau napkin.
  • Topi.

Selain pakaian, kita harus juga menyediakan lampin untuk bayi kita. Yela tak kan lepas-lepas je keluar dari perut ibu nak suruh masuk tandas buang air segala bagai kan? Hehehe. Jadi, boleh lah kita sediakan:

  • Lampin pakai buang.
  • Pelapik lampin.
  • Tisu kering atau basah.
  • Penyembur air.
  • Beg menyimpan lampin.
Selain itu, jangan lupa untuk menyediakan set mandian bayi anda. Bayu juga perlu mandi macam Ibu dan Ayahnya juga. Tapi tak boleh la brangan mandian bayi berkongsi sama dengan ibu dan ayah. Kang lain pulak jadinya. Yela kulit bayi ni kan ala-ala sensitif gitu. Jadi anda boleh la sediakan:

  • Cecair mandian khas untuk bayi. Macam-macam produk ade di pasaran.
  • Syampu bayi.
  • Besen untuk mandi.
  • Tuala mandi.
Seperti orang dewasa, bayi juga perlu set penjagaan yang khusus. Lagi-lagi la bayi ni sangat sensitif dengan persekitaran kan. Penjagaan ni meliputi penjagaan dari hujung rambut sehinggalah ke hujung kaki. Kita boleh la sediakan:

  • Baby losyen.
  • Baby oil.
  • Baby powder.
  • Minyak telon.
  • Alat pemotong kuku.
  • Kapas muka.
  • Krim mengelak ruam lampin.
  • Thermometer digital.
Selain set penjagaan kita juga seharusnya menyediakan barang-barang keperluan untuk bayi tidur lena. Penyediaan keperluan ini mengikut kemampuan anda. Tak perlu nak over-over sangat sampai terover budget la. Untuk tidur bayi yang lena, boleh kita menyediakan:

  • Tilam yang sesuai untuk bayi.
  • Bantal kepala.
  • Bantal peluk.
  • Cadar atau sarung tilam.
  • Selimut.
  • Untuk tilam Papaglamz gunakan toto je. Lipat-lipat jadi tebal.
Bayi semestinya hendak menyusu kan? Amat bertuah bagi ibu-ibu yang mampu menyusukan anaknya secara eksklusif. Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, anda bolehlah mempersiapkan keperluan seperti:

  • Pam payudara.
  • Bekas penyimpanan susu.
  • Beg pendingin.
  • Nursing cover.
Bagi bayi yang minum susu formula
  • Botol susu bebas BPA.
  • Puting botol susu.
  • Berus botol.
  • Bekas untuk menyimpan botol susu.
  • Bekas untuk menyimpan air panas.
  • Bekas untuk menyimpan air sejuk.
  • Alat untuk sterill.

Bagi si Ibu, anda jangan lupa untuk menyediakan peralatan ketika anda berpantang. Antaranya adalah makanan kesihatan. Untuk pengatahuan, Shaklee mempunyai rangkian produk untuk Ibu-ibu berpantang dan juga menyusukan anak. Banyak kebaikan yang pastinya anda akan rasai dengan mengamalkan produk ini. Sebabnya banyak testimoni pelanggan yang positif. Apa kata anda mencubanya.
Jadi, itu lah tadi beberapa guide untuk kita menyediakan kelengkapan untuk menyambut kehadiran insan baru di dalam rumah tangga kita. Buat para Ibu, jaga kesihatan anda.

IBU SIHAT BAYI PUN SIHAT KELUARGA PUN BAHAGIA

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa untuk join contest kat bawah ni:

Asalamualaikum

JOM AKTIFKAN MYKAD adalah SEO contest yang sedang berlansung sekarang ni. Penganjuran contest ini bertujuan untuk menghangatkan lagi keywords Jom Aktifkan Mykad. Papaglamz tertarik nak join sebab nak mencabar kebolehan diri bermain dengan seni SEO ni. Mana tau Papaglamz.com berada di top rank #1 di Google search Malaysia. Insyallah. Hehehe

Tidak dinafkan setiap orang semestinya mempunyai MyKad kan? Terkini satu program telah dibangunkan yang mana ia bertujuan untuk menampung keperluan 30 juta rakyat Malaysia iaitu program MykadSmart Shopper. Program ini amatlah mudah anda hanya perlu mendaftar kan Mykad anda secara online sahaja dan FREE. Bila dah daftar, boleh la gunakan kad itu ketika shopping dan akan mendapat ganjaran dan diskaun.
Jom Aktifkan MyKad
MyKad_Smart_Shopper
>>>KLIK DISINI UNTUK JOIN<<<
Syarat-syarat Kontest SEO Jom Aktifkan MyKad seperti beriku:

  • Terbuka kepada semua bloggers di Malaysia. Tajuk entri bebas bergantung kepada kreativiti masing-masing. Tetapi entri anda perlu fokus pada keyword Jom Aktifkan Mykad.
  • Setiap bloggers boleh menghantar seberapa banyak penyertaan. Tetapi penyertaan yang berjaya berada di Rank 1-10 google Malaysia untuk keyword "Jom Aktifkan Mykad" akan dipilih sebagai pemenang tempat pertama hingga kesepuluh.. Setiap blogger hanya layak memenangi satu hadiah sahaja.
  • Jangan lupa letakkan banner Pertandingan pada entri yang anda hasilkan. (Sekiranya tiada banner pertandingan, entri anda tidak akan dinilai).
  • Letakkan link entri penyertaan anda di ruangan komen entri ini.
Di akhir entri anda letak ayat ini " Contest ini dianjurkan oleh Blog Coretan Anuar ditaja oleh www.aktifmykad.com

Cabaran Contest ini akan berlangsung sehingga 2 Mac 2015. Walaubagaimanapun tarikh tutup penyertaan ialah pada 22 Februari 2015 (Ahad) iaitu seminggu sebelum contest ini berakhir.

Mudah kan? Apa kata jom ramai-ramai join contest ni. Hadiah menarik menanti pemenang.
  • Tempat Pertama : Wang Tunai RM500
  • Tempat Kedua : Wang Tunai 300
  • Tempat Ke tiga : RM200
  • Hadiah Saguhati (4-10) : Wang tunai RM50 bagi setiap pemenang
Jangan lepaskan peluang ini. Untuk pengatahuan, Kontest ini dianjurkan oleh Blog Coretan Anuar dan ditaja oleh www.aktifmykad.com

-sekian-

Jangan lupa untuk join contest kat bawah ni:

Assalamualaikum

Seperti yang Papaglamz ceritakan mengenai MyKAd Smart Shopper dalam entri sebelum ni, sememangnya bannyak kelebihan-kelebihan dengan menyertai program ini. Ini di tambah pula dengan kemudahan aplikasi MyKad Smart Shopper di dalam telefon mudah alih. Melaui aplikasi ini, mereka-mereka yang telah mendaftarkan Mykadnya di bawah program ini lebih mudah untuk menggunakan perkhidmatan ini. Antara perkhidmatan yang di tawarkan melalui aplikasi ini antaranya ialah:
  • Mencari senarai kadai yang membolehkan kita menggunakan MSSP.
  • Pendaftaran ahli baru.
  • Memeriksa Affiliate Junction point reward.
  • Menebus barangan berdasaran point yang diperolehi
Untuk membolehkan telefon anda mempunyai aplikasi ini, mudah sahaja hanya muat turun daripada laman sesawang GooglePlay Store dengan carian Affiliate Juntion. Mudah kan? Bermacam kemudahan yang bakal anda nikmati.

SELAMAT MENCUBA

-sekian-

Jangan lupa untuk join contest kat bawah ni:

Asalamualaikum

Ok pernah dengar tak pasal MyKad Smart Shopper? Kalau tak pernah meh Papaglamz kasi tau. Huhuhu. Untuk pengatahuan semua, MyKad Smart Shopper ataupun MSSP ni merupakan satu program aplikasi khas buat mereka-mereka yang mempunyai MyKad. Program ini telah dibangunkan dan diselaraskan oleh I Synergy Universal Holding SDN. BHD. Siapa yang boleh join? Semestinya semua rakyat Malaysia kan? Dengan menyertai program ini, anda akan menerima ganjaran atau point setiap kali berbelanja. Untuk menyemak butiran-butiran ganjaran yang telah anda terima di dalam program ini, anda bolehlah mengakses di laman web AffiliateJuncton.
 MyKad_Smart_Shopper

Semestinya ada yang bertanya bagaimana ingin menyertai program ni kan? Mudah sahaja anda hanya perlu mendaftarkan MyKad anda secara online dan pendaftaran ni adalah percuma. Namun, perlu diingat, anda haruslah menghubungi ajen-ajen sah Affiliate Junction untuk memudahkan urusan pendaftaran.

Berikut merupakan kelebihan yang kita perolehi apabila menyertai program MyKad Smart Shopper:
  • Pengaktifan MyKad untuk menjadikan Kad Diskaun adalah PERCUMA. Sangat berbaloi dan tiadaa sebarang risiko keewangan.
  • Tiada sebarang Annual Fee dikenakan (Bermakna PERCUMA seumur hidup).
  • Tidak perlu membawa kad tambahan yang pastinya akan menyesakkan dompet anda. Semua orang membawa mykad ke mana-mana untuk kebanyakkan urusan.
  • Dapat mata ganjaran dan tidak ada tempoh luput.
  • Walaupun anda tidak dikenakan sebarang yuran untuk menyertai program ini dan tiada yuran tahunan dikenakan, tetapi anda berpeluang untuk menebus hadiah daripada pihak syarikat berdasarkan mata ganjaran yang telah anda kumpul ketika berbelanja. Menarik bukan? Kelebihan yang tentunya berpihak untuk semua peserta di bawah program Affiliate Junction ini.
  • Aplikasi Mykad Smart shopper melalui IPAD, Iphone dan Smartphone disokong dengan sistem GPS, dapat memberi panduan, maklumat dan lokasi setiap kedai yang terlibat di dalam program ini.  
Banyak bukan kelebihan yang bakal kita terima? Jadi jangan lepaskan peluang ini. Jom ramai-ramai mendaftarkan MyKad anda di bawah program ini. Kelebihan yang pasti akan memberi manfaat pada kita semua.

PILIHAN DITANGAN ANDA. ANDA YANG MENENTUKAN

-sekian-

Jangan lupa untuk join contest kat bawah ni:

Asalamualaikum

Mendapat perkhabaran tentang kehamilan merupakan sesuatu yang amat menggembirakan seisi keluarga. Dalam masa 9 bulan lagi, akan hadirlah penyeri di dalam sesebuah rumaha tangga. Tentunya banyak persiapan yang dilakukan untuk menyambut kelahiran yang bakal tiba. Namun, dalam kegembiraan itu, Islam telah mengaturkan beberapa tatacara yang sangat elok agar kegembiraan yang kita rasa seiring dengan rasa bersyukurnya kita atas nikmat yang di kurniakan Allah S.W.T.
Ibu yang sedang mengandung ataupun hamil seeloknya mengamalkan beberapa surah pilihan yang terkandung di dalam Al-quran kerana ia mempunya khasiat yang tersendiri yang mana ianya baik untuk kesihatan anda dan juga bayi.

SURAH AL-FATIHAH
  • Pengamalan surah Al-Fatihah dengan kerap dapat menenangkan hati disamping menguatkan daya ingatan ibu dan bayi yang bakal di lahirkan.

SURAH YUSUF
  • Dengan mengamalkan bacaan surah Yusuf insyallah anda akan mendapat seorang cahaya mata yang cantik dan elok dari segi paras rupa dan kelakuan.

SURAH YAASIN
  • Pengamalan seluruh surah Yusuf ketka anda hamil berupaya memberi ketenangan ketenangan hati pada bayi disamping mengelakkan anak dari terpengaruh oleh godaan syaitan dan maksiat.

SURAH LUQMAN
  • Untuk mndapatkan seorang cahaya mata yang cerdik akal dan jiwa, anda bolehlah mengamalkan pembacaan surah Luqman. Insyallah.

SURAH MARYAM
  • Membaca surah Maryam dipercayai dapat memudahkan si Ibu untuk bersalin dan akan memperolehi cahaya mata yang sabar dan taat kepada kedua Ibu dan Bapa.

SURAH AT-TAUBAH
  • Membaca surah ini dengan kerap insyallah dapat membersihkan jiwa dan terpelihara daripad maksiat

SURAH HUJURAT
  • Pengamalan surah Hujurat dikatakan baik untuk memperbanyakkan Ibu dan akan melahirkan anak yang mempunyai perasaan berhati-hati dalam setupa tingkahlakunya

SURAH AN-NAHL (Ayat 78)
Kerap membasahu lidah dengan ayat ini, insyallah anda akan memperoleh anak berdisiplin.

Begitulah 8 surah pilihan yang boleh Ibu-ibu amalkan ketika sedang mengandung insyallah segala yang dihajati akan tercapai. Perlu diingat, bukan ibu sahaja yang perlu amalkan. Si ayah juga seharusnya mengamalkan juga. Kerana doa seorang ayah adalah makbuk untuk anaknya.


JOM AMALKAN SAMA-SAMA. INSYALLAH.

Penasihat Nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa untuk join contest kat bawah ni:

Google+ Followers

Blog Follower

Assalamualaikum

Papaglamz dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Terima Kasih

With Love

-PapaG-